Mark Yusko voorspelt een fors hogere Bitcoin koers

 

Het is altijd leuk om te fantaseren over de koers van Bitcoin in de komende jaren. Mark Yusko, CEO en medeoprichter van Morgan Creek Capital Management, is een van de mensen die op dit moment super positief is over de toekomst van Bitcoin. Ondanks een periode van consolidatie verwacht Yusko dat de toonaangevende crypto asset binnen vijf jaar $250.000 kan aantikken. In een recent interview zei hij dat het netwerk zal blijven stijgen op een "exponentiële manier”.

De voorspelling van Mark Yusko

Goed, laten we eens kijken naar de voorspelling van Mark Yusko. De oprichter van Morgan Creek herhaalt opnieuw zijn voorspelling dat Bitcoin binnen de komende vijf jaar de zes cijfers in waarde zal overstijgen. In een recentelijk interview van een paar dagen geleden voorspelde Yusko dat Bitcoin in 2021 of 2022 gemakkelijk $100.000 kan bereiken. Bovendien benadrukte Yusko tijdens het gesprek ook dat de Bitcoin koers ook $400k tot $500k zou kunnen bereiken. Tijdens het interview van deze week met CNBC's Trading Nation, legde Yusko uit dat hij gelooft dat beleggers Bitcoin nog altijd onderschatten. Dit legde hij als volgt uit:

"Het gaat gewoon om netwerkadoptie en toegenomen gebruik. Dit is een netwerk en netwerken groeien op een exponentiële manier. Dit netwerk is het snelste naar een biljoen dollar aan waarde gegaan in de geschiedenis, vlak op de hielen van de FAANGS waarbij het wel 15 tot 20 jaar duurde, afhankelijk van naar welke je kijkt."

Bitcoin – het nieuwe goud?

Yusko's Morgan Creek medeoprichter, Anthony Pompliano, heeft ook gezegd dat hij gelooft dat BTC $100k zal bereiken. Pompliano interviewde onlangs met de populaire YouTube investeerder Andrei Jikh. Hij vertelde hier meer over de visie van Yusko zelf. In het interview zei hij dat hij hier volledig achter stond. Yusko zijn visie is gebaseerd op de gelijkwaardigheid van de goudmarkt met de Bitcoinmarkt. Deze markt wordt door CNBC geschat op ongeveer $4 biljoen. Als Bitcoin een percentage van de enorme wereldwijde markt van goud kan veroveren, dan stelt Yusko dat BTC wel eens $1 miljoen per munt waard kan worden. Hij zei het volgende in het interview:

"Wat mensen missen is dat dit een technologische evolutie is van rekenkracht die niet weggaat. Het is een krachtig computernetwerk dat het basis laag protocol gaat worden voor het internet van waarde.”

De gastheren van CNBC vroegen Yusko naar de winsten die Dogecoin (DOGE) en Ethereum (ETH) de laatste tijd hebben gezien. Hij antwoord dat slechts een paar crypto assets het op de lange termijn zullen redden: "Ja, er is ruimte voor een paar protocollen om te overleven, maar er zijn duizenden munten die echt nutteloos zijn en Doge is er daar een van. Dit zijn munten die geen onderliggende waarde of use case hebben en die uiteindelijk zullen verdwijnen”.

De voorspelling van de BTC-prijsc van Yusko verschilt niet veel van de voorspelling van durfkapitalist Tim Draper.  Draper voorspelt dat Bitcoin in 2022 $ 250.000 zou kunnen zijn. Draper voorspelde correct dat de Bitcoin koers in 2018 $ 10.000 per munt zou overtreffen. Daardoor worden zijn voorspellingen erg serieus genomen in de cryptowereld.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram