Bitcoin bleef steken op ongeveer $ 34k terwijl El Salvador bijna crypto als wettig betaalmiddel verklaarde

 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Bitcoin zweeft momenteel rond de $ 34k nadat de bulls dit weekend weer een beweging onder de $ 35k verdedigden. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie had een langzame laatste 48 uur toen de beren de inzet verhoogden en daarbij enig succes behaalden door de koers even onder $ 34k te brengen. Andere cryptocurrencies hadden ook een paar trage dagen, maar sommigen boekten winst ten opzichte van Bitcoin. Daarover later meer.

Ander nieuws: de kleine Midden-Amerikaanse natie El Salvador wil Bitcoin als wettig betaalmiddel verklaren. Als het doorgaat met deze beslissing, zal het kleine Latino-land het eerste ter wereld zijn dat dit doet en het zal een grote ontwikkeling zijn voor de rest van de wereld. Dit kan het begin zijn van wereldregeringen die de cryptocurrency als wettig betaalmiddel erkennen, waardoor nieuwe horizonten worden geopend.

Elon Musk wordt bedreigd door een onbekende hackgroep omdat hij constant probeert de koers van Bitcoin te manipuleren. De groep die bekend staat als Anonymous, lijkt serieus in hun dreigementen en heeft Musk voor het eerst rechtstreeks bedreigd. Volgens hen hebben veel beleggers tijdens de recente prijsmanipulaties een aanzienlijk bedrag verloren en kunnen ze nog meer verliezen. Musk heeft niet gereageerd op deze cyberdreigingen.

De Chinese overheid heeft een nieuwe roadmap vrijgegeven voor de ontwikkeling van blockchain in het land. Historisch gezien hebben de communistische beleidsmakers de vooruitgang van cryptocurrencies gestopt, maar de onderliggende blockchain-technologie omarmd. De nieuwe routekaart richt zich op economie, financiën, industrialisatie en openbare diensten voor de adoptie van de nieuwe technologie.

Bitcoin koers op $ 36.000

De Bitcoin koers blijft momenteel wegkwijnen in de zwaar door beren beïnvloede regio. De digitale valuta is er niet in geslaagd om boven de belangrijkste niveaus uit te komen en blijft het ene na het andere koersverlies boeken. De neerwaartse bewegingen blijken nu echter van korte duur te zijn en dus zou de koers kunnen herstellen na weer een kortstondige beweging naar beneden.

De afgelopen 48 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 35.7k en onder zware druk van de beren. De koers zakte de afgelopen uren tot net onder $ 34k, maar herstelde zich weer enigszins van dit niveau. Dit zou het laagste niveau in de afgelopen twee dagen zijn. Het kwam dicht bij het opnieuw uitdagen van de low onder $ 30k, maar ging niet zo laag. Het hoogste niveau werd door Bitcoin bereikt door op maandagmiddag toen het $ 36,8k aantikte. Kort daarna zakte het weer. Dus over het algemeen was de koers de afgelopen twee dagen minder volatiel met een lichte bearish intentie, maar er werden geen grote veranderingen waargenomen.

Vooruitkijkend, heeft de strijd tussen de beren en de stieren een niveau van uitputting bereikt. De geschiedenis leert dat hoe langer de strijd in een smal gebied woedt, hoe gewelddadiger de nasleep wordt. De crypto bleef lange tijd tussen $ 50k en $ 60k hangen, maar aan het einde was de beweging hieronder gewelddadig. De beweging boven het huidige consolidatie-niveau zou heel gemakkelijk net zo scherp kunnen zijn, op voorwaarde dat de markt er klaar voor is. Voor nu moeten de beren de index onder $33k brengen en de stieren moeten voorbij $40k schieten voor het behalen van hun respectievelijke doelstellingen.

Over het algemeen bedroeg de totale marktkapitalisatie van Bitcoin ongeveer $ 664 miljard en het aandeel van de cryptomarkt was 41%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins lieten een licht herstel zien

Andere cryptocurrencies hadden ook een weinig inspirerende laatste 48 uur, maar sommigen slaagden erin om wat winst te boeken ten opzichte van Bitcoin en USD. Ethereum (ETH, 1,5%) noteerde een kleine stijging ten opzichte van de USD en nog grotere ten opzichte van Bitcoin vanwege de dalende trend van laatstgenoemde. Evenzo boekten Polygon (MATIC, 3%), Theta (THETA, 8%) en Uniswap (UNI, 2,5%) allemaal stijgingen ten opzichte van de USD en BTC. De rest van de markt was grotendeels vlak omdat het wachtte op een signaal van Bitcoin zelf.

In ander nieuws…..

Elon Musk wordt bedreigd door anonieme Hacker groep

Elon Musk wordt momenteel bedreigd door een hackergroep die zichzelf "Anonymous" noemt. De groep beweerde dat kleine investeerders negatief werden beïnvloed door Musks voortdurende prijsmanipulatie. Ze legden de verantwoordelijkheid op hem en waarschuwden hem voor de gevolgen als hij er in de toekomst niet mee zou stoppen.

De groep was vroeger behoorlijk berucht omdat het geheime documenten van de Scientology Kerk hackte en lekte, een organisatie die al met argwaan werd bekeken in vele delen van Europa, waaronder Duitsland. In een bizarre gang van zaken stuurden ze zelfs een halfnaakte man om een ​​plaatselijke Scientology-kerk te kwellen en te vernielen.

Hoewel de marktmanipulaties van Elon Musk in de recente herinnering zijn vervaagd en zijn acties niet veel veranderen, moet hij op zijn hoede zijn voor de ernstige bedreigingen die de groep heeft geuit. Afgezien van naakte mannen die op vernielingsmissies worden gestuurd, kunnen ze wellicht ook een ernstiger bedreiging vormen. De dreigementen van de groep kunnen Musk ook tegen de crypto-sector keren, dus dat moet beter worden vermeden. Hij wordt sowieso minder relevant. Het is niet nodig om hem weer scherp te stellen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram