Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin Die-Hards vergelijken 2021 Bull Run met 2013 en noemen de laatste dip een mid-Bull Run correctie

Bitcoin Bull Run 

Toen Bitcoin (BTC) voor bijna 65.000 USD van eigenaar veranderde, waren sommigen in het cryptocurrency-ecosysteem ervan overtuigd dat de bull-run van dit jaar voorbij was, aangezien ze parallellen zagen met vergelijkbare marktbewegingen in 2018.

Na een bearish week daalde de prijs van BTC tot ongeveer 30.000 USD. Terwijl sommigen denken dat er niets meer over is van een bull run, denken anderen dat de dip een kleine pauze was en dat de bull run halverwege is. De optimisten zien overeenkomsten tussen de bullmarkt van dit jaar en die van acht jaar geleden, in 2013.

 

De daling tot 30.066 USD was de grootste in 2021 en kwam slechts een maand nadat de leidende cryptocurrency een all-time high (ATH) prijs van 64.895 USD bereikte. Na de dip van 53,66 procent is de BTC koers sindsdien weer omgekeerd en heeft de weg omhoog weer gevonden. De daling bood Bitcoin-tegenstanders de kans om de topcrypto overleden te verklaren.

Peter Schiff: “Bitcoin-supporters zijn in ontkenning"

Peter Schiff, een bekende Bitcoin-criticus, merkte op dat degenen die in Bitcoin geloven "nu beweren dat de crash gezond is". Hij voegde eraan toe dat de "pompers" nu denken dat de dip bedoeld was om "overtollige speculatie" van de markt te verwijderen.

Schiff merkte ook op dat Bitcoiners in "ontkenning" verkeren als ze "China die BTC verbiedt" en toezichthouders cryptocurrency strenger willen gaan reguleren, als positieve signalen zien.

Sommige Bitcoin-critici geloven dat een recordhoogte van 64.000 USD het beste was dat de leidende cryptovaluta dit jaar kon bereiken en wezen op een dreigende bearmarkt. De meeste pessimisten vergelijken de BTC-koersbeweging van dit jaar met die van 2017 en 2018. Optimisten zijn echter van mening dat de bullmarkt van 2021 grote overeenkomsten vertoont met de bullrun van 2013. Colin Talks Crypto, een Youtuber, schreef op Twitter over de overeenkomsten tussen de 2021 en 2013 BTC-koersschommelingen.

 

In een tweet merkten hij op dat de Bitcoin-prijspiek in december dit jaar of in januari volgend jaar zou zijn, `` als het dubbele topgedrag van Bitcoin uit 2013 zich nu weer herhaalt. '' Colin bleef opmerken dat acht jaar geleden een BTC "dubbele top" twee pieken had die acht maanden uit elkaar lagen. De Youtuber verduidelijkte dat de tijd tussen de pieken niet samenvalt met de vier "jaren tussen halveringscycli" die als oplaadperiode voor de stieren fungeren.

Colin wees op een gelijkenis met de bull-run van 2013 en zei dat de Bitcoin koers een piek bereikte in april 2013 ($ 255) en opnieuw in december van hetzelfde jaar toen het een ATH van 1.150 USD bereikte. Afgezien van prijsbewegingen, lijkt ook het nieuws rond Bitcoin dat we 2013 zagen, opnieuw terug te komen. Net als in 2013 zijn er bijvoorbeeld speculaties dat China de mining-activiteiten en de handel in virtuele valuta aanpakt.

We bevinden ons in de middenmarktfase; Plan B is het er mee eens dat 2013 terug is

Joey Krug, een manager bij Pantera Capital, merkte op dat de cryptocurrency-markt momenteel een "mid-market" -fase doormaakt. Hij voegde eraan toe dat de cyclus inhoudt dat China de leidende crypto voor de derde keer verbiedt. Het eerste verbod was in 2013, gevolgd door 2017 en nu in 2021.

Muneeb Ali, de oprichter van Stacks Ecosystem, steunde de opvattingen van Krug en zei: “2013 wil zijn verhalen over het verbod op mijnbouw in China terug." Afgezien van de angst, onzekerheid en twijfel uit het Zuidoost-Aziatische land, zijn BTC-die-hards het erover eens dat de topcryptocurrency zich op een mid-bull run-dip bevindt, net als in 2013.

Met name de observatie van de Youtuber komt overeen met die van een populaire Twitter-gebruiker die bekend staat als Plan B en die de maker is van het S2FX-prijsmodel. Onlangs merkte Plan B op dat prijsbewegingen nooit een "rechte lijn" vormen.

 

De maker van S2FX voegde eraan toe dat Bitcoin de afgelopen 180 dagen recht omhoog is gegaan, "tot deze maand". Plan B noemde het fenomeen een ‘halverwege’ daling, vergelijkbaar met die in 2013.

Het herstel van de Bitcoin koersdat we nu zien, komt een paar dagen nadat Elon Musk zijn steun voor cryptocurrencies bevestigde. In een tweet zei de Tesla CEO dat "de echte strijd is tussen door de overheid uitgegeven fiatvaluta en virtuele valuta en hij bevestigde zijn steun voor cryptocurrency.

De positieve tweet kwam na het continu knipperen van rode signalen op de cryptomarkt. De signalen konden worden herleid tot zijn eerdere opmerkingen dat Tesla was gestopt met het accepteren van Bitcoin-betalingen en dat BTC-mining, door z’n hoge energie-consumptie, het klimaat schaadt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram