Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin veert terug naar $ 39k na weer een grote daling in het weekend, Altcoins volgen

BTC koers omhoog of omlaag? 

Afbeeldingsbron: Skalex.io

Bitcoin had weer een flink bearish weekend omdat de cryptocurrency voor een langere periode onder de belangrijkste ondersteuningsniveaus daalde. Maar nu, op maandag, begonnen de zaken om te draaien en staat de Bitcoin koers weer rond de niveaus van voor de zondag, rond de $ 38k. Altcoins bewogen gewelddadiger dan Bitcoin zelf, verloren eerst snel, maar boeken vandaag ook forse winsten. Daarover later meer.

Ander nieuws: de recente dip gaf walvissen een nieuwe kans om meer Bitcoins te verzamelen. Volgens de laatste on-chain analyse hebben langetermijnbeleggers tijdens deze dip meer dan 200.000 BTC opgehaald, terwijl Microstrategy en andere langetermijn HODLers hun koopgedrag voortzetten. Daarover later meer.

Ook verdedigt Elon Musk nu gedwee Bitcoin en cryptocurrencies, zoals voorspeld door Bitcoin Koers. Toen de waardering eenmaal dichtbij of onder de aankoopprijs van Tesla daalde, naar verluidt tussen de $ 35.000 en $ 38.000, is Musk in het defensief gegaan en heeft hij wederom zijn steun voor de sector uitgesproken.

Bitcoin zakt naar $ 30k en herstelt zich vervolgens terug naar $ 39k

Bitcoin onderging de afgelopen 48 uur een wervelwind waarin het nieuwe dieptepunten testte en zelfs de $ 30k-steun opnieuw testte voordat het later op maandag sterk herstelde. Het herstel is nog steeds sterk aan de gang, waarbij zowel Bitcoin als de alts sterke cijfers op de borden plaatsen.

Zondag begon met een BTC koers van rond de $ 38k en ging meteen op een gestage curve naar beneden. Rond het middaguur leed de koers een reeks grote crashes, eerst onder $ 35k en daarna heel kort onder $ 30k, voordat hij herstelde naar $ 33k aan het einde van de dag. Maandag behoorde echter tot de bulls, aangezien de Bitcoin koers zich herstelde in twee fasen, net zoals hij daalde, eerst boven de $ 35k en vervolgens tot ongeveer $ 39k op het moment van schrijven.

Voor de toekomst is het een opluchting voor de stieren dat de steun van $ 35k- $ 38k voorlopig houdt. De enorme hoeveelheid crypto die door langetermijnhouders wordt gekocht, toont ons dat bulls binnenkort terug kunnen komen, maar er is nog steeds veel paniek, vooral in de nieuwkomerssectie van crypto-investeerders. Dus de beren trekken de koers misschien nog een paar keer terug naar $ 33k en lager voordat ze enige controle uit handen geven.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt ​​momenteel ongeveer $ 700 miljard en het marktaandeel is ongeveer 44,5%, wat 1% lager is dan op zaterdag.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins vallen hard en herstellen

Andere cryptocurrencies hadden een ellendige zondag toen ze weer 3 maandelijkse dieptepunten boekten, zowel ten opzichte van Bitcoin als USD. Ze herstelden echter ook fors. Ethereum (ETH) ging weer onder de $ 2000 en is nu terug naar ongeveer $ 2600 en hoger. Op dezelfde manier ging Ripple (XRP) onder de $ 0,7 en bereikte vervolgens zijn weg naar ongeveer $ 0,93 op het moment van schrijven. Binance Coin (BNB), Cardano (ADA), Litecoin (LTC), Polkadot (DOT), Uniswap en vele andere kleinere cryptocurrencies boekten ook gewelddadige opwaartse bewegingen na een weekend met grote verliezen. Voor zowel BTC als de alts is er echter veel terrein dat moet worden teruggewonnen.

ETH grafiek

In ander nieuws….

Grote kopers duiken op en kopen meer dan 200.000 Bitcoins

Tijdens de laatste dip op zondag en maandag kwamen veel grote kopers op de markt en kochten enorme partijen Bitcoins en altcoins toen ze op hun laagste punt in meerdere maanden waren. Microstrategy alleen kocht voor meer dan $ 10 miljoen aan nieuwe Bitcoins en hetzelfde geldt voor veel andere investeerders. Het IT-bedrijf heeft nu meer dan 92.000 BItcoins in bezit, wat zelfs met de huidige waardering meer dan $ 2,5 miljard waard is. De gemiddelde aankoopprijs voor Microstrategy was ongeveer $ 25.000.

Volgens Whale Alert, een Twitter-account dat grote crypto-activiteit meldt, is de laatste paar dagen van de dip meer dan 220.000 Bitcoin verplaatst naar onbekende portefeuilles. Het is maar liefst 1,35% van het totale circulerende aanbod en is $ 8,7 miljard waard.

Sommige accounts suggereren dat Elon Musk ook betrokken was bij deze koopactiviteit, maar deze rapporten zijn niet bevestigd.

Elon Musk doet er alles aan om Crypto te ondersteunen

Elon Musk doet nu zijn best om cryptocurrencies te ondersteunen, nadat de BTC koers onder de $ 38k daalde en vervolgens verder eronder. Hij twitterde:

 

Het lijkt erop dat arme Elon niet zag dat de door hem ontstane brand nu zijn eigen huis bedreigt. Waar was deze absolute verklaring slechts een week geleden toen hij Fear, Uncertainty and Doubt (FUD) verspreidde over de hele crypto-sector.

Hij zei echter wel dat hij werkte aan een meer duurzame crypto-toekomst en het gebruik van door kolen aangedreven elektriciteitsverbruik in het mijnbouwproces van het gedecentraliseerde netwerk hielp verminderen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram