De Bitcoin koers bleef steken op $ 56k terwijl eBay de verkoop van NFT’s goedkeurt

eBay 

Afbeeldingsbron: Mike Mozart onder CC

De Bitcoin koers bleef eerder vandaag steken op $ 56k na een laat herstel van de late night dip naar $ 53k. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie heeft het grootste deel van de afgelopen twee maanden tussen $ 50k en $ 60k gezeten en worstelt opnieuw om er uit de buurt te blijven. Andere cryptocurrencies vertraagden eerder op de dag, maar de algehele marktkapitalisatie bleef grotendeels hetzelfde na enkele grote winsten eerder.

Ander nieuws: e-commercegigant eBay heeft aangekondigd dat het in de scène van Non Fungible Tokens (NFT) duikt. Op dit moment zal eBay aanvragen ontvangen van gebruikers met betrekking tot NFT's en degenen die aan bepaalde criteria voldoen, mogen NFT's op het platform verkopen. De betrokkenheid van eBay is groot nieuws voor de sector, omdat het een sector verder zou legitimeren die door veel conventionele bedrijven vaak wordt afgekeurd, daarover later meer.

De regering van Hongarije heeft een aanzienlijke belastingverlaging voor cryptocurrencies aangekondigd als onderdeel van een pakket voor de wederopbouw van de economie na covid-19-verwoestingen. De afgedwongen wet zal naar verwachting al in 2022 in werking treden. De beslissing zal naar verwachting Hongarije een competitiever plaats maken voor crypto-investeringen in de wereld.

Bitcoin koers blijft steken op ruim $ 56k

De BTC koers moest gisteravond een flinke stap terug en ging daarbij terug naar $ 53k. Er volgde echter een langzaam herstel dat de koers vandaag op het moment van de schrijven weer boven de $ 56k stuwde. De activiteit van de afgelopen weken laat zien dat noch de stieren de koers boven de $ 60.000 kunnen drijven, noch de beren de Bitcoin koers terug kunnen trekken tot onder de $ 53.000. Deze zijwaartse handelssessie is al een tijdje aan de gang.

De dag begon met een BTC koers die opnieuw zwaar onder druk stond van de beren, aangezien de koers na ongeveer een week onder de $ 54k zakte. De druk nam echter af zodra deze daar was aangekomen en de koers kwam in een mum van tijd weer boven de $ 56k. Het bleef aan het einde van de dag vlak met niet veel verschil op 24-uursbasis.

Bitcoin heeft een enorme inspanning nodig om uit het handelsbereik van $ 54k- $ 60k te komen. Het heeft dit de afgelopen 2 maanden 2-3 keer geprobeerd, maar de bewegingen boven of onder waren oppervlakkig en de koers kon zich daar niet handhaven. Dus een grote beweging boven $ 60k of onder $ 53k zal de huidige status-quo van de Bitcoin veranderen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 1,07 biljoen en het marktaandeel in totaal was ongeveer 42% op het moment van de schrijven, wat neerkomt op een daling van 1% ten opzichte van gisteren.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins tonen gemengde winsten

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, hadden over het algemeen een gemengde dag. Terwijl de meerderheid van de sector groen flitste, boekten deze cryptocurrencies gemengde winsten. De dag werd gedomineerd door de komst van Internet Computer, een blockchain-gebaseerd initiatief waarvan het bedrijf beweert dat het de lucratieve AWS van Amazon zal evenaren. Het internetcomputer-token heeft in slechts twee dagen nadat het werd genoteerd een krankzinnige marktkapitalisatie van $ 44 miljard bereikt, wat ongeveer 32% is van de waarde waarvoor het werd genoteerd. Over het algemeen bevindt het project zich nog in de beginfase en heeft het geen werkende producten, dus het zou weer een uitgebreid pump en dump verhaal kunnen zijn of niet aan de verwachtingen voldoen.

Andere cryptocurrencies boekten enkele stijgingen met Binance Coin (BNB, 9%), Dogecoin (DGC, 15%), Cardano (ADA, 9%), Ripple (XRP, 10%), Polkadot (DOT, 12%), Bitcoin Cash ( BCH, 13%) en Litecoin (LTC, 7%) lieten enige stijgingen zien, maar het algemene verschil met gisteren is verwaarloosbaar aangezien de koersen eerst daalden gisteravond en daarna weer stegen eerder op de dag vandaag.

In ander nieuws…..

eBay gaat NFT-verkoop toe staan

Online e-commercegigant eBay heeft een uitstapje naar het snel evoluerende NFT-genre aangekondigd. Reuters meldden dat het bedrijf de verkoop en veiling van NFT's op zijn platform had toegestaan. Maar alleen geselecteerde gebruikers met bepaalde voorkeursreferenties mogen deze tokens gaan verkopen volgens het persbericht.

Volgens Jordan Sweetnam, de vice-president van eBay in de Noord-Amerikaanse regio:

"In de komende maanden zal eBay nieuwe mogelijkheden toevoegen die blockchain-gestuurde verzamelobjecten naar ons platform brengen,"

Volgens hem gebruikten kopers en verkopers het platform al tot op zekere hoogte voor NFT-verkoop, maar het was niet gestroomlijnd genoeg voor hen. Dit werpt een lichte rode vlag op, alsof de gebruikers al NFT's kunnen vermelden, zal de nieuwe regel voorkomen dat sommige mensen deze tokens vermelden, omdat alleen verkopers die aan bepaalde criteria voldoen, eraan mogen deelnemen. Dit moet nog worden aangepakt door het bedrijf zelf.

De komst van eBay zal verdere legitimiteit verlenen aan het digitale verzamelgenre dat momenteel de NFT-sector aandrijft.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram