Skip to main content

Bitcoin nieuws

Tesla CEO Elon Musk laat de Bitcoin koers kelderen

 

CEO Elon Musk heeft aangekondigd dat Tesla het accepteren van Bitcoin voor voertuigaankopen heeft opgeschort. Als reden voor deze plotselinge ommezwaai gaf hij op dat het bedrijf bezorgt is "over het snel toenemend gebruik van fossiele brandstoffen voor Bitcoin-mining en transacties, met name steenkool, die de ergste uitstoot heeft van welke brandstof dan ook."

Tesla stopt met het accepteren van Bitcoin

Tesla-CEO Elon Musk heeft woensdag op Twitter aangekondigd dat zijn elektrische autobedrijf het accepteren van Bitcoin voor voertuigaankopen heeft opgeschort. Het bericht luidt:

“Tesla heeft voertuigaankopen met bitcoin opgeschort. We maken ons zorgen over het snel toenemend gebruik van fossiele brandstoffen voor Bitcoin-mijnbouw en transacties, met name steenkool, die de ergste uitstoot heeft van welke brandstof dan ook.”

Tweet Elon Musk

De mededeling vervolgt:

“Cryptocurrency is op veel niveaus een goed idee en we geloven dat het een veelbelovende toekomst heeft, maar dit mag niet ten koste gaan van het milieu. Tesla zal geen bitcoin verkopen en we zijn van plan deze te gebruiken voor transacties zodra Bitcoin mining overgaat op meer duurzame energie. We kijken ook naar andere cryptocurrencies die minder dan 1% van de energie / transactie van Bitcoin gebruiken."

In maart dit jaar is Tesla begonnen met het accepteren van Bitcoin als betaling voor de elektrische auto’s die het produceert. Eerder dit jaar maakte het bedrijf z’n Bitcoin-bezit, ter waarde van $ 1,5 miljard, bekend in een aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). In zijn rapportage over het eerste kwartaal onthulde Tesla dat zijn Bitcoin bezit, als gevolg van de gestegen Bitcoin koers, was gegroeid tot $ 2,5 miljard en dat het bedrijf 10% van z’n Bitcoins had verkocht. Musk legde dit uit als dat hij voornamelijk de liquiditeit van Bitcoin wilde bewijzen als een alternatief voor het aanhouden van contanten op de balans.

Maandag plaatste Musk een poll op Twitter met de vraag aan zijn volgers of Tesla dogecoin zou moeten accepteren. 78,2% zei ja.

 

 

Bitcoin koers keldert na de tweet van Musk

De Bitcoin koers heeft direct na de bekendmaking van Musk een forse duik naar beneden genomen. In minder dan 3 uur tijd zakte de koers met 15%, van bija $ 55.000 naar $ 46.600. De koers herstelde echter ook weer snel en staat inmiddels weer boven $ 50.000.

Bitcoin koers grafiek 

Bitcoins “Fear& Greed Index” liet ook een forse beweging zien van een greed-score van 68 naar een fear-score van 31.

BTC Fear & Greed Index 

Fear and Greed Index grafiek

Reacties op Twitter

Op Twitter is een levendige en felle discussie losgebarsten n.a.v. het bericht van Musk. Hij kreeg veel kritiek uit de cryptogemeenschap en velen vinden dat hij moet ophouden met het manipuleren van de koersen. Zowel van Bitcoin als van andere cryptomunten zoals Dogecoin.

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram