De Bitcoin koers stijgt naar $ 39.000 terwijl NFT-verkopen dalen

NFT (Non Fungible Token) 

Marco Verch Professional onder CC

De Bitcoin koers steeg eerder vandaag licht tot $ 39k. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie had over het algemeen een weinig inspirerende dag, maar slaagde er toch in om kleine winsten te boeken. De rest van het cryptocurrency-veld had over het algemeen ook een langzame dag, aangezien ze bleven wachten op een signaal van Bitcoin met betrekking tot de toekomst. Daarover later meer.

Ander nieuws is dat de verkoop van Non Fungible Tokens (NFT) momenteel wat afkoelt. De opkomende markt voor digitale verzamelobjecten kreeg een klap toen de gehele cryptosector met een flinke koersdaling te maken kreeg. Het hoeft echter niet allemaal somber te zijn voor de sector, omdat het eerder een volwassenwording dan een ineenstorting kan betekenen. Daarover later meer.

Ander nieuws: de oorspronkelijke oprichter van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, zal in Boedapest worden vereeuwigd met een levensgroot standbeeld. Het standbeeld zal worden geplaatst in de buurt van het standbeeld van Steve Jobs. Over het algemeen is het lastig voor de standbeeldbouwers om hem goed te laten lijken, gezien zijn anonieme identiteit. Als gevolg hiervan zal het gezicht van Nakamoto worden vervangen door een reflecterend oppervlak. Satoshi Nakamoto bracht in 2008 een whitepaper uit over Bitcoin waarin hij de basis legde voor een gedecentraliseerd betalingsnetwerk. Wat volgde is geschiedenis en een sector van meerdere biljoenen dollars die de mensen blijft dienen in een gedecentraliseerde omgeving zonder grenzen.

Bitcoin koers op $39.000

Bitcoin wordt momenteel verhandeld op ongeveer $ 39k. De digitale valuta ondergaat de afgelopen dagen een licht herstel en heeft zichzelf voortgestuwd na weer een gevecht met de weerstand van $ 30k. Momenteel bevindt de cryptocurrency zich op $39k, echter nog steeds in bearish gebied en zal eerst boven de $40k moeten herstellen en dan verder gaan om door te gaan met de lange termijn bull run.

De dag begon met de BTC koers rond de $ 37,3k die nergens naartoe leek te gaan. Rond 5 uur 's ochtends begon het echter te stijgen en het bereikte vervolgens een wekelijkse high van $ 39.5k. Het kwam echter niet verder terwijl het probeerde de weerstand van $ 40k uit te dagen. Nu is de koers echter iets lager dan $ 39k. Een verdere stijging kan zich voordoen, maar het valt nog te bezien of de stieren nog genoeg kracht over hebben.

De bulls deden de afgelopen dagen hun best om de Bitcoin koers boven $ 40k te duwen, maar het mocht niet baten. Ze moeten dit echter doen om te bewijzen dat de crypto-winter nog verre toekomstmuziek is. De beren daarentegen bevinden zich in enigszins comfortabel gebied en kunnen afwachten waar de laatste inspanning van de stieren naartoe gaat voordat ze proberen terug in beeld te komen. De volgende steun is $ 36k, maar die van $ 30k is wat echt telt op dit moment.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin is $ 722 miljard en het aandeel van de cryptomarkt is 41,56%, wat bijna hetzelfde is als dat van gisteren.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven grotendeels stabiel

Andere cryptocurrencies hadden over het algemeen ook een langzame dag. Op Meme gebaseerde cryptocurrency Dogecoin (DGC, -4%) had een kleine terugval aangezien de koers niet voorbij de weerstand van $ 0,42 kwam.

Anderen zoals Ethereum (ETH, 1,8%), Binance Coin (BNB, 1,5%), Cardano (ADA, 2,5%), Polkadot (DOT, 2,8%), Chainlink (LINK, 2%) en Solana (SOL, 13,3%) hebben wat winst geboekt. De rest van de topcrypto's bleef grotendeels ongewijzigd met onbeduidende prijsverschillen.

In ander nieuws….

NFT-omzet daalde met 90% in één maand

De NFT-sector is dit jaar een van de opvallende spelers binnen de grotere blockchain-industrie/marktplaats. Alleen op 3 mei werd al voor meer dan $ 102 miljoen aan NFT's verkocht, waarbij in de eerste zeven dagen van vorige maand voor maar liefst $ 170 miljoen werd geregistreerd. Nu is er de afgelopen zeven dagen echter slechts voor $ 19 miljoen aan NFT's verkocht op grote platforms, wat een aanzienlijke daling betekent in de digitale kunst-/verzamelscène.

Betekent deze afkoeling een terugval voor de sector, of moeten we het bredere plaatje zien? In het geval van NFT's is het het laatste, omdat volgens on-chain-analyse het volume van NFT's dat wordt verhandeld niet significant lager wordt. Mensen zijn er nog steeds in geïnteresseerd en doen er zaken mee. Het betrokken fiatgeld is echter op zijn minst tijdelijk een stuk minder.

Mogelijke andere redenen zijn de recente crypto-koersdalingen die ertoe hebben geleid dat crypto-investeerders hun kostbare Bitcoins vasthouden en niet doorgaan met geld uitgeven. Het is ook waar dat de NFT-markt in de loop van de tijd volwassener wordt en deze daling kan daarbij best gezond zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram