Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers blijft stabiel op $ 36k terwijl transactiekosten dalen

 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Bitcoin bleef eerder vandaag zijwaarts handelen rond $ 36k. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie zette zijn koersconsolidatie van de afgelopen tijd voort. Andere cryptocurrencies hadden over het algemeen een weinig inspirerende dag en hun indices bleven rond de niveaus van gisteren hangen. Daarover later meer.

Ander nieuws: de transactiekosten van zowel Bitcoin als Ethereum hebben een dieptepunt van 6 maanden bereikt. Historisch gezien stijgen de kosten wanneer de cryptocurrency-sector stijgt en een nieuwe bull run ingaat. Nu de Bitcoin koers is afgekoeld, zijn de transactiekosten weer gedaald. Het lijkt er echter niet op dat dit het einde is voor de cryptosector tijdens deze bull run. Daarover later meer.

De gouverneur van de Zweedse Centrale Bank, Stefan Ingves, is van mening dat naarmate Bitcoin met de tijd populairder wordt, de overheid de regelgeving eromheen zal aanscherpen. Zijn mening is niet uniek, aangezien regeringen over de hele wereld strengere crypto-wetten overwegen naarmate de sector aan populariteit wint en de nationale valuta’s lijkt te bedreigen.

De Bitcoin koers blijft stabiel op $ 36k

Bitcoin bleef de afgelopen 24 uur onder de belangrijkste weerstandsniveaus steken. De cryptocurrency verandert momenteel van eigenaar rond de $ 36k op het moment van schrijven en heeft op dit moment geen duidelijke richting, ondanks een aanzienlijke bearish bias.

De dag begon met de BTC koers rond de $36.9k. De rest van de dag schommelde de koers min of meer tussen $ 35k- $ 37k met kleine dips en stijgingen die de status-quo niet veranderden. De maximale koers van $ 37,9k werd in de vroege ochtend rond 3 uur 's nachts bereikt, terwijl de minimumprijs van $ 35,8k rond 15:00 uur werd aangetikt.

Vooruitkijkend wordt het herstelproces bedreigd door verdere bearish actie. Dit komt omdat eerder werd verwacht dat de bodem rond de $ 30k was bereikt en dat de cryptocurrency niet meer zou dalen. Nu met de laatste koersdaling en zwak herstel, zijn de beren echter aangemoedigd en kunnen ze de recente ondersteuningsniveaus opnieuw onder druk zetten. De stieren kunnen echter een goede comeback maken, aangezien de koers zich met gemak blijft herstellen tot boven $ 36k, maar het zal moeilijk zijn om boven $ 42k te komen, de dreigende weerstand die slechts een paar weken geleden werd ingesteld.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins laten relatief kleine fluctuaties zien

Het grootste deel van de rest van de crypto-markt had over het algemeen een weinig opvallende dag, die vergelijkbaar was met die van Bitcoin. Er was geen grote prijsstijging te zien, behalve voor Stellar (XLM) dat met 7,5% steeg. Ethereum (ETH, -3%), Cardano (ADA, 2,66%), Binance Coin (BNB, 1,5%), Dogecoin (DGC, 1,5%), Polkadot (DOT, 0,3%), Uniswap (UNI, -2,75%) , Chainlink (LINK, -1,75%) en Litecoin (LTC, 1,4%) plaatsten in de loop van de dag allemaal verwaarloosbare prijsacties.

In ander nieuws….

Transactiekosten voor Bitcoin en Ethereum op dieptepunten van 6 maanden

Bitcoin en Ethereum, de twee grootste cryptocurrency-netwerken, zijn getuige van een verlaging van de transactiekosten. Nu zijn volgens historische gegevens de kosten gerelateerd aan het marktkarakter van de cryptocurrencies. Als de markt bullish is, zullen de transactiekosten naar verwachting hoog zijn, omdat veel van de crypto wordt verplaatst en de transacties zich zich opstapelen. Dit geldt met name voor Ethereum en het wordt keer op keer geconfronteerd met nieuwe transactieproblemen, aangezien het netwerk ook wordt gebruikt voor transacties van andere cryptocurrencies, DeFi-schikkingen en gedecentraliseerde autonome toepassingen (DAO). Volgens de analysewebsite BitInfoCharts zijn de gemiddelde kosten van het Bitcoin-netwerk gedaald van een hoogtepunt van ongeveer $ 62,7 in april tot slechts $ 7,3 gisteren. Dit is een enorme daling van 88%. Ethereum (ETH) was ook getuige van een kostendaling van ongeveer $ 72,7 tot slechts $ 4,8, wat neerkomt op een algehele prijsdaling van 93%.

Hogere transactiekosten zijn altijd een reden tot bezorgdheid wanneer de markt bullish wordt. In 2017/18 waren de fluctuaties in de kosten hoger en als gevolg daarvan aarzelden beleggers om hun cryptocurrencies uit portefeuilles te halen, vooral uit beurzen. Nu de koers al is afgekoeld, herwint de transactionele bruikbaarheid van Bitcoin zijn voordeel en kan het opnieuw interessant zijn voor partijen die grote transacties doen en de kosten willen minimaliseren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram