Mike Novogratz is ondanks koersdaling toch optimistisch over Crypto

 

Hoewel sommige mensen door de recente koersdaling denken dat de Bitcoin bullmarkt ten einde is, zijn er genoeg experts die er anders over denken. Eén van deze experts is Mike Novogratz. Hij denkt dat de Bitcoin revolutie al heeft plaatsgevonden en dat het voor blijvende veranderingen zal zorgen binnen ons financiële systeem.

Voorspelling van Mike Novogratz

De bekende Galaxy Digital CEO, Mike Novogratz, denkt dat crypto niets veranderd is. Ondanks het feit dat de koersen een flinke daling mee hebben gemaakt denkt hij dat de crypto revolutie op dit moment in volle gang is. Hoewel hij de huidige markt ziet als een "liquidatiegebeurtenis" en een tegenslag, gelooft Novogratz nog steeds in de lange termijn adoptie van Bitcoin. Dit vertelde hij in een interview met CNBC eerder deze week. In dit interview werd hem gevraagd naar zijn visie over de toekomst van Bitcoin en de koers voor de komende maanden.

Voorstander van Bicoin

De Galaxy Digital CEO is al lang pro-Bitcoin. Volgens hem zal herstel nog wel even duren. "Humpty Dumpty wordt nooit in twee dagen weer in elkaar gezet als hij valt”. Het zal een tijdje duren. De markt zal consolideren. Het zal ergens een bodem vinden. Ik hoop dat het hier dichtbij is." Hier heeft hij echter wel een kanttekening bij gezet. Dit zei hij als volgt in het interview:

The story hasn’t gone anywhere. This crypto revolution has happened, but these are certainly setbacks for the wallets and for the investor base. People lost a lot of money, so they’ll dust themselves off.

In reactie op een recent onderzoek van JPMorgan, waarin werd beweerd dat beleggers van bitcoin overstappen op goud, bleef Novogratz optimistisch over de lange termijnadoptie van Bitcoin. "Ik zie een trend," zei hij in het interview. Hier voegde hij aan toe dat hij vorige maand met twee bank CEO’s op stap was en dat beiden gefascineerd waren door decentrale financiering (Defi). "Ik zie gewoon een onverbiddelijke beweging van financiële instellingen en techbedrijven naar de cryptoruimte," bevestigde hij.

Reden achter de koersdaling

Novogratz wees op verschillende factoren achter de Bitcoin koers de afgelopen weken, waaronder opmerkingen van Tesla CEO Elon Musk met betrekking tot het energiegebruik van Bitcoin mining, nadat Tesla had besloten te stoppen met het accepteren van Bitcoin voor betalingen. Hij zei dit als volgt in het interview:

“Veel meer mensen bezitten crypto. Crypto is doorgesijpeld in de zakken van mensen door onze hele samenleving en je had een samenloop van gebeurtenissen. Het was een combinatie van het doen van de belastingaangifte, Elon Musk’s tweets en andere dingen waardoor de positieve prijsactie begon af te breken. Op dit moment hebben we een ware liquidatiegebeurtenis.”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram