Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin bleef vlak op $ 38k terwijl Elon Musk en Ethereum's Vitalik Buterin discussiëren over Dogecoin

 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

De Bitcoin koers is sinds gisteren niet boven de $ 40k gekomen en is sindsdien een beetje teruggeschoven naar $ 38k. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie vertoont enkele koopsignalen, maar de bulls zijn op dit moment terughoudend om door te gaan. Altcoins vertoonden daarentegen een sterk herstel, maar vertraagden uiteindelijk in het licht van een niet-reagerende Bitcoin en winstnemingen. Daarover later meer.

Ander nieuws: mede-oprichter en voorzitter van Ethereum, Vitalik Buterin en Tesla CEO Elon Musk hebben gediscussieerd over de toekomst van crypto-ontwikkeling. Elon Musk heeft applicaties op GitHub uitgenodigd om Dogecoin in de loop van de tijd beter te maken. Buterin gelooft echter niet dat de oplossingen die Musk te bieden heeft juist zijn en zegt dat ze "fundamenteel gebrekkig" zijn, wat een weerlegging van Musk zelf uitnodigde. Daarover later meer.

De Amerikaanse Biden-regering kijkt naar de "gaten" tussen de cryptocurrency-wetgeving in het land. De regering zoekt naar manieren om de sector te reguleren om de sector te beschermen tegen manipulatie en grote neergangen zoals we eerder vorige week zagen.

Bitcoin koers vlak op $ 38k

Bitcoin handelt momenteel zijwaarts rond $ 38k. De cryptocurrency herstelde zich sterk van de recente dieptepunten van ongeveer $ 30.000 die afgelopen weekend waren vastgesteld, maar de stijging is niet boven $ 40.000 uit gekomen. Nu handelt de koers momenteel zijwaarts rond de $ 38k op het moment van schrijven.

De laatste 24 uur begon met een BTC koers van ongeveer $ 39,5k, maar kwam in de daaropvolgende uren terug tot ongeveer $ 38,5k voordat hij steeg naar $ 39,6k. Dit was het hoogste niveau dat de koers deze dag zou bereiken, aangezien de rest van de dag zich grotendeels licht bearish voltrok. Later op de middag zakte Bitcoin een tijdje onder de $ 37k voordat hij zich herstelde tot ongeveer $ 37,8k op het moment van schrijven. Over het algemeen waren de stieren gewoon niet sterk genoeg om de aanval naar boven voort te zetten.

De Bitcoin koers consolideert momenteel tussen $ 37k- $ 40k en het kan even duren voordat het weer verder omhoog kan, volgens veel experts. Aan de onderkant moeten de bulls dalingen onder de $ 35k overtuigend verdedigen, anders zal de allerbelangrijkste steun op $ 30k de volgende halte zijn.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin is momenteel $ 706 miljard en het aandeel van de cryptomarkt is ongeveer 43,8%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins stijgen en consolideren

Andere cryptocurrencies stegen sterk later op de avond en in de vroege ochtend toen de Amerikaanse handelsuren opengingen. Ze waardeerden sterk zowel ten opzichte van de USD als Bitcoin zelf, waardoor het marktaandeel van de laatste daalde. Ethereum steeg tot $ 2,75k, Binance coin tot $ 375, Cardano $ 1,65, Dogecoin $ 0,38 en XRP ging weer boven $ 1 voordat hij er weer onder ging. Hetzelfde gold voor de meeste andere cryptocurrencies op de markt.

In ander nieuws….

Elon Musk en Vitalik Buterin sparren over crypto-schaalvergroting

Vitalik Buterin, de mede-oprichter en voorzitter van Ethereum Foundation die het op een na grootste cryptocurrency-netwerk over het overziet, heeft de suggesties van Elon Musk om Dogecoin als blockchain-netwerk te verbeteren, afgewezen. Hij noemde het idee fundamenteel gebrekkig.

Eerder had Musk getweet:

“Idealiter versnelt Doge de bloktijd met 10x, vergroot de blokgrootte met 10x en verlaagt de vergoeding 100x. Dan wint het zonder twijfel. "

Buterin reageerde en zei:

"Om een ​​blockchain te decentraliseren, is het van cruciaal belang dat gewone gebruikers een node kunnen runnen en een cultuur hebben waarin het runnen van nodes een veel voorkomende activiteit is."

Bitcoin heeft honderdduizenden knooppunten over de hele wereld en ze maken deel uit van een systeem dat gedecentraliseerd en veilig is vanwege de interacties tussen deze knooppunten. Etheruem gaat echter over op een nieuw systeem en het valt nog te bezien hoe effectief het zal zijn om een ​​mensennetwerk te blijven waar iedereen een node kan runnen.

Musk schoot echter terug en antwoordde hierop:

Doge tweet 

Klassieke Musk. Buterin heeft echter gelijk als hij Musk voorlicht over de grondbeginselen van blockchain-technologie. Opschalen van een cryptocurrency is een paradox en er is geen eenvoudig antwoord op.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram