Bitcoin stijgt iets naar $ 38k terwijl Dogecoin meer dan 25% pompt

Elon Musk en Dogecoin 

Afbeeldingsbron: Mintmaker @ Twitter

Bitcoin had over het algemeen een licht bullish dag toen de koers boven $ 38k herstelde. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie bracht het grootste deel van de dag in een stijgende trend door en ging na een onderbreking van een paar dagen boven een belangrijk niveau. Andere altcoins boekten ook wat winst. Daarover later meer.

Dogecoin is vandaag meer dan 25% gestegen na de notering op Coinbase Pro. De meme-cryptocurrency heeft de afgelopen weken ondermaats gepresteerd, ondanks enige open promotie door Elon Musk zelf. Daarover later meer.

Standard Chartered, een van de grootste banken ter wereld, werkt momenteel aan een crypto-exchange gerelateerde service om in Europa aan te bieden. Het is een joint venture met de in Hong Kong gevestigde crypto-exchange BC Technology Group. Dit is ondanks de recente koersdaling, maar Standard Chartered is van mening dat crypto een blijvertje is. Voor hen is het niet de vraag of, maar wanneer de crypto-sector (weer) een enorme groei zal zien.

China verhoogt nu de proeven met zijn stablecoin Digital Yuan. Volgens een laatste persbericht zal meer dan $ 6,2 miljoen van de door Yuan gesteunde digitale valuta voor gebruik aan een bepaald deel van de bevolking worden overhandigd. De digitale yuan wordt als zeer belangrijk beschouwd voor het Chinese establishment. Ze zien het als een manier om vroege Chinese dominantie te verzekeren in de stablecoin-oorlogen waarvan ze verwachten dat ze binnenkort zullen beginnen.

Bitcoin koers op $ 38k

De Bitcoin koers ging na een onderbreking van een paar dagen boven $ 38k. Hoewel de algehele activiteit voor de cryptocurrency nog steeds laag bleef, onderbrak het herstel de huidige sfeer van angst door boven de $ 37,5k te gaan. Dit niveau is volgens veel cryptocurrency-analisten een streep in het zand en volgens hen loopt de koers constant het gevaar van een verdere grote daling als het onder deze cruciale ondersteuning blijft.

De dag begon met de BTC koers op ongeveer $ 36,4k. Daarna ging het de hele dag door met een opwaartse trend op lange termijn met kleine haperingen ertussen. Het bereikte een maximum van ongeveer $ 38,4k op moment van schrijven. Hoewel de algemene intentie enigszins bullish was, was de koers nog steeds niet sterk genoeg om de grote uitdagingen die voor ons liggen te overtreffen. De weerstand van $ 40k doemt op en de echte test zal in de nabije toekomst rond dat cijfer liggen als de huidige kleine rally zichzelf in stand kan houden.

Vooruitkijkend bevindt de Bitcoin koers zich, ondanks de kleine terugvorderingen, nog steeds in bearish gebied. De koers moet zichzelf boven de $40k en verder duwen om de lange termijn bull run, die de afgelopen weken een serieuze klap heeft gekregen, een vliegende start te geven. De beren zouden de koers graag weer onder de $ 35k brengen en dat kunnen ze doen omdat de koopactiviteit over het algemeen nog steeds beperkt is. Een daling daaronder, al is het maar voor even, is niet uit te sluiten.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 713 miljard op het moment van schrijven en het aandeel in de gehele cryptomarkt was ongeveer 41,61%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins stijgen

Andere cryptocurrencies lieten de afgelopen 24 uur verschillende niveaus van winst zien. De stijging werd geleid door Dogecoin (DGC), deze steeg met meer dan 25% en ging voor het eerst in meer dan een week boven $ 0,40. Het boekte eerder vandaag een maximale koers van ongeveer $ 0,44 en was de opvallende leider van de dag. De plotselinge stijging van de Doge koers wordt toegeschreven aan de vermelding op Coinbase Pro. Interessant is dat Musk al een tijdje over Dogecoin tweet, maar deze keer had geen van zijn tweets enige invloed op de koers.

Andere topcrypto's vertoonden ook meestal een positieve trend. Binance Coin (BNB, 17%), Polkadot (DOT, 19%), Uniswap (UNI, 6%) en Solana (SOL, 10%) boekten in de loop van de dag allemaal aanzienlijke koerswinsten. De rest van het veld had verwaarloosbare winsten of verliezen.

Dogecoin grafiek

In ander nieuws…..

China distribueert $ 6,2 miljoen in digitale Yuan onder de bevolking

De Chinese overheid zet veel in op het succes van haar Digital Yuan Stablecoin-project. In de laatste proeffasen zal meer dan $ 6,2 miljoen aan crypto worden verdeeld onder gebruikers om tests en proeven van het gedecentraliseerde betalingssysteem uit te voeren.

De digitale yuan is een digitale valuta van de centrale bank (CBDC) die oorspronkelijk door de Chinese overheid is gelanceerd. Volgens de Beijing Local Financial Supervision and Administration Authority is voor het proefproject meer dan $ 6,2 miljoen digitale yuan gegeven aan inwoners van Peking. Dit is de grootste test van de cryptocurrency tot nu toe. De elektronische valuta werd verspreid in virtuele rode enveloppen, een traditionele manier om geld te schenken in het land. De regering heeft ook digitale Yuans in andere delen van het land gedistribueerd waaronder ook Shenzhen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram