Skip to main content

Bitcoin nieuws

Vermogensbeheerder voorspelt dat Bitcoin-bodem bijna is bereikt

Bitcoin bereikt de bodem 

Fondsbeheerder Brian Kelly zegt dat de markt Bitcoin verkeerd prijst en, zegt hij, "wanneer Bitcoin zo verkeerd geprijsd wordt, is dat het teken dat de bodem is bereikt." Hij ziet een aaneenschakeling van "allemaal positieve dingen" die terug te zien zijn in de prijsstelling van de cryptocurrency. Dit zou er volgens hem voor kunnen zorgen dat er de komende tijd veel staat te gebeuren op de markt.

Interview met Brian Kelly

Brian KellyBrian Kelly, de oprichter en CEO van digitale valuta beleggingsonderneming BKCM LLC, werd dinsdag in een interview met CNBC gevraagd naar waar hij de prijs van Bitcoin heen ziet gaan. Kelly beheert het BKCM Digital Asset Fund en de REX BKCM Blockchain ETF (NYSE: BKC). Hij is auteur van "The Bitcoin Big Bang - How Alternative Currencies Are About to Change the World." Daarnaast was hij eerder hedgefondsmanager bij Shelter Harbor Capital, waar hij medeoprichter was. Ook was hij een van de medeoprichters van MKM Partners, een bekende broker die zich richt op institutionele beleggers. Hij zei het volgende in het interview:

"Voor mij draait het bij Bitcoin allemaal om netwerkeffecten en adresgroei. Een van de belangrijkste metrics waar ik naar kijk bij het beheren van cryptogeld is hoe snel adressen groeien versus wat de markt verwacht dat de adressen zullen groeien. De adresgroei is in principe vlak, maar de markt gaat uit van een daling van 20% in adresgroei. Zo'n verschil hebben we sinds maart 2020 niet meer gezien."

Volgens Brian Kelly is de bodem van Bitcoin mogelijk bijna in zicht: “Over het algemeen, wanneer Bitcoin zo verkeerd geprijsd wordt, is dat het teken van het bodemproces. De markt prijst verkeerd wat er gaande is onder de fundamentele waarden die aan Bitcoin ten grondslag liggen. Dus we kijken terug naar maart 2020 toen we een enorme divergentie hadden toen Bitcoin $ 3.500 was en het naar $ 60.000 brulde. We kijken nu naar precies dezelfde soort situatie waarin het lijkt alsof Bitcoin probeert te bodemen."

Komst van de institutionele beleggers?

Wat de investering van zijn fonds betreft, onthulde hij dat hij veel geld toe heeft gevoegd aan zijn BTC holdings. De fondsmanager zei vervolgens: "Wat ik nu graag zou willen zien, is dat Bitcoin gedreven wordt door momentum, dus we moeten nu meer prijsvolging zien en dat momentum op gang krijgen," benadrukkend: “Voor mij is het verhaal niet veranderd. We krijgen institutionele adoptie. We krijgen een inflatie middel en op het gebied van regelgeving krijgen we verwaterde regelgeving. Het wordt niet verboden, we hebben het over het binnen de perken brengen ervan.”

Als het klopt wat Brian Kelly zegt, dan zou de koers van Bitcoin de komende tijd weer flink kunnen gaan stijgen. Volgens deze visie is nu dan ook een uitgelezen instapmoment!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram