Financiële zwaargewichten David Rubenstein en Larry Summers zijn positief over Bitcoin

Foto: David Rubenstein

Miljardair David Rubenstein, de mede-oprichter van de Carlyle Group, denkt dat investeerders meer macht hebben dan de overheid om de richting van cryptocurrencies te dicteren. Rubenstein stelt ook dat virtuele valuta een permanente kracht zijn geworden in de financiële sector.

De miljardair maakte de opmerkingen toen hij onlangs op CNBC verscheen. Rubenstein is ook de co-voorzitter van de raad van bestuur van het bedrijf en bekleedde eerder de functie van co-CEO van The Carlyle Group. Het bedrijf is een financiële dienstverlener die zich richt op vermogensbeheer en private equity.

Zes jaar geleden was het bedrijf de leidende private-equityfirma, die in de vijf jaar tot aan 2015 de meeste fondsen van investeerders had aangetrokken.

Tijdens het interview op CNBC merkte de Rubinstein op dat virtuele valuta "uit het niets komen" en nu een grote "kracht in de markt" zijn. Het is door deze kracht dat sommigen crypto zien als een geduchte rivaal voor goud en waardoor ze het een vaste plaats toedichten in ons huidige en toekomstige financiële systeem.

Regeringen zijn "onrealistisch" als ze denken dat ze de adoptie van cryptovaluta kunnen controleren

Hij voegde eraan toe dat het "onrealistisch" is voor federale autoriteiten om te denken dat ze "kunnen voorkomen dat cryptocurrency iets is dat investeerders willen." Rubenstein merkte echter op dat crypto's hun pieken en dalen hebben, en voegde eraan toe dat volatiliteit iets is dat wordt verwacht "van alles dat relatief nieuw is."

De CEO merkte op dat virtuele valuta niet zullen verdwijnen. Hij merkte met name op dat de kracht van cryptocurrencies afkomstig is van de 'mensen op de markt'. Volgens de medeoprichter van Carlyle Group zijn crypto-investeerders op zoek naar "iets anders dan" door de overheid uitgegeven valuta.

Rubenstein waarschuwde dat individuen de crypto-sector alleen moeten betreden als ze klaar zijn voor de enorme prijsschommelingen. Aanhangers van cryptocurrency waren blij met de observaties van Rubinstein. De CEO van Microstrategy, Michael Saylor, zei bijvoorbeeld dat de opvattingen van Rubenstein "gunstig zijn voor Bitcoin."

Saylor voegde eraan toe dat de medeoprichter van Carlyle Group ook de voorzitter is van gerespecteerde organen zoals de Council on Foreign Relations en het Kennedy Center for the Performing Arts.

Larry Summers, ex-Amerikaanse minister van Financiën, zegt dat Crypto virtueel goud is

Rubensteins opvattingen komen overeen met die van Larry Summers, de ex-hoofdeconoom van de Wereldbank en voormalige Amerikaanse minister van Financiën. Volgens Summers is cryptocurrency virtueel goud.

Interessant is dat, net als Rubenstein, de voormalige World Bank-econoom gelooft dat de populariteit van virtuele valuta wordt aangedreven door mensen die een ander activum dan goud willen en iets dat buiten de 'werking van de overheid' valt.

Behalve als minister van Financiën tijdens de ambtsperiode van Clinton, werkte hij ook met Obama als directeur van de Nationale Economische Raad van het Witte Huis. Summers had het over de wereld van virtuele valuta toen hij tegen het einde van vorige week op Bloomberg verscheen.

Foto: Larry Summers

Hij opende de discussie over crypto toen hij een antwoord gaf op de vraag of er "een verlangen" bestaat naar een activum dat los staat van "de dagelijkse werking van regeringen". Zijn antwoord was ja, eraan toevoegend dat de geschiedenis het bewijs levert.

Summers bleef opmerken dat goud "lange tijd" een vergelijkbare positie bekleedde. Volgens de ex-leidende econoom van de Wereldbank, evolueert virtuele valuta ook naar "een overeengekomen vorm" voor mensen die op zoek zijn naar een veilige plek om hun vermogen op te slaan.

Als zodanig denkt hij dat crypto "een soort" virtueel goud is en dat het niet meer zal verdwijnen. Summers merkte echter op dat crypto's weinig kans hebben om de betalingswereld buiten de internet-gebaseerde handel te beheersen.

Hij merkte op dat wanneer crypto's een derde van de totale waarde van goud zullen bereiken, dat "een substantiële" toename zouden zijn. Bovendien zou een dergelijke waardering weergeven dat digitale valuta's "deel uitmaken van het systeem".

BTC in relatie tot goud

Sommige analisten hebben de BTC koers voorspeld in relatie tot de marktkapitalisatie van goud. Zo merkte Yassine Elmandjra, een virtuele valuta-analist bij Ark Invest, eerder in mei op dat de marktkapitalisatie van Bitcoin de marktkapitalisatie van 10 biljoen USD van goud "in de komende vijf jaar" zal overtreffen.

Momenteel bedraagt ​​de marktkapitalisatie van Bitcoin ongeveer 700 miljard USD. Om een ​​waardering van $ 10 biljoen te bereiken, moet deze daarom minimaal 14 keer worden verhoogd. Het bedrijf van Elmandjra is van mening dat de prijs van Bitcoin richting de 500.000 USD gaat.

In februari merkte de CIO van Guggenheim, Scott Minerd, op dat, om Bitcoin te laten concurreren met goud, BTC van eigenaar moet wisselen tegen tussen de 400.000 en 600.000 USD "per Bitcoin."

Eric Peters, de CEO van One River Asset Management, zette Bitcoin tegenover goud en merkte op dat het de waarde van goud "op een gegeven moment" zal overtreffen. Net als Elmandjra en Minerd voorspelde Peters dat Bitcoin moet worden verhandeld tegen ongeveer $ 500K om de marktkapitalisatie van goud te bereiken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram