De Bitcoin koers zakt naar $ 37k terwijl experts geloven dat de Bull Run nog niet ten einde is

Bitcoin wordt aangetrokken door magneet 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Bitcoin daalde eerder op de dag iets naar $ 37k en bleef daar grotendeels hangen. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie is nu verwikkeld in een zware strijd tussen de stieren en de beren en er is geen duidelijke winnaar in zicht. Andere cryptocurrencies boekten ook verliezen tegen fiat evenals Bitcoin zelf, waardoor het marktaandeel van de belangrijkste cryptocurrency toenam. Daarover later meer.

Experts op het gebied van cryptocurrency-handel / -investering zijn van mening dat de Bitcoin-bullrun nog niet ten einde is. Verscheidene van hen hebben het digitale activum nu gesteund en zijn van mening dat de bull-run binnen niet al te lange tijd zal hervatten. Daarover later meer.

In ander nieuws, Iran zou kunnen eindigen met meer dan $ 1 miljard aan jaarlijkse inkomsten uit Bitcoin-mining. Het land in het Midden-Oosten stond Bitcoin-mining op zijn grondgebied toe als een manier om buitenlandse valuta te verdienen, aangezien Amerikaanse sancties zijn economie onder enorme druk zetten. Nu kan het maar liefst $ 1 miljard verdienen na de verkoop van deze tokens, waarmee het verschillende exportgeoriënteerde sectoren binnen zijn economie inhaalt.

Formule 1-raceteams zullen fan-tokens vrijgeven op de populaire fan-token-genererende website Chiliz. De twee teams waren voormalige racelegendes Aston Martin en Alfa Romeo volgens een persbericht van Chiliz. Een aantal Europese voetbalclubs en Amerikaanse basketbalteams hebben ook op blockchain gebaseerde fan-tokens aangekondigd met een verscheidenheid van dergelijke websites. Deze tokens helpen de fans om contact te maken met het teammanagement en hen te laten weten wat hun zorgen zijn.

Bitcoin zakt naar $ 37k

De Bitcoin koers daalde eerder op de dag iets naar $ 37k, aangezien de beren het herstelfeest opnieuw wisten te bederven. De belangrijkste digitale valuta slaagde er echter in om een ​​beweging onder de $ 34k teniet te doen door snel te herstellen van deze korte termijn daling.

De dag begon met de BTC koers net boven de $ 36k. Het ging vervolgens in een snelle dip naar beneden en kwam tot een dieptepunt van $ 33,7k. De dip bleek echter slechts een duik op korte termijn te zijn en de Bitcoin koers herstelde zich in een mum van tijd onmiddellijk weer boven de $ 36k. Het ging toen op een langzame en gestage appreciatiecurve, wat resulteerde in een koers van $ 38k heel vroeg in de ochtend. Verdere opwaardering was echter moeilijk te verkrijgen en de koers wisselde vervolgens de rest van de dag tussen $ 36k en $ 38k. Afgezien van de grote dip onder $ 34k, was de algehele volatiliteit laag.

In de toekomst zal het bereik van $ 37k- $ 38k cruciaal zijn voor de stieren om te verdedigen. Elon Musk zelf zal niet graag zien dat de koers onder dit niveau komt, omdat dat zou betekenen dat het digitale activum lager is dan waarvoor hij kocht. Tesla heeft volgens Musk nog steeds 90% van zijn Bitcoin-voorraad in bezit, dus hij zal waarschijnlijk bullish blijven m.b.t. Bitcoin om te voorkomen dat de verliezen toenemen. De beren daarentegen moeten de koers overtuigend onder de $ 34 brengen en vervolgens richting $ 30k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $ 707 miljard en het totale aandeel van Bitcoin van de cryptomarkt was 45,61%, een stijging van 2% ten opzichte van gisteren.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins presteren slecht

In tegenstelling tot Bitcoin, dat aan het einde van de afgelopen 24 uur over het algemeen stabiel bleef, bleven altcoins hun slechte prestaties voortzetten en boekten ze eerder vandaag weer aanzienlijke dalingen. Ethereum (ETH, -5%), Cardano (ADA, -4%), Binance Coin (BNB, -3%), Dogecoin (DGC, -3%), Ripple (XRP, -9%), Polkadot (DOT, -2,5%), Litecoin (LTC, -5,5%) en Bitcoin Cash (BCH, -7%) boekten allemaal aanzienlijke verliezen in tegenstelling tot de patstelling van Bitcoin. Dit is de reden waarom de marktdominantie van Bitcoin vandaag aanzienlijk is toegenomen.

In ander nieuws….

Analisten geloven dat Bitcoin Bull Run nog niet ten einde is

Verschillende analisten en leidinggevenden hebben Bitcoin verdedigd en hebben verklaard dat de cryptocurrency later dit jaar zijn bull run zal voortzetten, ondanks de recente ellende. Bitcoin steeg vorige maand tot $ 65.000, maar heeft sindsdien een enorme koersdaling ondergaan die de koers na een onderbreking van enkele maanden onder de $ 40.000 dwong en een kwart biljoen dollar van zijn marktwaarde uitwiste.

Maar volgens veel crypto-analisten is het eigenlijk een gezonde correctie die nodig is om de bull run verder vooruit te helpen. Eerst was het de CEO van ARK Invest, Cathy Woods, die zei dat ze achter haar eerdere voorspelling van een $ 500k Bitcoin stond. Ze zei dat het een goed moment was om nu BTC te kopen.

Justin Sun, oprichter van het Tron-netwerk, kocht eerder voor bijna $ 150 miljoen aan Bitcoin omdat hij dacht dat het een goed moment was om te kopen. Michael Saylor en vele anderen gaan ook door met hun grote investeringen in Bitcoin. Nu heeft de populaire crypto-analist Willy Woo ook Bitcoin verdedigd in een recent interview.

Woo was van mening dat de huidige situatie afwikkeling van derivaten was op de markt en dus een gezonde correctie. Hij gelooft dat de digitale valuta op schema ligt om later dit jaar $ 100.000 te bereiken.

Ook de bekende Bitcoin investeerder en CEO van Galaxy Digital, Mike Novogratz, liet zijn licht op de huidige situatie op de crypto-markt schijnen. Hij is nog steeds bullish voor de rest van het jaar, maar waarschuwde dat het herstel van deze dieptepunten naar verwachting enige tijd zal duren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram