Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt naar $ 59k terwijl JP Morgan een door goud gedekte cryptocurrency aankondigt

goudbaren 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Bitcoin steeg eerder op de dag tot boven de $ 59k, maar kwam er niet ver boven, voordat een correctie het terug bracht naar ongeveer $ 58,5k. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie had een langzame, positieve dag. Andere cryptocurrencies hadden echter een grotendeels gemengde dag, maar Dogecoin bereidt zich voor op een belangrijke gebeurtenis later vandaag, aangezien de gemeenschap verwacht dat Elon Musk de op meme gebaseerde cryptocurrency naar voren zal brengen in zijn Saturday Night Live optreden. Daarover later meer.

JP Morgan, een van de grootste investeringsbanken ter wereld, heeft een door goud gedekt, gedecentraliseerd token aangekondigd. De JPGoldCoin wordt volgens de bank voor 100% gedekt door werkelijke goudreserves en kan worden gebruikt voor grensoverschrijdende transacties. JP Morgan probeert net als andere financiële instellingen te profiteren van de cryptocurrency-revolutie, maar ze zijn te veel reguliere bankiers om te investeren in futuristische activa zoals Bitcoin en andere reguliere cryptocurrencies. Met deze stap probeert JP Morgan de handelsbeperkingen van goud op te lossen en een door goud gedekt activum aan te bieden aan beleggers over de hele wereld.

Ander nieuws: het team van crypto.com heeft een nieuwe EVM-functionaliteit (Electronic Voting Machine) onthuld. Het heeft ook een nieuw fonds onthuld voor verdere ontwikkeling in deze nieuwe markt. Daarover later meer.

Bitcoin koers stijgt boven $ 59k

De Bitcoin koers is eerder vandaag voor het eerst in weken iets boven $ 59k gestegen. De stijging is momenteel echter traag en onvoorspelbaar, aangezien de dreigende weerstand van $ 60k nog steeds een verdere bullish vooruitgang in de weg staat.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 57,6k, zijwaarts handelend en nergens in het bijzonder naar op zoek. Het wisselde enkele uren rond dezelfde waarde af tot ongeveer 9 uur 's ochtends, toen de koers steeg en boven de $ 59k kwam. Het steeg uiteindelijk tot ongeveer $ 59,4k in deze rally, maar de rally werd afgebroken en de koers kwam langzaam terug naar $ 58,5k en ging vervolgens de rest van de dag zijwaarts handelen.

Bitcoin vertoont enige intentie om vooruit te gaan, maar op dit moment is het erg niet overtuigend. Elke prijsactie onder de $ 60k zal de bullish case niet al te veel helpen en de weerstand is heel reëel. Aan de andere kant, als de stieren zoals gewoonlijk zonder brandstof komen te zitten, kunnen de beren terugkomen en de BTC koers gemakkelijk terugtrekken tot onder $ 55k.

Over het algemeen bedraagt ​​de marktkapitalisatie van Bitcoin ongeveer $ 1,1 biljoen en het marktaandeel van BTC in de sector is bijna 45%, grotendeels ongewijzigd ten opzichte van gisteren.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins tonen gemengde prestaties terwijl Dogecoin zich klaarmaakt voor Saturday Night Live (SNL)

Altcoins hebben eerder vandaag grotendeels een ingetogen prestatie laten zien, met kleine verliezen of winsten die werden gerapporteerd op de meeste van de topcrypto's. Dogecoin steeg echter opnieuw en kwam tijdens het proces tot $ 0,74 (nieuw hoogste punt ooit), met een procentuele stijging van ongeveer 20%. Op het moment van schrijven was het echter teruggekomen op ongeveer $ 0,66. De meme-munt is momenteel een van de meest verhandelde cryptocurrencies met een totaal 24-uursvolume van ongeveer $ 31 miljard, wat de activiteit van Ethereum nadert. De activiteit kan nog verder toenemen als de SNL-sketch vandaag laat in de nacht opdoemt. Mensen organiseren doge-moonparty’s en wat niet. Dit zal echter ook resulteren in grote prijsvolatiliteit, dus beleggers kunnen daar maar beter voorzichtig mee zijn.

Andere cryptocurrencies zoals Ethereum hadden ook een ietwat bullish dag. Ethereum kwam zo hoog als $ 3,85k, wat een nieuw record is, maar de algehele stijging was klein. Binance Coin (BNB, 4,8%), Bitcoin Cash (4,95%) en Ethereum Classic (ETC, 16%) kenden ook een stijging. Een groot deel van de rest van de markt bleef traag en veranderde niet veel.

ETH grafiek

In ander nieuws….

Crypto.com onthult de mogelijkheid van elektronische stemmachines (EVM)

Crypto.com, een programmeerbaar cryptocurrency-project, heeft EVM-functionaliteit op zijn ecosysteem onthuld. Het heeft ook een fonds opgericht om de verdere ontwikkeling van deze nuttige sector te helpen. Momenteel staat crypto.com op # 40 in de crypto-ranglijst met een marktkapitalisatie van ongeveer $ 4,5 miljard.

EVM's bevinden zich momenteel in een crisisVolgens verschillende onderzoeken over de hele wereld worden democratieën bedreigd doordat er verschillende problemen worden gemeld met EVM's. In Amerika was bekend dat EVM's gegevens wissen en foutieve resultaten rapporteren in verschillende kiesdistricten. India, de grootste gebruiker van EVM's, meldde dit jaar ook verschillende problemen met zijn EVM's tijdens de verkiezingen. Het belangrijkste probleem met EVM's is dat gegevens soms verloren kunnen gaan of gemanipuleerd kunnen worden. Blockchain-technologie is in dit geval een natuurlijke fit om onveranderlijke grootboeken te voorzien van steminformatie die indien nodig kan worden geteld.

Crypto.com wil het echter promoten als een sidechain-project dat misschien niet zo haalbaar is. Er worden ook andere EVM-geschikte projecten ontworpen en geïmplementeerd op Ethereum.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram