Elliott Wave cyclus: Wordt deze zomer een Bitcoin-winter?

Elliot wave Bitcoin-winter? 

Volgens de Elliott Wave-analyse heeft Bitcoin het potentieel om een ​​winterseizoen te ondergaan dat zich kan afspelen in 2021. De Bitcoin koers daalde gedurende twee opeenvolgende weken tot een 3,5 maands dieptepunt van $ 42.126 - .

Grote correcties zijn normaal en worden toegejuicht voor de houdbaarheid van de langetermijntrend. Na de enorme rally van Bitcoin in 2017 heeft 's werelds meest waardevolle digitale valuta bijna 90% van zijn waarde verloren voordat hij weer aan kracht won in 2020. Op basis van de huidige prijsactie zijn de kansen op nog eens een90% crash erg klein, maar de weg die voor ons ligt is hobbelig.

Het antwoord op wat ons te wachten staat, wordt gegeven door de Bitcoin Elliott Wave-cyclus. Vooruitkijkend zullen we uiteenzetten hoe we de Bitcoin koers in kaart kunnen brengen met behulp van de Elliott Wave-theorie.

Elliott Wave wekelijkse supercyclus

Volgens de Elliott Wave-analyse eindigde de Bitcoin koers op het huidige hoogste punt ooit van $ 64.899, een Supercycle met 5 golven, die natuurlijk zou moeten worden gevolgd door een corrigerende ABC-beweging. In het grote geheel van dingen kunnen we nu zien dat de epische bullish run van 2017 slechts het begin was van de Bitcoin Supercycle.

Zie de wekelijkse Elliott Wave-analyse hieronder:

Elliot wave Bitcoin-winter? 

Vanaf de hoogtepunten van 2017 was de prijsdaling van Bitcoin vrij abrupt, wat uiteindelijk een eenvoudig correctiepatroon met drie golven werd dat golf II vormde. Golf II is typisch een periode van consolidatie die golf I corrigeert.

De opleving van de dieptepunten van maart 2020 op $ 3.858 naar de hoogtepunten van januari 2021 is duidelijk een impulsieve golf. De rally ontvouwde zich in 5 golven en het is duidelijk de sterkste golf binnen deze hele EW Supercycle.

Vanaf dat moment tot aan het hoogste punt ooit in april, eindigde de BTC koers wat lijkt op een Supercycle met 5 golven.

Om te zien wat ons te wachten staat, moeten we het tijdsbestek verlagen naar de dagelijkse grafiek.

Bitcoin elliot wave dagelijkse grafiek 

De daling vanaf het hoogste punt ooit van $ 64.899 heeft zich ontvouwd in 3 correctiegolven van een mindere mate, wat slechts golf A is van de mogelijke Suppercycle ABC-correctie. Op korte termijn kan de bitcoin-prijs het belangrijke psychologische cijfer van $ 50.000 weer opnieuw bereiken om golf B te vormen.

Momenteel lijkt Bitcoin zich in een prijszone te bevinden waarin meerdere samenvloeiingsfactoren op één lijn liggen:

  1. Het 100% Fibonacci-uitbreidingsniveau.
  2. En dit is ook een belangrijk ondersteuningsniveau zoals aangegeven op de kaart.

Maar volgens de analyse van Elliott Wave zou elke mogelijke rally van korte duur moeten zijn. Zodra golf B tot stand is gebracht, kunnen we mogelijk nog een dip zien die zich ontvouwt in 3 golven van mindere mate om golf C te vormen en de ABC Supercycle-correctie te voltooien.

We kunnen een preciezer doelwit vaststellen voor golf C zodra golf B is vastgesteld. Ondertussen kunnen we speculeren over een mogelijke hertest van het grote ronde cijfer $ 30.000, wat een belangrijk Fibonacci-niveau en een belangrijk ondersteuningsniveau is.

Bitcoin Seizoenspatroon

De prijs van Bitcoin wordt ook bepaald door het seizoenspatroon. Op basis van de seizoensgebondenheid van de koers heeft Bitcoin de neiging om in de zomer te dalen en tegen het einde van het jaar te herstellen.

Bekijk het seizoenspatroon van Bitcoin hieronder:

seizoengrafiek Bitcoin 

Conclusie

Samenvattend, als we het bearish sentiment van Elliott Wave combineren met het seizoensgebonden zwaktepatroon van Bitcoin, dan moeten handelaren voorzichtig zijn voordat ze nu op de Bitcoin-trein springen. Het veiligste is om de huidige corrigerende beweging te laten voltooien en te proberen te herpositioneren in de richting van de langetermijntrend als de zomer voorbij is.

* Bovenstaand artikel bevat de opinie van de auteur en is niet per se als de mening van Bitcoinkoersorg. De inhoud van het artikel is bedoeld als basis voor het doen van eigen onderzoek en mag niet worden gezien als financieel advies.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram