Stanley Druckenmiller gelooft in Bitcoin, twijfelt aan Ethereum en lacht om Dogecoin

 

De bekende investeerder Stanley Druckenmiller heeft zijn mening over Dogecoin en Ethereum gedeeld. Hij zei dat hij niet long of short zou gaan in Dogecoin en lachen als de munt in waarde stijgt. Wat ether betreft, is hij sceptisch of het zijn positie kan behouden. Dit zei hij in een interview met The Hustle vorige week. Hij praatte hier over zijn visie omtrent cryptocurrencies.

Wie is Stanley Druckenmiller

Stanley Druckenmiller is een van de bekendste en meest succesvolle traders/fondsbeheerders ter wereld. Druckenmiller richtte in 1981 Duquesne Capital op. Hij beheerde geld voor George Soros als de belangrijkste portefeuillebeheerder voor het Quantum Fund tot 2000. Hij en Soros maakten enorme winsten door in 1992 tegen het Britse pond te wedden. Dit maakt hem een van de meest bekende beleggers ter wereld, al treedt hij niet zo heel vaak op in de media. Toch is het bijzonder om te zien hoe zo’n bekende belegger kijkt naar de cryptomarkt.

 

Voorspelling voor Dogecoin

De miljardair-investeerder zei in het interview dat Dogecoin "net zoiets is als NFT's [non-fungible tokens]. Het is een manifestatie van het gekste monetaire beleid in de geschiedenis. Ik denk dat aangezien er geen limiet is op het aanbod, ik het nut er op dit moment niet echt van inzie. Het is gewoon deze golf van geld in de Greater Fool Theory." Hij zei ook het volgende in het interview:

“Dat gezegd hebbende, zou ik het niet shorten, want ik hou er niet van om kampvuren te blussen met mijn gezicht. Dus ik probeer gewoon te doen alsof DOGE niet bestaat. Ik denk er zo weinig aan, dat het me niet eens stoort als het stijgt. Als Bitcoin vroeger omhoog ging, werd ik gek omdat ik het niet bezat. Als Dogecoin omhoog gaat, begin ik gewoon te lachen. Ga niet long en ga niet short. Ik bedoel, je weet wel, tenzij je graag naar Vegas gaat, dan denk ik dat het goed is. "

Wat denkt hij over Bitcoin en Ether?

Over Bitcoin versus Ethereum zei Druckenmiller:

"Ik denk dat Bitcoin het spel van waarde opslag heeft gewonnen" omdat het "een merk is, het bestaat al 13-14 jaar, [en] het heeft een eindige voorraad."

Over de vraag of andere cryptocurrencies Bitcoin zullen vervangen, herhaalde hij dat BTC "heel, heel moeilijk te onttronen zal zijn." Hoewel hij erkende dat "de leider in slimme contracten en dat soort dingen Ethereum zou zijn," merkte hij wel het volgende op: Ik ben een beetje meer sceptisch of het zijn positie kan behouden. Het doet me een beetje denken aan Myspace voor Facebook. Of misschien een betere analogie is Yahoo voordat Google kwam. Google was niet veel sneller dan Yahoo, maar dat hoefde ook niet. Het hoefde alleen maar een beetje sneller te zijn en de rest is geschiedenis."

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram