Skip to main content

Bitcoin nieuws

Elon Musk's verschijning op SNL deed de Dogecoin koers kelderen

Doge - Musk 

Elon Musk was een co-host op de Saturday Night Live-show op 8 mei. Er werd verwacht dat de CEO van Tesla de waarde van Dogecoin zou pompen.

Musk is een van de belangrijkste pleitbezorgers van Dogecoin. Zijn langverwachte optreden op Saturday Night Live vond plaats op 8 mei. DOGE-liefhebbers verwachtten dat de prijs van Dogecoin zou stijgen na het optreden van de CEO in de show, maar dit gebeurde niet.

Dogecoin's kelderende waarde

Elon Musk verscheen op de SNL-show naast zijn moeder, Maye. Een van de opmerkingen van de CEO over Dogecoin was dat hij het aan zijn moeder zou schenken als Moederdagcadeau. Maye zei gekscherend: "Ik ben opgewonden over mijn Moederdagcadeau. Ik hoop alleen dat het geen Dogecoin is, 'waarna Elon antwoordde: 'Dat is het zeker.'

De prijs van Dogecoin voordat Musk op SNL verscheen, was ongeveer $ 0,70, maar dit zakte later naar $ 0,49 na de show. Nadat de show was afgelopen, was Dogecoin een beetje hersteld en bereikte $ 0,57.

Dogecoin koers grafiek

Het SNL optreden voldeed niet aan de verwachtingen

Elon Musk gaf tijdens de show twee keer commentaar op Dogecoin. Tegen het einde van de show werd de miljardair gevraagd om uit te leggen wat cryptocurrencies waren en, meer specifiek, Dogecoin.

Musk vroeg gekscherend de co-presentator van de show, Michael Che, om hem de Dogefather te noemen. Later legde hij uit hoe Dogecoin was geëvolueerd van een op meme gebaseerde crypto-grap tot het overnemen van de cryptomarkt en hoe het de op drie na grootste cryptocurrency werd. "Het [Dogecoin] begon als een grap op basis van een internetmemo, maar nu is het op een heel reële manier van de grond gekomen", zei hij.

Sprekend over de toekomst van Dogecoin, voegde Musk eraan toe: `` Het is de toekomst van valuta, het is een niet te stoppen financieel voertuig dat de wereld zal overnemen. '' Musk voegde er ook gekscherend aan toe dat Dogecoin een “Hustle” was. “Oh, so it’s a hustle?” vroeg Che,waarop Musk antwoordde, “Yeah, it’s a hustle.”

Elon Musk heeft een belangrijke rol gespeeld bij het verhogen van de Dogecoin koers en andere cryptocurrencies. Zijn tweets hebben meestal veel invloed op de markt, aangezien hij veel volgers heeft en mensen ze gebruiken om specifieke crypto's te kopen of verkopen. Naast Dogecoin heeft de miljardair ook de waarde van Bitcoin gepusht. Hij kondigde aan dat Tesla Bitcoin-betalingen zou accepteren waarop de koers fors steeg. Ondanks zijn crypto-aanbevelingen, adviseerde Musk onlangs mensen om voorzichtig te zijn met crypto-investeringen en niet te veel te speculeren.

Ondans dat de koers van Dogecoin op zaterdag kelderden, heeft de munt de verwachtingen overtroffen. Dogecoin handelde in april voor slechts $ 0,05 en is sinds het begin van het jaar zelfs met 14000% gestegen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram