Microstrategy gaat voor $ 400 miljoen Bitcoin kopen

Microstrategy

Microstrategy heeft bekend gemaakt dat het voor $ 400 miljoen aan nieuwe obligaties uitgeeft om Bitcoin te kopen. Hun totale voorraad gaat daarmee boven 100.000 BTC uitkomen.

Microstrategy bezit binnenkort meer dan 100.000 Bitcoins. Het bedrijf haalt $ 400 miljoen op door “senior secured notes” die in 2028 aflopen te verkopen en zal de opbrengst gebruiken om extra Bitcoins te verwerven.

 

Microstrategie koopt meer Bitcoin

Microstrategy Inc. (Nasdaq: MSTR) heeft maandag aangekondigd dat het van plan is om $ 400 miljoen aan "senior secured notes” die in 2028 vervallen aan te bieden in een privé-aanbod aan gekwalificeerde institutionele kopers. Het bedrijf specificeerde de bekendmaking als volgt:

 

De obligaties zullen volledig en onvoorwaardelijk worden gegarandeerd op “senior secured basis, door Microstrategy Services Corporation, een volledige dochteronderneming van Microstrategy, en bepaalde dochterondernemingen van Microstrategy die kunnen worden gevormd of verworven na de afronding van het aanbod.

 

Het bedrijf legde verder uit dat "de bankbiljetten en de bijbehorende garanties, op senior secured basis, met de bestaande en toekomstige senior schulden van Microstrategy, zullen worden gedekt door zekerheden op vrijwel alle activa van Microstrategy en de borgstellers, inclusief eventuele Bitcoins of andere digitale activa verworven op of na de sluiting van het aanbod.”

"Bestaande Bitcoins, evenals Bitcoins en digitale activa die zijn verkregen met de opbrengst van bestaande Bitcoins" zullen echter niet worden gebruikt om de banknotes te beveiligen, verduidelijkt Microstrategy, met de volgende uitwerking:

 

De bestaande ongeveer 92.079 Bitcoins van Microstrategy zullen worden aangehouden door een nieuw gevormde dochteronderneming, Macrostrategy LLC. Microstrategy is van plan de netto-opbrengst van de verkoop van de notes te gebruiken om extra Bitcoins te verwerven.

 

Tegen de huidige prijs van Bitcoin van $ 35.726 op het moment van schrijven, zou Microstrategy's $ 400 miljoen meer dan 11.196 BTC verwerven. Dat betekent dat de cryptocurrency-stash van het bedrijf zou groeien tot meer dan 103.275 Bitcoins.

De aandelen Microstrategy (MSTR) daalden na dit nieuws met 3,03% tot $ 469,99. De aandelen van het bedrijf behaalden een hoogste koers ooit van $ 1272 in februari van dit jaar, maar hadden flink te lijden van de correctie van de Bitcoin koers.