Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers terug op $ 43k terwijl uitstroom van exchanges duidt op vertragende verkopersactiviteit

Sell button 

Afbeeldingsbron: Quoteinspector.com

De Bitcoin koers bleef vandaag grotendeels ongewijzigd, aangezien de verkoopactiviteit tot stilstand lijkt te komen, althans voorlopig. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie probeerde halfslachtig te herstellen van de verliezen van gisteren, maar kon het niet volhouden. Na een korte stijging tot boven de $ 45k kwam het weer terug onder de $ 44k. Andere cryptocurrencies deden het vandaag relatief veel beter en herstelden zich sterker. Daarover later meer.

Ander nieuws: de recente dip resulteert in toenemende crypto-koopactiviteit op exchanges. Veel van deze kopers kopen de dip en verplaatsen vervolgens de cryptocurrency weg van de beursportefeuilles naar persoonlijke opslag. De hoeveelheid Bitcoin die aan het systeem wordt toegevoegd, is momenteel echter nog steeds meer dan de uitstroom, dus het zal enige tijd duren voordat de kopers gladgestreken zijn en vervolgens de vraag-aanbodkloof op de beurzen onder druk zetten. Daarover later meer.

Luxejachtfabrikant Prime Experiences heeft aangekondigd dat het Bitcoin zal accepteren voor zijn jachtbouwactiviteiten. Het in Miami gevestigde bedrijf is het nieuwste in de luxesector om een ​​Bitcoin-betalingsoptie aan zijn klanten aan te bieden, aangezien de burgemeester van de stad meerdere blockchain / crypto-startups met incentives voorstaat.

De Bitcoin koers is weer terug op $ 43k

De Bitcoin koers staat momenteel rond de $ 43k op het moment van schrijven. De cryptocurrency bleef verankerd door de bearish aanval en de bulls waren te zwak om enig zinvol herstel te doen. Als gevolg hiervan kon de Bitcoin over het algemeen geen herstel boeken tijdens de daghandelssessie.

De dag begon met de BTC koers rond de $ 44k. Het onderging in de loop van de dag verschillende dips onder $ 43k, de eerste pas aan het begin van de afgelopen 24 uur of zo. Het herstelde zich toen een beetje, eerst boven de $ 44k en vervolgens op een gegeven moment verder naar $ 46k, voordat het net na de middag weer zuidwaarts draaide. Het boekte vervolgens een aanzienlijke daling terug tot onder de $ 44k en is sindsdien grotendeels lager gebleven.

Bitcoin is dus nog niet hersteld van zijn dieptepunten van gisteren, maar de koers is er ook niet onder gedoken. We staan ​​echter nog steeds op het punt de westerse prime time-handel in te gaan die rond middernacht begint, dus verdere verliezen kunnen niet worden uitgesloten. Momenteel ligt de volgende steun op $ 42k en daarna nog een op $ 38k. De stieren moeten deze twee steunen met ijver en enthousiasme verdedigen, anders kan de digitale valuta er nog verder onder vallen.

Over het algemeen bedroeg de marktkapitalisatie van Bitcoin ongeveer $ 810 miljard en zijn aandeel in de cryptomarkt bedroeg ongeveer 39,63%, een daling van 0,6% ten opzichte van gisteren.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins laten enig herstel zien

Andere cryptocurrencies hadden over het algemeen een gemengd optreden, maar sommige van de beste altcoins boekten sterkere rebounds vanaf de dieptepunten van gisteren. Ethereum staat momenteel op $ 3,4k, wat neerkomt op een winst van ongeveer 6% ten opzichte van zijn laagste koers, terwijl Bitcoin zelf geen winst heeft geregistreerd. Ripple (XRP) boekte ook een aanzienlijke prijsstijging ondanks het feit dat deze helemaal niet daalde met de rest van de markt. Litecoin herstelde echter het sterkst met 10% en heeft opnieuw $ 300 overtroffen. Over het geheel genomen boekte de rest van de markt nominale verliezen of winsten in de loop van de afgelopen 24 uur.

Litecoin koers grafiek

In ander nieuws….

Activiteit op de exchanges duidt op Bitcoin-accumulatie

De Bitcoin koers is de afgelopen dagen aanzienlijk gedaald. Dit ging gepaard met een golf van exchange-activiteiten waarbij veel korte termijn verkopers hun activa liquideerden. Deze verkooporders werden echter snel ingevuld en de crypto zelf werd weggehaald bij sommige van deze beurzen.

Momenteel laat het enorme aantal Bitcoin-instromen naar de beurzen (volgens Glassnode) een sterk verkoperssentiment zien dat nu met de tijd afneemt, wat resulteert in een algehele stabilisatie van de koers. Musk's verklaring dat Tesla zijn Bitcoin-voorraad niet had verkocht, zal waarschijnlijk ook werken in het voordeel van de stabilisatie van de Bitcoin prijs.

De verwachting is dat het verkoperssentiment in de komende twee dagen zal afkoelen en dan zullen de grote kopers erin springen en een groot deel van de Bitcoin wegnemen van de beurzen, waardoor de vraag het aanbod overtreft, althans voor een korte tijd. Dit zal waarschijnlijk weer resulteren in een koersstijging op korte termijn, maar het valt nog te bezien hoe sterk deze zal zijn. Er is ook de spanning met betrekking tot waar de nieuwe bodem komt te liggen voor Bitcoin, aangezien de koers ook verder onder de $ 42k kan gaan, zelfs als de interesse van de verkopers in het algemeen wat afkoelt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram