Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers herstelt zich naar $ 42k terwijl ook Ethereum, Ripple en andere Altcoins opveren

Bitcoin 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

De Bitcoin koers herstelde zich eerder op de dag tot ongeveer $ 42k voordat het, op het moment van schrijven, wat terugviel naar $ 40k. De grootste cryptocurrency ter wereld naar marktkapitalisatie had weer een wilde dag aan de top van de cryptomarkt, maar deze keer was het momentum naar boven gericht. Het herstel was behoorlijk effectief en op een gegeven moment werden vrijwel alle verliezen van gisteren teniet gedaan, maar de koers daalde wel terug naar $ 40k op het moment van schrijven. Andere cryptocurrencies boekten ook fors koersherstel, maar ze zijn nog steeds veel lager in hun BTC-paren, waardoor Bitcoin momenteel aan marktaandeel wint. Daarover later meer.

Elon Musk heeft zoals verwacht de verzwakking van de cryptocurrency-industrie verdedigd toen de prijzen onder de $ 38k daalden. Hij twitterde dat Tesla diamanten handen heeft, een verwijzing naar een oude Bitcoin-terminologie waarin diamantharde handen laten zien dat een cryptobezitter nooit zal verkopen, zelfs niet als de dip het grootste deel van de waarde van de munt wegvaagt. Deze actie komt nadat Musk eerder de schuld kreeg van de mini-crash van de crypto-sector. Daarover later meer.

Amerikaanse wetgevers kijken naar mogelijke regulering voor de crypto-industrie nadat deze gisteren en eergisteren een grote crash heeft ondergaan. Verschillende federale agentschappen geven mede de schuld aan een gebrek aan regelgeving voor de recente massale koersdaling die schijnbaar werd georkestreerd. Met name de Federal Reserve is geïnteresseerd om het voortouw te nemen bij toekomstige regelgeving. Volgens Bloomberg weet de overheid echter niet goed hoe ze verder moet met de nieuwe regelgeving.

Bitcoin stijgt naar $ 42k en valt daarna iets terug

Bitcoin herstelde het grootste deel van zijn verloren waarde van de spectaculaire marktcrash van 18-19 mei, die resulteerde in het wegvagen van meer dan $ 600 miljard dollar uit de totale crypto-markt. Eerder vandaag leek de crash echter teniet te zijn gedaan toen Bitcoin sterk boven de $ 38k steeg en vervolgens verder omhoog naar wel $ 42k. Op het moment van schrijven staat de prijs van Bitcoin echter weer rond de $ 40k en handelt hij zijwaarts rond dat niveau.

De dag begon ongemakkelijk met een cryptocurrency die schommelde rond de $ 39k. Het kwam rond 2 uur 's nachts naar beneden tot slechts $ 35k. Dit is het laagste niveau dat de digitale valuta de afgelopen 24 uur heeft aangeraakt. Daarna werd een groot deel van de dag besteed aan het herstellen van recente dieptepunten. De dagelijkse high van ongeveer $ 42,5k werd later op de dag rond 15.00 uur in de middag bereikt. Daarna kwam de Bitcoin koers terug tot ongeveer $ 40k en is daar sindsdien gebleven.

Vooruitkijkend, terwijl het herstel over het algemeen vrij sterk was voor het digitale activum, zijn de beren nog steeds aanwezig en zouden ze kunnen proberen de koers weer onder de $ 38k terug te trekken. Maar als de stieren momentum kunnen verzamelen om de BTC koers boven de $ 45k te brengen en hoger, dan zullen de beren opnieuw onder druk staan.

Over het algemeen bedroeg de totale marktkapitalisatie van Bitcoin ongeveer $ 752 miljard op het moment van schrijven en zijn aandeel in de totale cryptomarkt was 42,5%, een daling van 1% ten opzichte van gisteren doordat altcoins zich herstelden.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins laten sterk koersherstel zien

Andere cryptocurrencies boekten de afgelopen 24 uur gedwee, maar aanzienlijk herstel. Ethereum herstelde zich van dieptepunten van ongeveer $ 2,4k om boven $ 2,9k uit te komen. Evenzo lieten Cardano (ADA, 11%), Dogecoin (DGC, 12%) en een paar anderen sterk herstel zien. Andere munten boekten ook winst, maar ze waren zwak en bleven niet zo ver verwijderd van eerdere dieptepunten.

ETH grafiek

In ander nieuws....

Elon Musk verdedigde Bitcoin toen de koers onder de $ 38k daalde

Gisteren daalde de Bitcoin koers voor het eerst in de afgelopen 3 maanden of zo onder $ 38k en de eerste keer nadat het prijsdoel van $ 50k was bereikt. Zoals verwacht en voorspeld door BitcoinKoers, haastte Musk zich om de belegerde digitale valuta te verdedigen en tweette:

Elon Musk tweet 

Dit is een serieus cryptocurrency-vocabulaire dat stamt uit de vroege dagen van de sector toen HODLers zeiden dat ze harde diamanten handen hadden, wat betekent dat ze hun Bitcoin-stash onder geen enkele omstandigheid zullen verkopen. Deze term wordt meestal gebruikt wanneer het digitale activum een ​​steile dip doormaakt en handelaren, met name nieuwkomers, in paniek verkeren.

Musk kreeg gedeeltelijk de schuld van de recente crash toen hij opzettelijke FUD verspreidde tegen de crypto-sector, soms zelfs suggererend dat hij Tesla’s BTC-voorraad had verkocht, hoewel hij later toegaf dat hij er niets van had verkocht. Zijn verdediging werd vooral sterk toen de koers gisteren onder de $ 38k zakte en op een gegeven moment zelfs $ 30k bereikte. Dit niveau was belangrijk omdat $ 38k de prijs is waarvoor Tesla voor ongeveer $ 1,5 miljard aan Bitcoin kocht. Als de Bitcoin koers overtuigend onder dit cijfer was gezakt, zou het als een investeringsramp zijn beschouwd voor de excentrieke miljardair en zijn bedrijf Tesla en dus moest hij er alles aan doen om het weer overeind te houden. Dat deed hij met deze tweet. Deze keer waren er geen flauwe Dogecoin-memes, geen verwijzingen naar het verkopen van zijn Bitcoin-voorraad . Gewoon een oude HODLing-term. Een klassieke Musk tweet. Hij manipuleerde de markt omlaag en toen het niet leek te stoppen, sprong hij erin en probeerde zijn kostbare Bitcoin te redden.

Op Twitter werd Musk ook aangesproken op zijn gedrag, waarbij sommige investeerders hem ervan beschuldigden hen te misleiden om hun geld te laten verliezen. Hoewel elke investering een risico met zich meebrengt, is het belangrijk dat de cryptocurrency-sector beseft waar zijn capriolen over gaan en hoe zijn meer dan levensgrote invloed op de markt moet worden beperkt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram