Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stabiliseert terug boven $ 36k terwijl Biden $ 6 biljoen budget onthult

dollars 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Bitcoin schommelde de afgelopen twee dagen onder de $ 34.000. Echter, vandaag herstelde de koers zich boven $ 35k tijdens het laatste deel van de dag en is nu boven $ 36k. De recente prijsbewegingen laten zien dat de cryptocurrency nog steeds onder enorme druk staat van de bears en dat de bulls het moeilijk vinden om substantieel herstel te boeken. Altcoins daalden ook aanzienlijk voordat het later herstelde.

Ander nieuws: de Amerikaanse president Joe Biden en zijn democratische partij hebben een begrotingsvoorstel van meer dan $ 6 biljoen geschetst. Door deze stap zal de dollar waarschijnlijk verder dalen ten opzichte van goud, Bitcoin en andere activa met een beperkte voorraad. Daarover later meer.

Ook heeft de gouverneur van de Bank of Japan uitgehaald naar Bitcoin en andere digitale valuta. Volgens Haruhiko Kurada, de gouverneur van de staatsbank, zijn digitale activa en valuta een speculatieve investering en een gevaar voor veel investeerders. De Japanse uitlatingen volgen op verschillende andere zorgen van de belangrijkste bankregelgevers over de hele wereld, waaronder die in het VK, de VS en de Europese Unie.

Bitcoin koers op $ 36k

De Bitcoin koers herstelde zich na een aanzienlijke prijsdaling in het weekend terug tot ongeveer $ 36.000 op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie bleef opnieuw onder invloed van de bears, aangezien de koers aanzienlijk daalde voordat hij zich later herstelde.

De afgelopen 24 uur begon met een koers van ongeveer $ 36k. Het prijsniveau fluctueerde in deze periode sterk, maar lag er meestal onder. Het laagste behaalde in deze periode was ongeveer $ 32,9k en het hoogste was rond de $ 36,2kop moment van schrijven. Over het algemeen leed de bullish case aanzienlijk en de recente dips leverden niet zoveel grote aankopen op. Kopers aarzelen dus.

Vooruitkijkend moeten de bulls de BTC koers onmiddellijk weer boven de $ 37k brengen, in ieder geval op korte termijn, en proberen deze daar te houden. Er heerst onzekerheid in investeerderskringen, aangezien er angst, onzekerheid en twijfel (FUD) is met betrekking tot de crypto-sector vanwege het recente Chinese harde optreden, de Amerikaanse overheidsregulering en andere zorgen.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins verliezen eerst en  boeken vervolgens snel herstel

Andere cryptocurrencies boekten enkele van de grootste verliezen in de afgelopen 48 uur voordat ze snel herstelden tot de status quo. De fightback werd geleid door Cardano (ADA, 20%) die eerder een enorme stijging boekte en de rest van de altcoins reageerden, sommige beter dan de andere.

Ethereum (ETH, 9%), Binance Coin (BNB, 10%), Ripple (XRP, 11%), Dogecoin (DGC, 6%), Polkadot (DOT, 8,8%), Uniswap (UNI, 16%) en Litecoin (LTC, 9,61%) lieten allemaal aanzienlijke koerssprongen zien na grote neerwaartse bewegingen in de afgelopen twee dagen.

Cardano koers grafiek

In ander nieuws….

Biden onthult een budget gericht op infrastructuur van $ 6 biljoen

Het enorme budgetvoorstel van Joe Biden ligt momenteel onder de loep. De 46e president van de Verenigde Staten liep gedeeltelijk op een platform om in infrastructuur te investeren en welzijnsprojecten te versterken. Hij wil nu resultaten boeken, maar als het plan doorgaat, wordt verwacht dat de Amerikaanse dollar in de loop van de tijd nog zwakker zal worden vanwege deze maatregelen, aangezien de belastingheffing in deze periode niet aanzienlijk zal toenemen.

Het Biden-plan omvat biljoenen dollars aan nieuwe uitgaven via meer stimuleringspakketten om de vertragende Amerikaanse economie nieuw leven in te blazen. Hoewel sommigen misschien beweren dat dergelijke maatregelen gerechtvaardigd zijn, zal dit de reputatie van de USD op lange termijn schaden.

Twitterati wezen op enkele verontrustende statistieken die problemen zullen veroorzaken voor de toekomstige valuta. Een van hen tweette:

“De Amerikaanse president Joe Biden zal een budget van $ 6 biljoen bekendmaken.

“De schuld als percentage van het bbp stijgt tot het hoogste niveau sinds de Tweede Wereldoorlog "

Dus hoewel de dollar onder verhoogde druk zal komen te staan, wordt ook verwacht dat Bitcoin en goud op de lange termijn zullen doorgaan met hun winsten ertegen. Hetzelfde gedrag was te zien toen de laatste stimuleringspakketten vorig jaar werden aangekondigd als reactie op de corona-pandemie onder het presidentschap van Donald Trump. Goud en Bitcoin bereikten vorig jaar allebei recordhoogtes ten opzichte van de USD. Terwijl goud vertraagde en terugliep, heeft Bitcoin sindsdien enorme koersstijgingen geboekt.