Skip to main content

Bitcoin nieuws

NYDIG onderzoek toont aan dat ongeveer 50 miljoen Amerikanen Bitcoin bezitten

 

Uit een recente peiling blijkt dat momenteel ongeveer 50 miljoen Amerikanen Bitcoin bezitten. Deze BTC-bezitters waren over het algemeen geïnteresseerd in banken die cryptogerelateerde diensten aanbieden.

New York Investment Group (NYDIG) heeft een enquête opgesteld waaruit blijkt dat ongeveer 50 miljoen Amerikanen Bitcoin bezitten. Het interessante is dat de meeste crypto-investeerders eerder geneigd waren hun virtuele valuta op te slaan bij banken die een dergelijke service aanbieden. De meerderheid van de Amerikanen zou ook geneigd zijn van bank wisselen als hun huidige bank geen producten en diensten aanbiedt die verband houden met Bitcoin.

Amerikanen die in Bitcoin investeren

De NYDIG-enquête werd eerder in het jaar uitgevoerd toen de crypto-boom op zijn hoogtepunt was. Het rapport wees op de groei in waarde van cryptocurrencies sinds oktober, wat mogelijk veel mensen in crypto geïnteresseerd heeft gemaakt.

Bovendien zijn er heel veel nieuwe handelaren in cryptocurrencies bijgekomen, waaronder particuliere en institutionele beleggers. De enquête die door NYDIG werd uitgevoerd, werd uitgevoerd in samenwerking met SurveyMonkey en er waren meer dan 2000 Amerikaanse burgers bij betrokken. De enquête verzamelde hun mening over wat cryptocurrencies zijn en hoe Amerikanen hun geld in digitale activa omzetten.

De resultaten van het onderzoek toonden aan dat Amerikanen positiever werden ten opzichte van cryptocurrencies. Het onderzoeksrapport geeft aan dat meer dan 46 miljoen Amerikanen Bitcoin bezitten. Dit vertegenwoordigt ongeveer 22% van de volwassen Amerikaanse burgers ouder dan 18 jaar.

Bovendien probeerde het rapport ook de onderlinge verbinding tussen banken en Bitcoin uit te leggen. De resultaten laten zien dat verschillende bankinstellingen positiever werden ten opzichte van cryptocurrencies

Verschillende vooraanstaande Amerikaanse banken hebben hun interesse in cryptocurrencies verklaard om aan de groeiende vraag van particuliere en institutionele beleggers te voldoen. Enkele van deze banken zijn JPMorgan, Goldman Sachs, BNY Mellon en Morgan Stanley.

De enquête gaf ook aan dat de meeste Amerikanen bereid waren hun banken te vertrouwen met hun Bitcoin-bezit als ze een crypto-opslagsysteem zouden gebruiken.

Nog eens 71% van de respondenten verklaarde dat ze bereid waren van bank te veranderen als ze hun standpunt over Bitcoin-gerelateerde producten en diensten niet wijzigen. 81% verklaarde ook bereid te zijn om Bitcoin via banken te kopen als een dergelijke service was toegestaan.

NYDIG haalt nieuwe CFO van Bridgewater weg

In een aankondiging die NYDIG eerder deze week deed, zou John Dalby de nieuwe Chief Financial Officer (CFO) worden vanhet bedrijf. Het nieuws was verrassend, aangezien Dalby eerder werkte bij het grootste hedgefonds ter wereld, Bridgewater Associates. Dit toont aan dat het bedrijf meer op zoek is naar crypto-ondersteunde diensten.

De benoeming van Dalby komt ook op een kritiek moment voor het bedrijf omdat het haar activiteiten wil uitbreiden. Onlangs heeft het bedrijf meer dan $ 300 miljoen opgehaald uit een financieringsronde die werd ondersteund door Morgan Stanley, MassMutual en Stone Ridge Holdings Group.

De CEO en oprichter van NYDIG sprak over deze ontwikkeling en verklaarde:

“Working on Bitcoin is increasingly what many of the best and brightest employees seek – including industry leaders like John – and NYDIG is uniquely positioned to offer them the platform, resources, and culture to shine, in pursuit of our collective mission to bring Bitcoin safely to everyone.”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram