Mike McGlone: ​​De goudmarkt zit vast en wordt vervangen door Bitcoin

goudprijs 

Onlangs hebben edelmetalen weer wat winst geboekt. Op de spotmarkt steeg de goudprijs met 1,3 procent in één dag om van eigenaar te wisselen tegen iets meer dan 1.800 USD per ounce. Aan de andere kant kende zilver een groei van 2,5 procent binnen 24 uur.

De behaalde winsten in de cryptocurrency-markt helpen Bitcoin om wat betreft marktkapitalisatie dichter bij goud en zilver te komen. De marktkapitalisatie van Bitcoin bijvoorbeeld bijna gelijk aan de marktkapitalisatie van 1,4 biljoen Amerikaanse dollar van zilver.

De stijging van de spotprijzen van activa op zowel de crypto- als de edelmetaalmarkt is gedeeltelijk het gevolg van het besluit van de Amerikaanse Federal Reserve om het inflatiepercentage geleidelijk boven de twee procent te laten stijgen. Ook kondigde de Fed onlangs een plan aan om haar expansieve monetaire beleid voorlopig vol te houden.

Behalve dat goud binnen 24 uur met meer dan 1,3 procent steeg, overwon het ook de psychologisch belangrijke prijs van 1800 USD per ounce. In zeven dagen tijd is de goudprijs met meer dan 4 procent gestegen.

De Goudmarkt zit vast

Hoewel de prijzen op de edelmetaalmarkt in een opwaartse trend lijken te zitten, constateerde Mike McGlone, een senior commodity-strateeg bij Bloomberg Intelligence, een gebrek aan interesse in de markt. In een interview verwees hij naar de recente goudprijsbeweging als 'meh'.

McGlone lichtte toe en merkte op dat de goudmarkt ”gewoon vastzit'' en dat goud zonder twijfel “wordt vervangen door'' Bitcoin, dat hij digitaal goud noemde. Volgens de commodity-strateeg weten goudbeleggers "dat hun grootste risico" is om Bitcoin te negeren. Ze moeten "een klein deel" van hun edelmetalen investeren in de belangrijkste cryptovaluta. McGlone merkte echter op dat de revolutie pas net op gang komt.

 

Edelmetalen zoals zilver, koper en goud zagen een prijsstijging tijdens handelssessies in Azië, zelfs nadat Eric Rosengren, hoofd van de Boston FED, commentaar leverde op de algemene economie. Volgens Rosengren kan het kwantitatieve versoepelingsbeleid alleen worden gestopt als de economie enorme verbeteringen boekt.

Investeerders in edelmetaal moeten hun portfolio's opnieuw samenstellen en Bitcoin daarin opnemen

McGlone  deelt de gevoelens van andere waarnemers die vinden dat investeerders in edelmetaal hun portefeuilles moeten herzien, aangezien de virtuele valutamarkt de sector langzaam maar zeker overschaduwt.

David Grider, hoofd vermogensstrategie bij Fundstrat Global Advisors, merkte bijvoorbeeld op dat zijn bedrijf gelooft dat de Bitcoin koers op weg is naar zes cijfers. Wat betreft de op een na grootste munt, Ethereum (ETH), stelt Grider dat Fundstrat het van eigenaar ziet veranderen tegen 10.500 dollar per munt.

Statistieken geven aan dat de totale cryptomarkt een marktkapitalisatie heeft van meer dan $ 2 biljoen, wat de $ 1,5 biljoen van zilver overschaduwt. De marktkapitalisatie van BTC is ook bijna hetzelfde als die van zilver op $ 1,08 biljoen. Als zodanig staat BTC op de achtste plaats op de lijst van de belangrijkste activa wereldwijd.

 

Goud neemt de leiding met een marktkapitalisatie van $ 11,6 biljoen. Afgezien van goud en Apple ($ 2,1 biljoen), hebben alle andere activa boven Bitcoin een marktkapitalisatie van minder dan $ 2 biljoen. De toonaangevende cryptocurrency heeft nu bijna 73 procent van de marktkapitalisatie van zilver en meer dan 9 procent van de marktkapitalisatie goud.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram