Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin bleef steken op $ 39k terwijl koolstofneutrale Bitcoin-fondsen in opkomst zijn

Bitcoin's CO2 emissie 

Afbeeldingsbron: Skalex.io

Bitcoin bleef vandaag vastzitten in de $ 38k- $ 41k range. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie onderging grotendeels dezelfde bewegingen als gisteren, wat duidt op de immense strijd die gaande is tussen de bulls en de bears. Altcoins stegen aanvankelijk ook en daalden daarna naarmate de dag vorderde. Daarover later meer.

Ander nieuws: groene Bitcoin-fondsen worden iets voor de nabije toekomst, aangezien de crypto-wereld blijft reageren op beschuldigingen dat het een grote CO2 producent is. Het is echter moeilijk te berekenen hoeveel door fossiele brandstoffen opgewekte elektriciteit door miners wordt gebruikt aangezien ze over de hele wereld verspreid zitten. Desondanks worden daar echter de nodige inspanningen voor geleverd. Daarover later meer.

Natwest Bank, in het Verenigd Koninkrijk, heeft een zwendelwaarschuwing afgegeven met betrekking tot digitale valuta. Hoewel oplichters de crypto-sector een slechte naam bezorgen, is het belangrijk erop te wijzen dat de Natwest-bank wordt beschouwd als een van de slechtste in Europa om legitieme oplichting en problemen binnen haar bankactiviteiten aan te pakken. Volgens een gedetailleerd onderzoek van The Economist Intelligence Unit is gebrek aan kennis over crypto een van de belangrijkste redenen achter de problemen waarmee cryptocurrencies worden geconfronteerd. Dus, concluderend, moeten instellingen mensen informeren over beleggen en de nieuwe activaklassen die voor hen beschikbaar zijn, in plaats van constant vage zwendelwaarschuwingen te verspreiden die mensen helemaal niet te helpen.

De Bitcoin koers blijft hangen rond $39k

De Bitcoin koers bleef vandaag binnen het smalle handelsbereik van $ 38k- $ 41k. De koers is hier de afgelopen 4 dagen gebleven en vertoont tekenen van consolidatie. De stieren en de beren zullen naar verwachting enige tijd vechten om de controle rond dit prijsniveau.

De dag begon met de BTC koers rond de $38.5k en steeg onmiddellijk naar $39.5k voordat hij weer daalde. Het bereikte een laagste punt van $ 37,3k in de uren daarna tijdens de handelssessie in de vroege ochtend. Daarna was het traject de rest van de dag enigszins optimistisch. De koers bereikte rond 14.00 uur een hoogste punt van $ 40,5k, voordat hij weer iets daalde tot $ 39k op het moment van schrijven.

Vooruitkijkend heeft de markt een handelsrange bepaald voor toekomstige referentie en dat is een goede zaak. Het betekent dat we op dit moment zeker een bodem hebben neergezet, ook al is dit van korte duur. De bulls zouden snel uit dit bereik willen komen en een koers van meer dan $ 42k willen neerzetten, maar ze zullen worden uitgedaagd door de beren die de Bitcoin koers naar $ 30k en lager willen brengen en de overhand volledig willen terugkrijgen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 726 miljard en zijn aandeel in de crypto-markt was in totaal 42,6%, wat een verwaarloosbaar verschil is met gisteren.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins stijgen en verliezen weer wat

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, gingen in het begin van de dag grotendeels omhoog, net als Bitcoin, voordat ze later terugliepen naarmate de dag verstreek. Het algehele effect was echter een patstelling met een verwaarloosbaar verschil met gisteren. Er waren echter enkele uitzonderingen, zoals Uniswap (UNI, 11%), Bitcoin Cash (BCH, 6%), Chainlink (LINK, 8%) en Litecoin (LTC, 3%) slaagden erin om wat winst van gisteren binnen te halen.

In ander nieuws….

Vraag naar “groene Bitcoin” groeit met de tijd

Het debat over het koolstofemissieprobleem van Bitcoin is al een tijdje aan de gang, maar het stond de afgelopen weken centraal toen Elon Musk het probleem naar de voorgrond bracht. Het emissieprobleem speelde ook een rol in de laatste koersdaling die de prijs verlaagde van ongeveer $ 50k tot zo laag als $ 30k voordat hij de afgelopen dagen herstelde tot ongeveer $ 39k.

Hoewel experts van mening zijn dat het emissieprobleem overdreven is, aangezien het energieverbruik van Bitcoin grotendeels afkomstig is uit hernieuwbare bronnen, reageert de markt er wel op. Ten eerste heeft Michael Saylor, de CEO van Microstrategy, de basis gelegd voor een Bitcoin Mining Council die de basis zal vormen voor een volledig CO2-neutrale Bitcoin in de nabije toekomst. Hij schakelt hiervoor ook Elon Musk in.

Aan de andere kant beloven sommige fondsen ook 100% CO2-neutrale Bitcoin aan hun investeerders, hoewel dat moeilijk kan zijn om onafhankelijk te verifiëren. Miners keuren transacties goed, maar er is geen manier om dat te doen voor individuele Bitcoins, omdat ze mogelijk koolstofemissies hebben gehad in hun eerdere transacties, enzovoort.

Verwacht wordt dat elektriciteit uit fossiele brandstoffen in de loop van de tijd vanzelf een zeldzaamheid zal worden. Dus Bitcoin gaat naar een groene status, ongeacht of deze beweging zichzelf verder in stand houdt of niet.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram