Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers crasht tot $ 30k, maar herstelt sterk en maakt een groot deel van de verliezen weer goed

 Bitcoin koers crash

Bitcoin had eerder vandaag een enorme bearish dag. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie crashte eerder op de dag in een paniekerige sell-off. De koers daalde eerst onder de $ 40k en vervolgens onder $ 38k en daarna zelfs nog verder naar beneden, en bereikte een laagste koers van $ 30k (Binance) en op sommige exchanges zelfs nog wat lager. Maar de Bitcoin koers begon zich vanaf dat dieptepunt direct te herstellen en is nu aan het einde van de dag weer bijna op $ 40.000. Andere cryptocurrencies hadden eerder vandaag een veel volatielere dag en boekten in het algemeen veel grotere verliezen dan Bitcoin. Ethereum, Litecoin, Dogecoin, Ripple XRP, Polkadot, Binance Coin, Cardano en anderen boekten in de loop van de dag grote verliezen. Daarover later meer.

Ondanks de grote daling eerder, hebben verschillende grote investeerders de digitale activa de hele dag door op grote schaal gekocht. Michael Saylor, Mike Novogratz en anderen kochten de dip, maar ze verklaarden ook dat het enige tijd zal duren voordat Bitcoin zich herstelt van deze dieptepunten.

Elon Musk daarentegen moet op dit moment in de problemen zitten. De miljardair CEO van Tesla speelde een grote rol in de Fear, Uncertainty and Doubt (FUD) rond Bitcoin. Enkele uren eerder zakte Bitcoin onder de $ 38k, de prijs waartegen Tesla zijn Bitcoin-aankoop eerder dit jaar aankondigde. Omdat hij had bevestigd dat hij het grootste deel van Tesla's Bitcoin-voorraad niet had verkocht, kwam hij voor het eerst sinds zijn institutionele betrokkenheid in de sector, op een verlies te staan. Dus hoewel gewone investeerders veel pijn ervaren, moet Tesla het nu ook voelen.

Bitcoin zakt naar $ 30k en herstelt zich vervolgens naar $ 39k

Bitcoin had eerder vandaag een achtbaanrit. Hoewel het grootste deel van de koersactie zwaar bearish was, was er aan het einde van de afgelopen 24 uur enig herstel. Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen dat het herstel blijvend is.

Bitcoin begon de dag rond $ 43k. De BTC koers begon echter kort daarna te dalen. De digitale valuta begon om 5 uur 's ochtends een neerwaartse spiraal te maken en herstelde er nooit volledig van. Aanvankelijk was de daling langzaam en stabiel tot ongeveer $ 39k, maar toen rond 15.00 uur onderging de cryptocurrency een gewelddadige beweging naar beneden en bereikte tijdens dit proces zelfs een koers onder $ 30k. Dit is een dieptepunt van meerdere maanden voor de Bitcoin koers en is een bewijs van de kracht van de beren op dit moment. Over het geheel genomen, als je de twee uiterste koersen neemt, daalde Bitcoin vandaag met 30% in slechts één dag.

De volatiele dag eindigde daar echter niet. Na deze grote daling herstelde Bitcoin zich tot $ 40,5k en wordt nu op het moment van schrijven verhandeld tegen $ 38k. Vanaf dit punt is de netto verandering in de dag ruim 10% ten opzichte van de hoogste $ 43k. Al met al verloren grote verkopers veel geld in liquidaties, terwijl walviskopers erin sprongen en hun voorraad aanvulden.

In de toekomst moet de belangrijkste digitale valuta de koers overtuigend boven de $ 38k houden en verdere berenaanvallen afweren. De $ 38k is op dit moment een sterke mentale weerstand, want dat is het punt waarop Tesla zijn Bitcoin-voorraad kocht. Dus als Tesla's bijdrage aan de rally teniet wordt gedaan, zou deze op zijn minst moeten consolideren rond de waarde waarop het nieuws werd aangekondigd. De beren zijn momenteel echter in een overwinningsroes en kunnen even uitblazen voordat ze een nieuwe aanval lanceren.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt ​​ongeveer $ 730 miljard en zijn aandeel in de cryptomarkt bedraagt ​​ongeveer 43%, een behoorlijke verbetering ten opzichte van gisteren vanwege de betere (of minder slechte) prestaties dan concurrerende altcoins.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken grote verliezen

Andere cryptocurrencies leden veel grotere verliezen. Vaak een stuk groter dan Bitcoin. Bijna alle grote cryptocurrencies daalden met meer dan 30% voordat ze een beetje herstelden in opbouw tot het moment van schrijven.

Ethereum daalde met 32% tot $ 2,34k voordat hij herstelde tot $ 2,8k, Binance Coin daalde met 42% tot $ 283 voordat hij herstelde tot $ 380, Cardano daalde 48% tot $ 1,03 voordat hij herstelde tot $ 1,62, Dogecoin daalde 64% tot $ 0,2183 voordat hij herstelde tot $ 0,37, Ripple XRP daalde met 48% tot $ 0,84 voordat hij herstelde naar $ 1,12, Litecoin zakte met 50% naar $ 149 voordat hij herstelde naar $, enzovoort. Over het algemeen was de trend bearish en veel korte termijn traders werden geliquideerd en boekten enorme verliezen. Coinbase-aandelen zagen eerder vandaag ook een grote daling.

In ander nieuws….

Grote investeerders kopen de dip terwijl nieuwelingen ten onder gaan in FUD

Grote investeerders in de crypto-sector voeren hun aankopen op, omdat relatief nieuwe investeerders toegaven aan de FUD en hun posities liquideerden. Justin Sun, de CEO van Tron, kondigde de aankoop aan van voor meer dan $ 150 miljoen aan Bitcoin, tegen een prijs van ongeveer $ 36,8k. Andere grote investeerders zoals Mike Novogratz en Michael Saylor hebben zich ook een groot deel van de beertaart toegeëigend en hebben waarschijnlijk voor forse bedragen toegevoegd aan hun lange termijn posities.

Het effect van deze grote aankopen zal zich misschien niet op korte termijn laten zien. Het zal enige tijd duren voordat de markt zich realiseert hoeveel Bitcoin in bulk is gekocht en uit de directe circulatie is gehaald. Als dat eenmaal gebeurt, kunnen we opnieuw een aanzienlijke koersstijging zien.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram