Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt na tweet Elon Musk met gebroken hart Emoji

Elon Musk hate 

De Bitcoin koers kreeg een flinke klap te verduren nadat miljardair Elon Musk Bitcoin noemde in een nieuwe tweet die hintte naar een breuk. In deze post plaatste hij een gebroken hart emoji en een verwijzing naar een Linkin Park nummer. Deze tweet maakte effectief een einde aan de stijging van de markt deze week.

Tweet van Elon Musk

De beroemde ondernemer Elon Musk heeft weer een tweet gepost die zorgde voor een enorme daling van de koers. Musk maakte dit keer een grapje over Bitcoin met een hint naar een mogelijke breuk met de toonaangevende crypto die hij de laatste tijd op de korrel heeft genomen. In de raadselachtige tweet schreef Musk "#Bitcoin" en voegde er een gebroken hart emoji aan toe en een meme van wat lijkt op een koppel dat hun breuk bespreekt. De tekst bij het plaatje is een verwijzing naar de tekst van "In the End," een populair nummer van de Amerikaanse rockband Linkin Park. Musk postte later een stripverhaal waarop een ander gescheiden stel te zien is. Dit zou er mogelijk op duiden dat het voor hem en Bitcoin toch echt helemaal over is.

Daling van de koers

Na de tweet daalde de prijs van bitcoin vrijdag vroeg met meer dan 3% tot onder de 38.000 dollar. Na verdere verliezen handelde de cryptocurrency met de grootste market cap op het moment van schrijven onder de $37.000 per Bitcoin. De daling maakte een einde aan de recente stabilisatie die de BTC koers deze week richting de 40k weerstand zag gaan. De zakelijke beslissingen en opmerkingen van Elon Musk zorgen vaak voor veranderingen van de koers. De houding van de miljardair ten opzichte van de toonaangevende cryptocurrency is echter in de loop der tijd aan het veranderen. Begin mei tweette hij dat zijn elektrische autobedrijf BTC-betalingen voor zijn voertuigen opschortte, onder verwijzing naar milieubezwaren als gevolg van het "snel toenemende gebruik van fossiele brandstoffen voor bitcoin-mining."

Verlies van fans

Alle tweets leiden tot negatieve reacties van de cryptogemeenschap en de verhitte discussies van Musk met zijn leden op sociale media leidden tot speculaties dat Tesla mogelijk zijn Bitcoins heeft verkocht of van plan zou kunnen zijn om dat te doen. De oprichter en CEO verduidelijkte later dat de EV-fabrikant "geen Bitcoin heeft verkocht." Na de aanvaring begon Musk met het promoten van het gebruik van hernieuwbare energie in de mining-industrie en Tesla verklaarde voornemens te zijn om Bitcoin te gebruiken zodra de Bitcoin-mining overgaat op duurzamere energie.

Feit is dat het grootste deel van de crypto-gemeenschap een beetje klaar is met de grillige tweets van Musk. Het heersende sentiment is dat hij de cryptomarkt maar beter met rust kan laten aangezien zijn invloed op de koersen niet gezond is en erg irritant voor mensen die crypto bezitten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram