Kevin O'Leary denkt dat institutioneel geld gaat stromen met het groener worden van Bitcoin

Kevin O'Leary 

Shark Tank-ster Kevin O'Leary, ook wel bekend als de befaamde Mr. Wonderful, heeft voorspeld dat er een vloedgolf van institutioneel geld naar Bitcoin zal stromen zodra de miners de problemen op het gebied van hernieuwbare energie en milieu hebben aangepakt. Hij zei dat de stijging zal beginnen wanneer Bitcoin voldoet aan de ESG-normen, waardoor institutionele beleggers in deze activaklasse kunnen stappen. Wat houdt dit in voor de markt? En wat kan je als belegger zijnde verwachten als de visie van Kevin O'Leary klopt?

De voorspelling van Kevin O'Leary

Tijd om te kijken naar de voorspelling van deze bekende belegger. Kevin O'Leary heeft zijn zorgen over de duurzaamheid van Bitcoin en het belang van het voldoen van de cryptocurrency aan de ESG-normen van instellingen herhaald tijdens een webcast op de Consensus 2021-conventie maandag. ESG verwijst naar de drie centrale factoren bij het meten van de duurzaamheid en de maatschappelijke impact van een investering in een bedrijf of onderneming: Environment, Social, corporate Governance (milieu, sociaal en bestuur van het bedrijf). O'Leary benadrukte dat institutionele beleggers nog steeds geïnteresseerd zijn in Bitcoin, ondanks de recente sell-off. Momenteel investeert minder dan 1% van de instellingen wereldwijd in cryptocurrency als beleggingscategorie, dit gaat vooralsnog om te weinig institutioneel vermogen.

Zorgen over de duurzaamheid

Hij legde uit dat een van de redenen waarom ze niet sneller in cryptocurrency stappen, is dat ze duurzaamheidscomités hebben die investeringen screenen en alleen investeringen toestaan die voldoen aan ESG-normen. Een tijdje geleden kondige Tesla CEO Elon Musk en Microstrategy CEO Michael Saylor aan dat Musk met grote Noord-Amerikaanse Bitcoin miners heeft gesproken en dat ze zijn overeengekomen om de "Bitcoin Mining Council" te vormen om het gebruik van hernieuwbare energie te bevorderen. Veel voorstanders van crypto zijn echter sceptisch. Kevin O'Leary blijft echter nog altijd erg positief over de toekomst van Bitcoin voor de komende tijd.

Komt het grote geld er nu echt aan?

Mr. Wonderful onthulde dat de eerste vraag die hij stelt aan een miningproject, voordat hij erin investeert, is hoe het project omgaat met ESG. Nu institutionele beleggers geïnteresseerd zijn in het verkrijgen van BTC exposure, benadrukte hij dat miners ervoor moeten zorgen dat Bitcoin kan voldoen aan de ESG-normen van de bedrijven. Hij zei eerder dat grote instellingen ESG-compliance comités hebben. Dit verwoordt hij als volgt in het interview:

"We hebben convenanten rond hoe de activa worden gemaakt, of er koolstof wordt verbrand, of er mensenrechten bij betrokken zijn, of het in China wordt gemaakt. Instellingen zullen geen munten kopen die in China zijn gemined, munten die zijn gemined met kolen voor de verbranding van elektriciteit, munten die zijn gemined in landen waar sancties tegen hen gelden."

De institutionele interesse is volgens hem de reden dat de Bitcoin koers naar $100.000 of zelfs $200.000 zal gaan. Maar dat gaat niet gebeuren totdat instellingen het daadwerkelijk gaan kopen. Dit houdt in dat er echt moet worden gekeken naar de ESG-overwegingen als de koers van Bitcoin nieuwe hoogtes wil kunnen bereiken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram