Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin op $ 36k ondanks eerdere daling terwijl Miami 2021-conferentie van start gaat

 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

De Bitcoin koers staat momenteel op $ 36k en heeft voorlopig een nieuwe daling verdedigd. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie toonde eerder vandaag enig initiatief om verder naar beneden te gaan, maar kopers hielden de laatste zet van de beren tegen. Als gevolg hiervan zijn de totale verliezen van de koers aan het eind van de dag nog steeds klein. Ook andere cryptocurrencies volgden deze trend en de dag is grotendeels geëindigd in een patstelling. Daarover later meer.

Ander nieuws: een Bitcoin-conferentie genaamd Miami 2021 vindt plaats in Florida. Cryptocurrency-gebruikers en -enthousiastelingen kunnen het online volgen via YouTube en Twitter, aangezien het evenement dit weekend meer belooft. Populaire sprekers en panelleden voor het evenement zijn onder meer de Amerikaanse ondernemer en skateboardicoon Tony Hawk, Sharktank's Kevin O'Leary en CEO's van grote blockchain-bedrijven, waaronder Riot Blockchain en Marathon Holdings.

Ander nieuws: het recente harde optreden van de Chinese overheid tegen gebruikers van cryptocurrency en sommige miners heeft geleid tot een enigszins positief sentiment voor de cryptocurrency wat betreft groene belangenbehartiging. Het is een bekend feit dat China de grootste miningbestemming ter wereld is en aangezien de elektriciteit wordt gesubsidieerd, zijn er enorme prikkels voor de miners om op het systeem aan te sluiten. Daarover later meer.

De Bitcoin koers op $ 36.000

Bitcoin staat momenteel op $ 36k. Over het algemeen is dit net iets lager dan de eindwaardering van gisteren, maar dat vertelt ons niet het hele verhaal. Eerder vandaag ging de BTC koers onder de $ 35,5k, maar een beweging verder naar beneden bleef uit.

De dag begon met de koers rond de $37k. Het steeg licht tot ongeveer $ 37,8k in de uren daarna en bleef daar ongeveer rond 11 uur 's ochtends. Daarna was de koers getuige van een aanzienlijke daling naar beneden. Eerst ging de digitale valuta onder de $ 36.5k en vervolgens verder naar $ 35.5k voordat hij zich rond dat niveau stabiliseerde. Op dit moment schommelt het rond de $ 36k, maar het algehele sentiment is nog steeds bearish en de koers moet herstellen naar het niveau van gisteren boven $ 37k om de laatste daling teniet te doen.

Vooruitkijkend heeft Bitcoin de beren nog steeds niet afgeschud en deze zijn nog steeds op zoek naar een verdere daling van de koers. Hoewel veel analisten van mening waren dat Bitcoin het dieptepunt nog niet had bereikt, laten de laatste indicatoren zien dat een lagere koers in de maak is, aangezien de koopdruk niet zo hoog is als nodig is en Bitcoin waarde blijft verliezen. Een verdere daling kan de stieren de boost geven die ze nodig hebben.

Over het geheel genomen bedroeg de totale marktkapitalisatie van Bitcoin ongeveer $ 670 miljard en het aandeel van de gehele cryptomarkt was ongeveer 41,5%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken kleine verliezen

Andere cryptocurrencies volgden ook de trend van Bitcoin en boekten in de loop van de dag lichte verliezen. Ethereum (ETH, -2,2%), Cardano (ADA, -3%), Ripple (XRP, -3,3%), Polkadot (DOT, -4,5%), Uniswap (UNI, -3,5%), Chainlink (LINK, - 6,5%) en Litecoin (LTC, -3%) boekten allemaal kleine verliezen gedurende de dag. De rest van de topmunten presteerde vergelijkbaar, maar de verliezen waren iets kleiner.

In ander nieuws….

De Chinese Crackdown geeft verrassingsboost aan "Green Bitcoin"

Het recente Chinese hardhandige optreden tegen Bitcoin kwam als een verrassing. Slechts een paar weken geleden leek het erop dat de Chinese communistische regering cryptocurrencies op een gecontroleerde manier in het hele land wilde toestaan. De belofte leek eerder deze week echter nietig en ongeldig toen de overheid hard optrad tegen de cryptosector.

De meeste actie was gericht op illegale handel en het wisselen van valuta, maar de grote miners die in het gebied actief waren, kregen ook een zware klap. South China Morning Post schreef:

"China's plaats in het centrum van wereldwijde Bitcoin-mining vervaagt"

De South China Morning Post wordt geleid door Alibaba Group en wordt beschouwd als een van de meest vooruitstrevende stemmen in het zeer conservatieve land. Het harde optreden heeft echter de hoop op een groener Bitcoin-netwerk en mining doen toenemen. Dit komt omdat China, naast andere landen zoals de VS, India, enz. zich schuldig maakt aan het uitbreiden van de opwekking van fossiele brandstoffen parallel aan de hernieuwbare bronnen. Het netwerk wordt geacht veel koolstofemissies te hebben en miners maakten er deel van uit. Nu miners het land worden uitgezet, ziet een belangrijke bron van "Bitcoin-emissies" zijn einde en kan het worden gedwongen te verhuizen naar andere, meer op hernieuwbare energie gerichte bestemmingen. Dit zal op zijn beurt de emissieproblemen aanpakken en ervoor zorgen dat steeds meer mensen vertrouwen krijgen in het gedecentraliseerde betalingsnetwerk.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram