Skip to main content

Bitcoin nieuws

Ark Invest CEO zegt dat $500K BTC niet geheel ondenkbaar is

afbeeldingsbron: CNBC 

Ondanks het feit dat Bitcoin op dit moment een flink dip meemaakt, zijn er genoeg specialisten die denken dat de koers nog veel verder kan gaan stijgen over de komende maanden en jaren. Zo ook de bekende CEO van Ark Investment Management, Cathie Wood. Zij voorspelt nog steeds dat de Bitcoin koers $500K zal kunnen bereiken in de toekomst. Ze zegt dat alle indicatoren "erop wijzen dat we in een capitulatiefase zitten, wat echt een geweldig moment is om te kopen, ongeacht wat het activum is."

Bitcoin gaat door $500K heen

Afgelopen week heeft de Ark Invest CEO, Cathie Wood, in een interview met Bloomberg haar visie gedeeld over de huidige Bitcoin markt en heeft ze haar voorspelling gegeven van waar de BTC koers naar toe zal kunnen stijgen. Wood heeft eerder voorspeld dat de prijs van Bitcoin zal stijgen tot $500K. Met de huidige marktturbulentie en massale verkopen in een breed scala van cryptocurrencies, werd haar gevraagd of ze nog steeds achter haar voorspelling staat. Ze zei dat ze haar voorspelling niet heeft veranderd. Op de vraag of ze nog steeds Bitcoin inkoopt of niet, antwoorde ze: "Dat doen we. Dat doe ik," benadrukkend: “Ja, onze overtuiging is nog even groot”.

Zorgen over Tesla en Bitcoin

Ze zei het volgende in het interview over de huidige markt:

“The one thing that has changed here, however, is the environmental concerns around bitcoin, in particular, have caused people like Elon Musk to pull away and say, ‘Woah, let me make sure I understand this.”

Musk zijn elektrische autobedrijf, Tesla, kondigde onlangs aan dat de acceptatie van Bitcoin voor betalingen is opgeschort vanwege milieuzorgen. Musk heeft echter bevestigd dat Tesla zijn Bitcoins niet heeft verkocht. Bovendien, toen de Bitcoin koers deze week kelderde, tweette Musk een “diamanten handen” emoji die suggereert dat Tesla zijn Bitcoins niet zal verkopen.

Tijd voor verandering?

Verwijzend naar de milieuzorgen die sommige mensen hebben zei Wood:

"Wij geloven dat zelfs dit gaat veranderen omdat, ten eerste, op dit moment het percentage van Bitcoin gedolven met hernieuwbare energiebronnen en hydro-elektrische energie vrij aanzienlijk is. Ik denk dat het in China meer dan 50% is in hernieuwbare energiebronnen."

Ze verwees ook naar een paper die Ark Invest samen met Square Inc. heeft geschreven, waarin wordt betoogd dat "Bitcoin de sleutel is tot een overvloedige, schone energietoekomst." Deze week betoogde Ark ook dat Bitcoin mining een netto positief effect op het milieu zou kunnen hebben.

Op de vraag tot hoe laag de Bitcoin koers zou kunnen dalen vanaf het huidige niveau, zei Wood:

"Je weet nooit hoe laag laag is als de markt erg emotioneel wordt."

Ze voegde eraan toe dat

"veel handelaren zien dat Bitcoin onder het 200-daags voortschrijdend gemiddelde zakt, dat op $40.000 stond. Dus handelaren, zodra dat is gebeurd, dumpen hun BTC gewoon. Sommigen dumpen en vluchten."

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram