Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers herstelt iets tot $ 51.000 en Elon Musk verliest $ 20 miljard aan aandelenwaarde na verschijning in SNL

 

Afbeeldingsbron: Daniel Oberhaus onder CC

De Bitcoin koers herstelde zich eerder op de dag iets tot $ 51k. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie onderging een stevige stijging en herstelde de meeste verliezen van de koersdaling van de afgelopen dagen. Andere cryptocurrencies leidden echter in het herstelproces, met name Dogecoin, die sinds gisteren alleen al met meer dan 25% is gestegen. Daarover later meer.

Ander nieuws: het optreden van Elon Musk in Saturday Night Live (SNL) heeft niet al te veel positieve aandacht gekregen van de investeerdersgemeenschap. In een laatste gang van zaken verloor het aandeel Tesla eerder op de dag meer dan 15%, waardoor het bijna $ 20 miljard aan verliezen voor de totale waarde van de ondernemer opleverde. Deze aderlating volgt op de koude ontvangst van zijn Dogecoin-vermeldingen in de SNL-sketch die resulteerde in een koersdaling voor Dogecoin van meer dan 30%. Musk is echter nog niet klaar met Dogecoin en heeft meer nieuws over zijn favoriete meme-munt. Daarover later meer.

De vice-gouverneur van de Bank of England, Jon Cunliff, heeft gezegd dat Engeland mogelijk zijn eigen digitale valuta moet ontwikkelen op basis van het GB-pond. Hij noemt de snelle intrede van veel particuliere en openbare digitale valuta op de markt en is van mening dat de uitgifte van een digitale valuta nodig kan zijn om de aandacht en het vertrouwen van het publiek in de nabije toekomst te trekken. Deze uitlating volgt op een recente uitbarsting van zijn baas, de gouverneur van BoE, die verklaarde dat men niet in cryptocurrencies moet investeren zolang hij / zij niet bereid is al zijn / haar geld te verliezen. Het lijkt erop dat de BoE op een gedigitaliseerde vorm van het pond rekent om relevant te blijven in een steeds digitaler wordend tijdperk.

De Bitcoin koers herstelt zich enigszins tot $ 51k

Bitcoin onderging eerder vandaag een langzaam herstel. De digitale valuta daalde woensdag van ongeveer $ 53.000 tot slechts $ 47.000, maar bevindt zich sindsdien in een langzame herstelfase en we zagen daar eerder op de dag een voorbeeld van.

De koers begon rond de $ 49k en wisselde rond dat niveau af tot ongeveer 9 uur 's ochtends. Daarna deed zich een kleine stijging naar meer dan $ 50k voor. Vervolgens bleef de BTC koers de rest van de dag boven de $ 50.000. Eerst ging het boven de $ 50,8k en daarna verder boven de $ 51k voordat het op het moment van schrijven terugkwam op ongeveer $ 50,5k.

De bulls vechten momenteel hard en zijn erin geslaagd de koers weer boven de $ 50k te brengen. Er is echter nog steeds een aanzienlijke druk van de beren en de koers moet weer boven de $ 54k komen voordat het zich weer wat veiliger kan voelen. De beren zelf zouden graag weer onder de $ 50k gaan, maar op dit moment is de trend iets opwaarts.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 940 miljard. De bitcoin dominantie is gedaald tot ongeveer 40,5%, wat het laagste is dat de cryptocurrency in een paar jaar is geweest.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins herstellen van eerdere verliezen

Andere cryptocurrencies boekten in de loop van de dag grotendeels herstel van recente dieptepunten. Ethereum steeg opnieuw boven $ 4.000 en kwam zelfs even boven $ 4,1k. Het lijkt er nu op dat het zijn rally naar $ 5k op zal voortzetten. Binance Coin (BNB, 8%), Dogecoin (DGE, 25%), Ripple (XRP, 9%), Polkadot (DOT, 15%), Bitcoin Cash (BCH, 11,5%), Uniswap (UNI, 9,5% ), Litecoin (LTC, 8,5%), Chainlink (LINK, 11,5%) boekten allemaal aanzienlijke omkeringen.

In ander nieuws….

Elon Musk verliest $ 20 miljard na SNL optreden, maar is nog steeds enthousiast over het promoten van Dogecoin

De Technoking van Tesla en Dogefather is terug in het nieuws, maar om verkeerde redenen. Elon Musk heeft meer dan $ 20 miljard aan persoonlijke waarde verloren, aangezien het Tesla-aandeel de afgelopen week alleen al met ongeveer 15% is gedaald. Zijn SNL-vermeldingen van Dogecoin leidden ook niet tot onmiddellijke winst. Veel Dogecoin-enthousiastelingen en investeerders waren op zoek naar een flinke pomp in de koers toen hij de show organiseerde, maar het gebeurde eigenlijk in omgekeerde richting en bracht de koers in plaats daarvan onder $ 0,4.

Dogefather is echter nog niet klaar met zijn meme-valuta. Gisteren tweette hij dat hij betalingen in Bitcoin aan Tesla Motors opschort, terwijl hij aankondigt in de nabije toekomst over te schakelen naar een minder energie-intensieve cryptocurrency. Hij kondigde de naam van de nieuwe 'groene' cryptocurrency niet aan en speelde het gebruikelijke spanningsopbouwende spel met het publiek.

Dogecoin ging sterk omhoog na deze tweet en ging in de buurt van $ 0,6 in het proces. Deze stap kan echter moeilijk voor hem worden volgehouden, aangezien Dogecoin momenteel niet zo goed schaalbaar is en veel minder veilig dan Bitcoin. Dus elke poging om Dogecoin te verbeterenen er een serieuze cryptocurrency van te maken, vereist consistente inspanning en niet alleen flip-flopping tweets.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram