Bitcoin zakt naar $ 36k terwijl Elon Musk opnieuw cryptische Bitcoin-tweets verstuurt

 

Afbeeldingsbron: 

Bitcoin is eerder vandaag iets gedaald tot $ 36k. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie had een langzame, enigszins bearish dag aan de top van de ranglijst, doordat de weerstand van $ 40k opnieuw niet bezweek. Als gevolg hiervan daalde de Bitcoin koers en nam daarmee een groot deel van de rest van de crypto-markt mee. Daarover later meer.

Ander nieuws is dat het Afrikaanse land Ghana onderzoek doet naar een Central Bank Digital Currency (CBDC). Het nieuwe initiatief wordt voortvarend voortgezet en als gevolg daarvan zal binnenkort een nieuw proefsysteem in het land worden ingevoerd, aldus de gouverneur van de Centrale Bank.

Ook heeft Elon Musk verschillende cryptische tweets over Bitcoin getweet die opnieuw de aandacht van sommige handelaren hebben getrokken. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, bleef Musk de afgelopen tijd tweeten over cryptocurrencies, maar ze hadden weinig effect bij de community. Nu met een reeks nieuwe crypto-tweets heeft Musk opnieuw enige reactie van de gemeenschap gekregen. Daarover later meer.

Non-profitorganisatie voor schoon water heeft een speciaal cryptofonds opgezet voor beroemdheden. De liefdadigheidsinstelling streeft ernaar haar ambitie voort te zetten om veilig, schoon water te bieden in ontwikkelingslanden met behulp van genereuze donaties van publieke persoonlijkheden. Tot nu toe zijn er al meer dan 12 Bitcoins opgehaald via dit fonds alleen al, bijna een half miljoen dollar aan fiat-equivalente donaties.

De Bitcoin koers zakt iets naar $ 36k

De Bitcoin koers daalde eerder op de dag iets naar $ 36k en zelfs iets daar onder. Op het moment van schrijven wordt de cryptocurrency verhandeld tegen $ 36,9k na een bearish dag die de koers op een gegeven moment van rond een vroege high van ongeveer $ 39,2k tot zo laag als $ 35,8k bracht.

De dag begon met de BTC koers op ongeveer $ 38,7k. Aanvankelijk leek Bitcoin enthousiast om $ 40k uit te dagen en bereikte de high van de dag van $ 39,2k rond 2 uur 's nachts, maar daalde onmiddellijk in de uren daarna. Het zette zijn langzame neerwaartse trend grotendeels voort totdat het om 14.00 uur een waardering van ongeveer $ 35,7k noteerde. De rest van de dag werd besteed aan een vrijblijvend herstel van deze dieptepunten, wat culmineerde in een waardering van ongeveer $36.9k op het moment van schrijven.

Vooruitkijkend heeft Bitcoin het moeilijk om effectief door te pakken. De laatste bullish beweging duurde drie dagen om op te bouwen, maar de koers kon nog steeds niet boven $ 40k komen en stortte in een mum van tijd in naar $ 36k- $37k. De beren zijn blij omdat het de deuren zou openen voor een zet naar beneden en de stieren hebben veel motivatie en energie nodig om het $40k-niveau en hoger te realiseren. De laatste koersactie bevestigt nogmaals de theorie dat een beweging onder de $30k of zelfs lager nodig kan zijn om de de stieren weer te laten terugvechten.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 695 miljard en het aandeel in de totale crypto-marktkapitalisatie was ongeveer 41,53%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, hadden over het algemeen ook een bearish dag, omdat ze Bitcoin volgden in z’n prijsverlaging. Binance Coin (BNB, -5%), Cardano (ADA, -4,5%), Ripple (XRP, -5,5%), Polkadot (DOT, -4,5%), Uniswap (UNI, -4,5%), Litecoin (LTC, 5,5%) en Chainlink (LINK, -8%) behoorden tot de grote verliezers van vandaag.

In ander nieuws….

Elon Musk tweet cryptische Bitcoin-tweets om opnieuw de aandacht te trekken

Elon Musk is er weer in geslaagd om wat aandacht van de crypto-gemeenschap te krijgen met een paar vervelende crypto-memes. Hij plaatste deze meme:

 

In feite tweette hij over het missen van de bull-run van een activum, waarvan we allemaal kunnen aannemen dat het Bitcoin of de cryptomarkt in het algemeen betreft. Eerder plaatste hij ook een andere meme die leek te impliceren dat hij diepbedroefd was door Bitcoin.

Er is geen duidelijke consistentie tussen deze twee memes en ze geven sterk tegenovergestelde berichten. Het is niet waarschijnlijk dat Musk zal verkopen, aangezien hij eerder in een inmiddels broemde tweet aangaf dat hij diamanten handen had en dat hij niet zou verkopen toen Bitcoin een paar weken geleden onder de $ 35k ging. Zijn tweets deden echter veel stof opwaaien en dat was zijn bedoeling. Hij heeft hard zijn best gedaan om iets te tweeten dat voor opschudding kan zorgen. Eenvoudige op tekst gebaseerde tweets leken niet te werken toen handelaren Dogecoin dumpten ondanks zijn positieve tweets. Nu is hij teruggegaan naar het delen van memes om wat Twitter-feedback te krijgen. Typisch Elon!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram