Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt onder $ 43k terwijl Elon Musk onduidelijkheid schept over de verkoop van Tesla’s Bitcoin’s

 

Afbeeldingsbron: Investing.com

Bitcoin onderging een grote prijscorrectie in de afgelopen twee dagen. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie verloor ongeveer 17% van zijn waarde vanaf de slotwaardering van zaterdag en heeft een aanzienlijke koersdaling geregistreerd na een lange onderbreking tussen het $ 50k- $ 60k-niveau. Andere cryptocurrencies registreerden ook aanzienlijke koersdalingen, maar interessant genoeg bleven Dogecoin en Ripple (XRP) grotendeels stabiel. Daarover later meer.

De laatste daling van de Bitcoin koers werd mede veroorzaakt door de Fear and Uncertainty (FUD) geïnitieerd door Elon Musk. Vorige week onthulde hij een bijgewerkt Tesla-beleid waarin hij verklaarde dat Tesla geen Bitcoin meer zal kopen of als betaling zal accepteren vanwege milieuproblemen. Hij zei duidelijk ook dat het bedrijf zijn $ 1 miljard plus stash niet verkoopt, maar de FUD was sterk en het droeg bij aan deze grote koersdaling. Daarover later meer.

Volgens analysebedrijf Galaxy Digital gebruikt het banksysteem dubbel zoveel elektriciteit als Bitcoin. Dit komt als reactie op aanhoudende beschuldigingen dat Bitcoin veel energie verbruikt, deels door verbranding van fossiele brandstoffen die slecht zijn voor het milieu. Uit steeds meer onderzoek blijkt echter dat de conventionele banksector ook niet bepaald CO2-neutraal is en wereldwijd veel stroom verbruikt, waarvan een groot deel nog steeds wordt geproduceerd door fossiele brandstoffen zoals steenkool.

De Bitcoin koers zakt onder $ 43k

Bitcoin leed eerder in het weekend een grote koersdaling en daarna op maandag weer. De cryptocurrency kwam eerst onder de $ 50k en ging vervolgens gedurende de tijd steeds lager en lager. Op het moment van schrijven staat de BTC koers rond de $ 44,5k, maar hij daalde eerder op de dag tot $ 42,2k, voordat hij enigszins herstelde.

De prijsbeweging is deze keer overtuigend, maar wordt veroorzaakt door een toenemende hoeveelheid FUD met betrekking tot Bitcoin en andere energie-intensieve cryptocurrencies. Het is echter mogelijk dat deze FUD door Musk met opzet is gemaakt om weer op de markt te komen en tegen goedkopere prijzen te kopen. Dus als de Bitcoin koers stabiliseert en kooporders hun ding doen, kunnen we kijken naar een sterk herstel. Maar voorlopig worstelen de beren hard om de volledige controle terug te krijgen.

De steun van $ 40k zal cruciaal zijn in de toekomst. De bulls aan de andere kant moeten de koersdaling stoppen en dan overtuigend naar $ 50k stijgen. Als ze dat kunnen, wordt de onderstaande zet misschien teniet gedaan, maar dat lijkt een lange weg te gaan. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de stieren de tijd nemen om terug te keren naar het tijdperk van vóór het milieu-debat.

Al met al bedroeg de totale marktkapitalisatie van Bitcoin eerder op de dag ongeveer $ 830 miljard. Het aandeel van BTC in de cryptomarkt daalde eerder op de dag tot 40%, een 3-jarig dieptepunt.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins lijden forse verliezen

Andere cryptocurrencies hebben afgelopen weekend en vandaag, ook te maken gehad met aanzienlijke prijsdalingen. Ethereum (ETH) daalde tot slechts $ 3,1k, fors lager dan zijn hoogste punt ooit boven $ 4,5k, Polkadot (DOT) ging naar $ 35, Binance Coin $ 486, Litecoin naar $ 262 en Bitcoin Cash (BCH) $ 992.

Sommigen, zoals Ripple (XRP) en Dogecoin (DGC), bleven echter grotendeels stabiel en lieten in plaats daarvan lichte appreciaties zien. Beide zijn energiezuinige netwerken en worden door sommige kringen aangeprezen als mogelijke Bitcoin-uitdager, met name de laatste.

XRP koers grafiek

In ander nieuws….

Elon Musk creëert onduidelijkheid rond de Bitcoin-voorraad van Tesla

De CEO van Tesla Motors Inc. voert een grote Twitter-campagne om FUD over Bitcoin te creëren. Hij tweette eerst dat Bitcoin energie-intensief was en veel energie op basis van fossiele brandstoffen gebruikte. Hoewel hij zei dat Tesla zijn $ 1 miljard plus Bitcoin-reserves niet op de markt zal verkopen, deed hij zijn best om te klinken alsof hij het verkocht had zonder het echt hardop te zeggen.

Maar net toen de Bitcoin koers $ 42,2k bereikte, het fibonacci-retracementniveau, tweette hij dat Tesla de Bitcoin-voorraad niet echt verkocht, wat resulteerde in een lichte stijging die we de afgelopen uren zagen.

Musk hield blijkbaar niet van de Bitcoin-trollen die hem achtervolgden op Twitter en besloot de koers te testen met zijn tweet-signalen. Hoewel het antwoord niet zo effectief was, heeft het short sellers en futures-traders gedwongen te liquideren, waardoor het huidige scenario is ontstaan.

Over het algemeen bevindt de markt zich nog steeds in onbekende wateren en dicht het Musk veel invloed toe, ook al is algemeen bekend dat hij veel van Bitcoin en cryptocurrencies houdt. Hij investeerde $ 1,5 miljard in Bitcoin via Tesla en niet in Dogecoin of een andere altcoin. Dat is ironisch genoeg alleen gereserveerd voor tweets. Het wordt tijd dat de markt volwassen wordt en stopt met het volgen van Musks zelfzuchtige tweets.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram