Skip to main content

Bitcoin nieuws

Elon Musk schept duidelijkheid: 'Tesla heeft geen Bitcoins verkocht'

 

In het weekend werd er volop gespeculeerd dat Tesla (een deel van) z’n Bitcoins zou hebben verkocht of van plan was dat te gaan doen. De elektrische autofabrikant heeft eerder dit jaar voor $ 1,5 miljard aan bitcoins gekocht.

CEO Elon Musk heeft vanochtend echter duidelijk gemaakt dat het elektrische autobedrijf "geen Bitcoin heeft verkocht". Musk raakte zondag in een verhit debat met de Bitcoin-gemeenschap nadat hij eerder had aangekondigd dat Tesla het accepteren van Bitcoins voor betalingen heeft opgeschort vanwege zorgen over de impact van Bitcoin-mining op het milieu.

 

Elon Musk bevestigt dat Tesla zijn Bitcoins nog steeds bezit

Tesla-CEO Elon Musk raakte zondag betrokken bij een verhitte discussie met een aantal Bitcoiners. Hierdoor ontstond er speculatie dat Tesla zijn bitcoins mogelijk zou hebben verkocht of van plan zou zijn om dat binnenkort te doen. De discussie begon n.a.v. de aankondiging van Musk dat Tesla het accepteren van Bitcoin, voor betalingen voor z’n auto’s, heeft opgeschort vanwege zorgen om de impact van Bitcoin’s energieconsumptie op het milieu. Ondertussen kelderde de Bitcoin koers.

De speculatie dat Tesla zijn bitcoins heeft verkocht, begon toen Musk reageerde op een tweet van Twitteraar @cryptowhale. Hij schreef: “Bitcoiners gaan zichzelf het volgende kwartaal voor hun kop slaan als ze ontdekken dat Tesla de rest van z’n Bitcoin-bezit heeft gedumpt. Met de hoeveelheid haat die Elon Musk krijgt, zou ik het hem niet kwalijk nemen. " Musk antwoordde daarop: "Inderdaad."

Elon Musk ontkracht de speculatie

Om aan alle speculatie een einde te maken, bevestigde Musk maandagochtend vroeg dat Tesla zijn Bitcoins nog allemaal bezit. Hij schreef:

“To clarify speculation, Tesla has not sold any bitcoin.”

Deze boodschap kwam overeen met de verklaring van Tesla toen het aankondigde dat het de acceptatie van Bitcoin als betaalmiddel heeft opgeschort. Het bedrijf schreef daarover: "Tesla zal geen Bitcoin verkopen en we zijn van plan het te gebruiken voor transacties zodra de mijnbouw overgaat op meer duurzame energie." Milieukwesties werden door het bedrijf als reden opgegeven. In maart van dit jaar begon Tesla met het accepteren van Bitcoin als betalingen voor z’n producten.

Tesla kocht in het eerste kwartaal voor $ 1,5 miljard aan bitcoin, zoals bekendgemaakt in de aanvraag van het bedrijf bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Door de opgelopen Bitcoin koers was de bitcoin-voorraad van het bedrijf eind april $ 2,5 miljard waard. Musk bevestigde destijds op Twitter: "Ik heb geen enkele van mijn Bitcoins verkocht", eraan toevoegend dat "Tesla in wezen 10% van zijn bezit heeft verkocht om de liquiditeit van Bitcoin te bewijzen als een alternatief voor het aanhouden van contanten op de balans."

Niet blij met de invloed van Musk

Inmiddels is, mede door al het getweet van Musk, de Bitcoin koers flink in gedaald. Uiteraard zat de cryptocurrency al in een consolidatie- / correctiefase, maar we zullen nooit weten of de BTC koers ook zonder Musk zo ver zou zijn gedaald. Het is wel duidelijk dat de Tesla CEO aan populariteit heeft ingeboet in de cryptogemeenschap. Het heersende sentiment is momenteel dat men de overdreven invloed van Musk op de BTC koers irritant vindt en dat het afleidt van waar het werkelijk om zou moeten gaan: De fundamentele waarde van Bitcoin en cryptovaluta in het algemeen voor onze maatschappij.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram