Bitcoin daalt iets naar $ 36k terwijl de interesse voor NFT’s onverminderd sterk blijft

NFT 

Afbeeldingsbron: ccnull.de

De Bitcoin koers is op het moment van schrijven iets gedaald tot $ 36k. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie had over het algemeen een bearish dag, aangezien de koers een korte tijd onder de $ 35k daalde voordat hij zich later weer wat herstelde. Altcoins boekten ook verliezen. Daarover later meer.

Ander nieuws: Non Fungible Tokens (NFT's) vertonen geen tekenen van vertraging ondanks de recente ellende op de crypto-markten. De sector maakt sinds het begin van het jaar een exponentiële groei door en kan in de loop van de komende maanden zijn vooruitgang voortzetten. Daarover later meer.

Ook neemt het Chinese harde optreden tegen sommige cryptocurrency-sectoren toe en wordt het duidelijker. Terwijl velen aanvankelijk dachten dat het nieuws slechts Fear, Uncertainty and Doubt (FUD) was met betrekking tot de cryptocurrencies in het algemeen. Maar nu is het duidelijk dat de Chinese overheid op dit moment zaken doet en flink is opgetreden. Het is nog onduidelijk wat het exacte motief achter het recente harde optreden is, vooral nadat de regering een paar weken geleden een versoepeling van deze maatregelen aankondigde. Maar het lijkt erop dat de Chinese regering hardhandig optreedt tegen het gebruik van crypto dat niet als pro-staat wordt beschouwd.

De Bitcoin koers daalt tot $ 36k

Bitcoin handelt momenteel rond de $ 36k op het moment van schrijven. De digitale valuta kreeg eerder op de dag enige druk van de beren toen de koers korte tijd onder de $ 35k zakte. De stap hieronder was echter zwak en de koers herstelde zich op het moment van schrijven weer boven de $ 36k.

De dag begon met een BTC koers van ongeveer $ 38,4k. Maar de prijs ging op een lange neerwaartse trend. De laagste koers die de beren behaalden, was ongeveer $ 35k. Daarna herstelde het zich tot ongeveer $ 36.000, waarna het weer naar beneden dook.

Vooruitkijkend staat de Bitcoin koers enigszins onder druk van de beren. Dit is echter binnen een redelijke variatie en de steun van ongeveer $ 36k- $ 37k zal naar verwachting standhouden als de koers niet overtuigend onder $ 34k komt. De stieren zouden de koers graag terug willen brengen naar ongeveer $ 36k- $ 40k en dan verder daarboven, maar ze moeten daarvoor nog flink aan de bak.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 678 miljard en zijn aandeel in de totale cryptomarkt was ongeveer 42,7%, bijna ongewijzigd ten opzichte van gisteren.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies hadden ook een bearish dag, waarbij velen van hen in de loop van de dag dubbelcijferige verliezen lieten zien voordat ze later enig herstel lieten zien.

Ethereum (ETH, -9%), Binance Coin (BNB, -10,5%), Cardano (ADA, -7%), Ripple (XRP, -8%), Dogecoin (DGC, -4,5%), Polkadot (DOT, -6%) en Litecoin (LTC, -6%) boekten allemaal aanzienlijke verliezen gedurende de dag.

In ander nieuws….

De NFT-rage gaat door

De NFT-gekte vertoont de laatste tijd geen tekenen van afnemen. Volgens gegevens van DappRadar zijn NFT's met meer dan 300% gestegen sinds de jaarwisseling. Zelfs de recente crash van de cryptocurrency koersen doet weinig om de komst van de NFT-sector te stoppen. Uit gegevens blijkt dat de NFT-markt en transacties hun voortgang behouden en dat ze meer dan 25.000 transacties per dag boeken.

Dit is interessant om op te merken omdat de NFT-scène rechtstreeks is gekoppeld aan blockchain-netwerken. De meeste NFT's gebruiken bijvoorbeeld Ethereum om hun eigendommen over te dragen. Ethereum wordt regelmatig geconfronteerd met problemen met betrekking tot transactiekosten en deze stapelen zich vaak op, zodat dit later van invloed kan zijn op de NFT's en hun dynamiek.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram