De Bitcoin koers blijft stabiel op $ 57k terwijl Ethereum een ​​nieuw record neerzet boven $ 4k en Dogecoin crasht met 40%

Dogecoin 

Afbeeldingsbron: HubPages

Bitcoin zit momenteel vast op $ 57k, terwijl Ethereum zijn rally onverstoord voortgezet. De op een na grootste digitale valuta ter wereld boekte een stijging van meer dan 15% en ging eerder vandaag naar $ 4,2k.

Het meest gehypte evenement van Elon Musk die Dogecoin op Saturday Night Live noemde, verliep echter niet volgens plan voor het Doge-leger en de munt crashte zwaar waarna het een zwak herstel boekte. Litecoin (LTC) steeg ook met meer dan 12% om voor het eerst in zijn 7-jarige geschiedenis een nieuw record van meer dan $ 400 te noteren. Daarover later meer.

Ander nieuws: het Spaanse nationale voetbalteam staat op het punt om zijn fan-token te lanceren op een nieuw platform genaamd Bitci Technology, gevestigd in Turkije. Deze ontwikkeling volgt nadat een aantal professionele clubs in Europa, waaronder Barcelona en Ajax, die hun eigen fan-tokens hebben aangekondigd om beter met fans te kunnen communiceren.

Ali Baba's AliPay-betalingsplatform is helemaal klaar om China's digitale Yuan Central Bank Digital Currency (CBDC) te testen. In deze bètafase van testen stelt het AliPay-platform een ​​beperkt aantal gebruikers in staat om de nieuwe Digital Yuan-functie te testen. Het valt nog te bezien hoe een van de eerste voorbeelden van dergelijke CBDC's zal presteren. Daarover later meer.

Bitcoin stabiel op $ 57k

De Bitcoin koers is opnieuw stevig onder de $ 60k gebleven. Bitcoin heeft de afgelopen twee maanden slecht gepresteerd ten opzichte van de andere topcryptocurrencies. Momenteel, terwijl sommige van de andere top-altcoins enorme rally's posten, is Bitcoin vastgelopen onder de $ 60k en dit heeft het sentiment onder de bulls geen goed gedaan.

De afgelopen 24 uur begonnen met een BTC koers rond de $ 57,3k die nergens heen wilde. Het ging in het begin van de dag over het algemeen omhoog en boekte een hoogste punt van $ 59,7k voordat het weer terugviel naar ongeveer $ 57k op het moment van schrijven. Dit is de zoveelste prijsbeweging in de $ 59k en hoger range die teniet wordt gedaan. Het toont de enorme weerstand rond dit cijfer.

De situatie blijft hetzelfde; de bulls moeten de koers overtuigend boven de $ 60k stuwen om enige kans te hebben om de rally voort te zetten. Aan de andere kant zullen de beren de index onder de $ 54k en verder eronder willen brengen.

Bitcoin koers grafiek

Ethereum koers stijgt boven $ 4.000 terwijl Altcoins gemengde prestaties boeken

Ethereum heeft opnieuw de altcoin-bull naar voren geleid. Het bereikte eerder op de dag een belangrijke mijlpaal van door de $ 4.000 grens voor het eerst te overschrijden en ging op een gegeven moment zelfs naar $ 4,2k voordat de koers iets terugliep op het moment van schrijven. Ethereum was de opvallende performer van april 2021 en zette zijn sterke prestaties voort met heel weinig terugval. Dit is in tegenstelling tot Bitcoin, die gedurende deze tijd tussen $ 50k en $ 60k is blijven steken zonder voortzetting van de bull-rally.

Andere altcoins boekten gemengde winsten. Dogecoin was echter een van de grootste verliezers van vandaag, ondanks een legendarisch optreden en vermelding op Saturday Night Live door Elon Musk zelf. Het woord Dogecoin werd tijdens de show meer dan 10 keer gebruikt en desondanks daalde de koers van ongeveer $ 0,65 tot slechts $ 0,43, voordat hij enigszins herstelde tot ongeveer $ 0,5. De Dogemania kon geen grote winsten opleveren en de koers daalde, iets wat veel conservatieve analisten hadden voorspeld.

Andere munten zoals Litecoin (LTC, 6,5%), Stellar (XLM, 22%) en nieuwkomer Shiba INU (SHIB, 176%) boekten ook grote winsten. Litecoin overtrof voor de eerste keer in zijn geschiedenis $ 400 om een ​​nieuw record te plaatsen, terwijl SHIBA INU een krankzinnige groei boekte die waarschijnlijk zal resulteren in een koersdaling in de nabije toekomst.

ETH grafiek

In ander nieuws….

AliPay biedt gebruikers de mogelijkheid om de Digital Yuan CBDC te testen

Volgens een rapport van China Securities Journal heeft Alipay, de betalingsgateway van het grote e-commerceplatform AliBaba, een beperkte uitrol aangekondigd van de nationale digitale Yuan-cryptocurrency. Het token is ontwikkeld door de Central Bank of China en kan volgens hen worden gebruikt voor P2P-betalingen op het AliPay-platform. Op dit moment krijgt slechts een beperkt aantal gebruikers er toegang toe.

AliPay zal de eerste particuliere onderneming worden die tests van de nieuwe CBDC uitvoert. Momenteel zijn zes particuliere banken in staatseigendom bezig met de bètafase-testen van de munt. Terwijl CBDC's over de hele wereld worden ontwikkeld, zal de Digital Yuan een van de eerste voorbeelden zijn van een nieuw P2P-fiat-token. Sommigen in de crypto-sector zijn sceptisch of het gebruik ervan even effectief kan zijn als wordt aangeprezen door de uitgevende centrale banken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram