De Bitcoin koers herstelt enigszins tot $ 37k, maar mei 2021 telt als een van de meest bearish maanden in de geschiedenis van Bitcoin

 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Bitcoin herstelde vandaag licht tot $ 37k. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie had vandaag een relatief minder volatiele dag toen de beren een adempauze namen. Andere cryptocurrencies boekten vandaag over het algemeen ook wat koerswinst. Daarover later meer.

Ander nieuws: mei 2021 telt alleen al in de afgelopen 10 jaar als de slechtste maand wat betreft Bitcoin-koersprestatie. De maand was getuige van een voortdurende daling van de BTC koers, met weinig tot geen herstel. Maar maandelijkse rendementen zijn niet van belang voor HODLers op de lange termijn en ze houden blijkbaar vast aan hun Bitcoin voorraad volgens gegevens van de crypto-analysewebsite Glassnode. Ook de miners houden blijkbaar hun BTC vast, in afwachting van een sterk herstel. Daarover later meer.

De Indiase centrale bank, de Reserve Bank of India (RBI), heeft de nietigverklaring van haar eerdere circulaire verduidelijkt. De banktoezichthouder had eerder banken in het hele land opgedragen om cryptocurrency-gerelateerde diensten te mijden, maar de actie werd vervolgens terzijde gelegd door het Hooggerechtshof van het land. Onlangs werd het voor crypto-gebruikers moeilijk om rekeningen bij banken te krijgen. Deze citeerden de inmiddels ter ziele gegane RBI-beslissing om dit te rechtvaardigen.

Bitcoin koers op $ 37k

Bitcoin herstelde lichtjes terug naar $37k eerder vandaag toen de bulls erin slaagden om opnieuw hun gezicht te redden en een nieuwe grote beweging hieronder te vermijden. De cryptocurrency stond onder druk van beren die tijdens het weekend opnieuw een beweging onder de $ 34k afdwongen. Nu is de koers echter weer terug op bekend terrein, maar het gevaar is nog niet geweken.

De dag begon met de Bitcoin koers op ongeveer $ 35,8k. Het digitale activum ging de uren daarna echter langzaam en gestaag achteruit, wat culmineerde in een 24-uurs dieptepunt van ongeveer $ 34,2k. Maar de cryptocurrency ging niet onder de weerstand van $ 34k en begon in plaats daarvan weer op te lopen. De koers herstelde zich vervolgens langzaam in de volgende 10 uur en bereikte een hoogte van $ 37,5k voordat hij daalde tot ongeveer $ 37k op het moment van schrijven. Over het algemeen was de volatiliteit inderdaad laag.

Vooruitkijkend moet Bitcoin weer boven de $ 40k herstellen om verdere potentiële uitdagingen van de beren af ​​te weren. Het lukte om slechts een week of zo eerder te herstellen tot $ 42.000, maar dat duurde maar een korte tijd voordat de koers opnieuw een duikvlucht maakte. De beren beginnen zich in dit stadium op hun gemak te voelen en kunnen ongestraft verdere uitdagingen aangaan. De stieren moeten ook koste wat kost de weerstand van $ 33k verdedigen, anders begint het momentum op de lange termijn terug te verschuiven naar de beren.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 670 miljard en het aandeel in de totale crypto-marktkapitalisatie was ongeveer 42,47%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken winst

Andere cryptocurrencies zagen gedurende de dag een licht herstel, variërend in grootte. De munten herstelden ondanks weer een weinig volatiele dag voor Bitcoin zelf. Ethereum (ETH, 7%), Ripple (XRP, 10%), Dogecoin (DGC, 5%), Polkadot (DOT, 6,5%), Chainlink (LINK, 11%), Bitcoin Cash (BCH, 5%) en Litecoin (LTC, 5,5%) boekten allemaal deze aanzienlijke koersstijgingen in de loop van de dag.

ETH koers grafiek

In ander nieuws….

HODLers en miners houden hun Bitcoin vast

Lange termijn HODLers en Bitcoin-miners houden, ondanks de recente koersdaling, hun Bitcoins vast. Volgens gegevens van Glassnode zien portemonnees met minder uitstroom, meer stortingen, omdat velen van hen meer Bitcoin toevoegen vanwege de nu lagere prijzen. Bitcoin-miners liquideren hun Bitcoin ook niet in afwachting van een substantieel herstel of zelfs een stijging van de Bitcoin-koers.

We weten al hoe grote groepen zoals Microstrategy, enz., hun Bitcoin-deposito's verhogen, maar deze analyses tonen aan dat de trend van HODLing op de lange termijn toeneemt en waarschijnlijk een vraag en aanbod-kloof creëert. Aan de andere kant nemen de handelsvolumes echter af en heeft de recente dip niet geleid tot veel kopersactiviteit. Dus in theorie zou de Bitcoin koers nog steeds kunnen dalen omdat miners en HODLers niet al hun cryptocurrency voor onbepaalde tijd kunnen vasthouden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram