Skip to main content

Bitcoin nieuws

Ray Dalio: “Liever Bitcoin dan obligaties”

De bekende Bridgewater Associates-oprichter Ray Dalio heeft onthuld dat hij Bitcoin bezit, ondanks de zorgen die hij lang heeft geuit over regeringen die zich met cryptocurrencies bemoeien en deze zelfs willen verbieden. De baas van 's werelds grootste hedgefonds zei dat "het grootste risico van Bitcoin het succes ervan is." Dit laat duidelijk zien dat er echt een kentering plaatsvindt onder de grote beleggers. Zij gaan eindelijk inzien dat Bitcoin een blijvertje is.

Ray Dalio kiest toch voor Bitcoin

Ray Dalio, de oprichter van 's werelds grootste hedgefonds Bridgewater Associates, heeft dus onthuld dat hij Bitcoin bezit. In een interview op de Consensus 2021-conferentie, dat op 6 mei werd opgenomen maar maandag werd vrijgegeven, zei hij dat hij ‘wat Bitcoin’ heeft. Het is op dit moment niet bekend om hoeveel geld het precies gaat. Dalio is de medeoprichter en chief investment officer van Bridgewater Associates. Zijn klanten omvatten onder andere overheden, stichtingen, pensioenfondsen en grootschalige staatsfondsen.

De visie van Ray Dalio

Ray Dalio was dus erg positief in het interview m.b.t. de toekomst van Bitcoin. Hij benadrukte dat Bitcoin nog klein is en geen bedreiging vormt voor overheden. Echter stelt hij wel dat hier verandering in kan komen. Als Bitcoin groot wordt dan kan het volgens hem "een van de grote dingen worden”. Wel heeft hij zijn zorgen geuit over de vraag of de overheid de capaciteit heeft om controle uit te oefenen over Bitcoin en digitale valuta in het algemeen:

 

The more we create savings in [Bitcoin], the more you might say, ‘I’d rather have Bitcoin than the bond’ … And then the more that happens, then it goes into Bitcoin and it doesn’t go into credit, then [governments] lose control of that.”

 

Dalio zei ook:

 

Personally, I’d rather have Bitcoin than a bond.”

 

Open staan voor veranderingen

Dalio heeft een lange weg afgelegd m.b.t. Bitcoin en cryptocurrency. In november vorig jaar gaf hij toe dat hij het misschien bij het verkeerde eind had over Bitcoin en dat hij meer wilde leren over de cryptocurrency. In december had hij genoeg geleerd om te zeggen dat hij BTC als een goudalternatief zag. In januari zei hij dat Bitcoin "een geweldige uitvinding" was. Gedurende dit alles waarschuwde hij echter dat de overheid Bitcoin-investeringen zou kunnen beperken, zoals door het opleggen van "schokkende" belastingen. Hij denkt dat er een "goede kans" is dat overheden Bitcoin zullen verbieden en dat het succes van Bitcoin zal leiden tot harde regelgeving.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram