Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt naar $ 42k en valt weer terug naar $ 37k naarmate FUD intensiveert

greed - fear 

Afbeeldingsbron: gedrag onder CC

Bitcoin onderging een flinke koerssprong eerder op de dag en bereikte op een gegeven moment zelfs $ 42k. Deze waardering duurde echter niet lang en tegen de tijd van het schrijven van dit artikel was de Bitcoin koers opnieuw gedaald tot $ 37.000. Altcoins leden ook zware verliezen aan het einde van de afgelopen 24 uur. De belangrijkste oorzaak van deze laatste dip wordt toegeschreven aan een breed scala aan Fear, Uncertainty and Doubt (FUD) in de markt, aangezien Chinese en Amerikaanse regeringen overwegen om de sector verder te reguleren. Daarover later meer.

In ander nieuws heeft Elon Musk opnieuw Dogecoin-plagerij op Twitter gepost. De excentrieke miljardair en Tesla CEO plaatste een semi-cryptisch beeld waarin hij zogenaamd een waardering van $ 1 voor Dogecoin voorspelt. Deze actie komt nadat Elon Musk gisteren tweette over het hebben van “diamanten handen”. Daarover later meer.

Bloomberg Intelligence is van mening dat Bitcoin zich momenteel in een afprijzing binnen de bullmarkt bevindt en niet op weg is naar nog een enorme prijscorrectie, dit in tegenstelling tot de aandelenmarkt. Dit, afkomstig van een platform als Bloomberg dat een bekende Bitcoin-scepticus is, laat zien dat de fundamenten van de bull run nog steeds sterk zijn.

Bitcoin daalt terug naar $ 37k nu de push boven $ 42k mislukt

Bitcoin had weer een volatiele dag. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie onderging eerder een koersstijging. De laatste 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 40k waarna deze iets begon op te waarderen. Het bereikte zo hoog als $ 42,2k tijdens de middag, maar kwam toen niet verder. Daarna wisselde het af tussen $ 39k- $ 42k tot ongeveer 15.00 uur in de middag. Daarna kende het een scherpe daling, eerst naar ongeveer $ 37k en daarna iets verder eronder, voordat het zijwaarts handelde rond $ 37k tot aan het moment van schrijven.

Vooruitkijkend is het belangrijk om te zien dat de steun van $ 38k in de toekomst cruciaal zal zijn. Tesla kocht naar verluidt z’n Bitcoin rond dit niveau en Elon Musk doet nu zijn best om uit de kast te komen als een HODLer met "diamanten handen", ook al was hij degene die de laatste prijsdaling in gang zette. Voor de beren is de echte overwinning wanneer de weerstand van $ 38k overtuigend zal falen. Momenteel staat de koers rond de $ 37.000, maar er zijn geen directe aanwijzingen dat de steun de komende weken of zo niet zal gelden.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt ​​ongeveer $ 700 miljard en zijn marktaandeel is 43,25%, een stijging van 0,75% ten opzichte van gisteren.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken winsten en recordverliezen

Net als Bitcoin plaatsten andere cryptocurrencies eerst appreciaties, maar daalden ze zelf aanzienlijk toen Bitcoin viel. Ethereum (ETH, -12%), Binance Coin (BNB, -14%), Cardano (ADA, -13,6%), Ripple (XRP, -12%), Dogecon (DGC, -12%), Bitcoin Cash (BCH , -13), Litecoin (LTC, -12%) en Polkadot (DOT, -17%) boekten aan het eind van de dag allemaal aanzienlijke verliezen.

In ander nieuws….

Elon Musk publiceert opnieuw Dogecoin $ 1 meme

Elon Musk was terug met meer Dogecoin-lol toen hij deze afbeelding tweette op zijn Twitter-feed:

Doge-meme 

Zoals je kunt zien, is er een soort gewijzigd bankbiljet van $ 1 op de achtergrond van de tekst 'Cyberviking'. Dit toont aan dat Musk opnieuw doorgaat met zijn Dogecoin-geklets en waarschijnlijk niet zal vertragen ondanks de recente koersdaling. Dogecoin handelt nu onder $ 0,4 en het zal een aanzienlijke rally moeten boeken om tot $ 1 te komen, vooral in het huidige scenario.

Musk tweette de afgelopen dagen ook dat Tesla diamanten handen had, een oud crypto-woord dat betekent dat het bedrijf zijn crypto niet zal verkopen. Terwijl Musk memes over Dogecoin blijft delen, is Bitcoin het daadwerkelijke digitale bezit waarin hij heeft geïnvesteerd. Zijn recente tweets hebben bepaald geen positief effect gehad op de markt, aangezien het zich nu aan het herstellen is na het bereiken van een multi-maand dieptepunt.

Bloomberg Intelligence is van mening dat de laatste koerscorrectie een 'Discounted Bull Market Scenario' is

Volgens zakelijk nieuwscentrum Bloomberg Intelligence bevinden Bitcoin en de cryptomarkt zich in het algemeen in een bullmarkt met momenteel forse kortingen. De opmerkingen zijn gemaakt door Mike McGlone, een senior strateeg bij Bloomberg Intelligence.

Als je Facebook veel gebruikt, heb je de afgelopen dagen misschien verschillende Fear, Uncertainty and Doubt (FUD) -artikelen van Bloomberg gezien die de Bitcoin koers onder de $ 40.000 hebben gebracht. Nu het dieptepunt is bereikt, rapporteren Bloomberg en anderen nu echter blijkbaar anders.

McGlone tweette eerder dat Bitcoin een aanzienlijk voordeel heeft ten opzichte van de aandelenmarkt. Volgens hem:

“The May 19 decline of virtually all assets on the back of Bitcoin showed the crypto has entered the mainstream, with potential outcomes tilted in its favor, in our view.”

Volgens veel experts maakt Bitcoin momenteel een flinke correctie door, maar de lange termijn bull-run is waarschijnlijk niet voorbij en kan de komende weken of zo herleven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram