Skip to main content

Bitcoin nieuws

80% van de cryptotraders gelooft dat Ethereum Bitcoin tegen het einde van het jaar zal outperformen

Bitcoin vs Ethereum 

Bitcoin en andere cryptocurrencies hebben deze week enorme koersdalingen meegemaakt, waarbij sommigen binnen een week meer dan 40 procent verloren. Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), de twee leidende virtuele valuta's, zijn echter in een hevig gevecht verwikkeld over wie de cryptomarkt zal beheersen.

In de afgelopen zeven dagen is de dominantie van BTC in marktkapitalisatie gedaald tot 41,9 procent, een cijfer dat drie jaar geleden voor het laatst werd gezien. ETH daarentegen is goed voor bijna 19 procent van de markt. Volgens een recent onderzoek zal de dominantiekloof tussen de twee leidende cryptocurrencies blijven verkleinen, waarbij Ethereum het naar verwachting nog voor het einde van het jaar zal overnemen.

 

In opdracht van een in Detroit gevestigd databedrijf, Benzinga, bracht de enquête, genaamd "Ethereum Predicted to Crush Bitcoin's ROI in 2021", 100 virtuele valuta-investeerders en -handelaren samen. Van de 100 gelooft 80 procent dat de op een na grootste cryptocurrency klaar staat om Bitcoin in marktdominantie in te halen in 2021. Het databedrijf zei ook dat ETH al voor ligt op Bitcoin met zijn ROI (return on investment) voor 2021.

Ondanks een verwachte hogere ETH ROI, geloven ze nog steeds in Bitcoin

Hoewel de respondenten van de enquête een hogere ROI van ETH verwachten, hebben ze nog steeds vertrouwen dat de Bitcoin koers zal stijgen. Van het totale aantal deelnemers voorspelt minder dan 13 procent dat BTC het jaar zal sluiten voor minder dan 55.000 USD. Hoewel een groot aantal (ongeveer 35%) van de respondenten verwacht dat  Bitcoin het jaar tussen $ 75.000 en $ 100.000 zal afsluiten, voorspelt meer dan 40 procent dat de prijs in december van dit jaar zal variëren van $ 55.000 tot $ 75.000.

Ethereum koers voorspelling 

Uit het onderzoek bleek ook dat 20 procent van de handelaren en investeerders in cryptocurrency tegen het einde van het jaar de ethereum koers op minder dan 4.000 USD ziet staan. 11,8 procent sprak het vertrouwen uit dat ETH waarschijnlijk voor het einde van het jaar boven de 10.000 USD zal handelen. Het rapport voegde eraan toe dat de meerderheid van de geïnterviewden voorspelt dat Ethereum het jaar afsluit tussen $ 6.000 en $ 10.000.

Afgezien van de prijsprognoses voor de twee toonaangevende crypto's, werd aan de deelnemers ook gevraagd wat volgens hun het beste project op de Ethereum-blockchain is. Ethereum 2.0-staking kwam bovenaan. Een respondent vertelde het databedrijf dat ETH2-staking 'velen de mogelijkheid biedt om te kopen', en degenen die het protocol willen beveiligen, zullen het moeilijk vinden om hun ETH die gestaked is, te verkopen. Bijgevolg verwachtte de deelnemer een koersstijging "totdat ETH 2 wordt vrijgegeven", waarna er verkoopdruk zal zijn die een "perfecte kans" biedt om opnieuw te kopen.

ETH “Flippening” BTC, BTC-koers zal naar verwachting $ 500K bereiken

De enquête komt op een moment dat BTC zijn dominantie blijft zien verzwakken door ETH en andere virtuele valuta. Een platform dat bekend staat als "The Flippening Watch" heeft verschillende Bitcoin- en Ethereum-statistieken gevolgd om in realtime te documenteren hoe Ethereum Bitcoin mogelijk inhaalt wat betreft marktkapitalisatie.

 

Gegevens over mining-beloningen laten zien dat Ethereum Bitcoin op dat gebied alvoorbij is. Hoewel ETH nog ver verwijderd is van het verslaan van Bitcoin op het gebied van marktkapitalisatie, is het meer dan 73 procent dichter bij het omverwerpen van de leidende cryptovaluta op het gebied van 24-uurs handelsvolume. Er zal een omkering optreden als de marktkapitalisatie van ETH die van Bitcoin overtreft.

Een toenemende ROI en de mogelijkheid van een omslag komt op een moment dat sommige analisten denken dat BTC op weg is naar een koers van meer dan 500.000 USD. Cathie Wood, de CEO van Ark Invest, merkte bijvoorbeeld op dat de leidende munt de mogelijkheid heeft om de grens van $ 500.000 te halen. Ze voegde eraan toe dat de cryptocurrency-markt zich momenteel in de "capitulatiefase" bevindt, waardoor beleggers de kans krijgen om de cryptomunten in de uitverkoop aan te schaffen.

Terwijl ze op Bloomberg verscheen, hield de CEO van Ark Invest vast aan haar vorige BTC-prijsvoorspelling. Ze voegde eraan toe dat haar firma ook in de voorspelling gelooft en benadrukte dat hun “overtuiging even sterk is”. Wood merkte op dat het enige dat is veranderd sinds haar laatste voorspelling "de milieuproblemen rond Bitcoin zijn."

Wood verwees naar Tesla's CEO, Elon Musk, recente opmerkingen over Bitcoin. Musk zei dat zijn bedrijf zou stoppen met het accepteren van BTC-betalingen vanwege de impact van de cryptovaluta op het milieu. De directeur van Ark Invest is echter van mening dat de negatieve impact van BTC-mining op het milieu afneemt, waarbij miners de voorkeur geven aan hernieuwbare energiebronnen zoals waterkracht.

Terwijl ze een artikel citeerde dat haar bedrijf samen met Square Inc. schreef, merkte Wood op dat "Bitcoin de sleutel is tot een overvloedige, schone energietoekomst."

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram