Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt iets naar $ 39k en ook de goudprijs loopt op, waardoor Bitcoin onder druk kan komen te staan

Bitcoin vs Goud 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

De Bitcoin koers staat momenteel op $ 39k, na wederom een ​​schijnbaar mislukte poging om overtuigend boven $ 40k te komen. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie had opnieuw een volatiele dag, omdat de strijd tussen de bulls en de bears verder werd geïntensiveerd en geen van beide overtuigend als winnaar uit de bus kwam. Altcoins hadden ook een ietwat bullish dag met enkele crypto's die aanzienlijke winsten boekten. Daarover later meer.

Ander nieuws: goud stijgt aanzienlijk op internationale markten na lange tijd vlak te zijn gebleven in het licht van bullish aandelen- en cryptomarkten. Nu de markten stotteren, herstelt goud sterk met de goudprijs die eerder op de dag boven $ 1.913 per ounce ging, en nadert het hoogste niveau ooit. Zet de stijging van goud de Bitcoin koers onder druk? We zullen het later bespreken.

Michael Saylor, de CEO van Microstrategy, heeft een nieuwe Bitcoin-miningraad georganiseerd om de voortdurende beschuldigingen van het gebruik van fossiele brandstoffen door de miningsector te helpen aanpakken. De raad werd op 25 mei gevormd om het groeiende verhaal van Elon Musk over de koolstofemissies van het netwerk aan te pakken. Saylor, wiens bedrijf miljarden dollars in Bitcoin heeft geïnvesteerd, is erop gebrand dit kernprobleem op te lossen dat Bitcoin tegenover milieuactivisten en hun regelgeving plaatst. Hij wil ook graag de relatie tussen de crypto-sector en Musk repareren en ziet ze als bondgenoten van elkaar.

Bitcoin koers op $ 39.000

Bitcoin heeft weer een volatiele dag gehad. De cryptocurrency onderging een aanzienlijke stijging tijdens het eerste deel van de dag en bereikte op een gegeven moment zelfs $ 41k. Maar kon het niet volhouden en is sindsdien weer onder de $ 40k gedaald.

De afgelopen 24 uur begon de BTC koers rond de $ 37,5k. Daarna ging het gestaag boven de $ 39k en vervolgens naar boven richting de $ 40k in twee fasen. Het boekte rond 9 uur 's ochtends een hoogste punt van ongeveer $ 40,9k, maar de bulls slaagden er niet in de koers verder te volgen. Het viel net zoals het was gestegen, eerst onder $ 40k en daarna verder onder $ 39k. Momenteel wordt het, op het moment van schrijven, verhandeld tegen ongeveer $ 38,5k.

Bitcoin krijgt een adempauze na een enorme koersdaling vorige week. Veel indicaties zijn momenteel in het voordeel van de stieren, maar ze zijn terughoudend vanwege de recente gebeurtenissen en het kan zijn dat ze wat tijd nodig hebben om weer op gang te komen. Om de korte-termijntrend te veranderen, moeten de bulls de koers overtuigend boven $ 42k duwen en verder doorstoten naar boven.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin is momenteel ongeveer $ 719 miljard en z’n aandeel van de totale crypto-markt is ongeveer 42,7%, een daling van 0,7% ten opzichte van gisteren doordat altcoins beter presteerden.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken recordwinsten

Andere cryptocurrencies boekten hier en daar behoorlijke winsten. Ethereum (ETH, 7%) kon zijn grote groei van gisteren niet vasthouden, maar het lukte om het rond de $ 2,7k te houden. Binance Coin (BNB, 10,5%), Cardano (ADA, 12,9%), Polkadot (DOT, 12%), Uniswap (UNI, 11,5%), Polygon (MATIC, 35%), Litecoin (LTC, 14%) en Bitcoin Cash (BCH, 7,5%) boekte allemaal grote winsten in de loop van de dag. De rest van de markt was over het algemeen ook vrij positief. De grootste winnaar was Polygon (MATIC) en het heeft nu Litecoin en Bitcoin Cash ingehaald om # 12 op de crypto-ranglijst te worden.

In ander nieuws….

Goud stijgt en zet Bitcoin en aandelen onder druk

Goud stijgt weer na maandenlang aan de zijlijn te hebben gestaan. Het kostbare gele metaal wordt traditioneel gezien als een veilige haven om naar toe te gaan zodra de markten getuige zijn van een ineenstorting. Vorig jaar, tijdens de pandemie van het coronavirus, steeg goud met meer dan 50% om voor het eerst in zijn geschiedenis boven de $ 2k uit te komen. De opkomst van de handel in aandelen en cryptocurrencies bracht de goudprijs echter enkele weken geleden terug naar ongeveer $ 1,7k. Nu is het weer boven $ 1,9k en het lijkt op weg om boven zijn hoogste punt ooit van net boven $ 2k te gaan.

Hoewel goud en Bitcoin in de loop der jaren enige correlatie hebben gehad, was dat het afgelopen jaar of zo niet het geval, aangezien goud bleef stagneren na het bereiken van nieuwe hoogtepunten en zelfs flink corrigeerde, terwijl Bitcoin nieuwe records bleef plaatsen.

Het is moeilijk om precies te voorspellen hoe goud en Bitcoin zich vanaf hier zullen ontwikkelen. Misschien zullen ze hun oude verband weer oppakken of misschien niet. Maar één ding is duidelijk; Bitcoin wordt steeds meer gezien als een waardeopslag in directe concurrentie met goud, zelfs als het, vanwege de volatiliteit, nog niet als een veilige haven wordt gezien.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram