Bitcoin daalt tot $ 31k terwijl Altcoins grote verliezen boeken

Bitcoin koers daalt 

Afbeeldingsbron: Bitcoin Art

Bitcoin staat opnieuw onder aanzienlijke druk van de beren. Op het moment van schrijven zweeft de koers nog steeds rond de $ 33,6k, maar hij ging eerder vandaag nog lager, waardoor het $ 31k-steunniveau in het proces werd getest. Altcoins leden ook een aantal diepe pullbacks voordat ze lichtjes herstelden naast Bitcoin. Daarover later meer.

De nieuwswebsite Politico heeft gemeld dat Tim Wu, de huidige technisch adviseur van het Witte Huis en pionier op het gebied van netneutraliteitswetten, meer dan $ 1 miljoen aan Bitcoin bezit. Het is interessant om op te merken dat Wu, ondanks dat hij een voormalig Bitcoin-criticus is, ergens tussen 29 en 146 BTC bezit. Dit is niet bepaald een enorm bedrag, maar tegelijkertijd ook niet een heel klein bedrag. Daarover later meer.

Marc Lasry, de miljardair-CEO van Capital Avenue Group, betreurt het feit dat hij de afgelopen cryptowinter niet meer Bitcoin heeft gekocht. De analist had drie jaar geleden in 2018 een Bitcoin koers van ongeveer $ 40k voorspeld, toen de koers onder $ 8k lag. Hij investeerde destijds een niet nader genoemd bedrag in de cryptocurrency, dat zelfs met de huidige koersdaling meerdere keren is vermenigvuldigd. Volgens Lasry is zijn grootste spijt dat hij toen niet veel meer investeerde.

Bitcoin koers duikt onder $ 32k

Bitcoin leed eerder vandaag verdere koersverliezen. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie stond al enige tijd onder druk van de beren, aangezien de BTC koers steeds verder daalde zonder noemenswaardig herstel. Vandaag overwon de druk het steunniveau van ongeveer $ 33k- $ 34k en ging verder naar beneden. Daar stopte het niet en de koers ging verder met het testen van het meermaands dieptepunt van ongeveer $ 31k dat Bitcoin nauwelijks een paar weken geleden aanraakte tijdens de laatste crash.

De dag begon met de Bitcoin koers op ongeveer $ 35,6k. Als de koers boven de $36k was gestegen, was het misschien een heel ander verhaal geweest, maar het uitgangspunt bleek de hoogste waarde te zijn die de cryptocurrency gedurende de dag zou bereiken. Het verloor waarde in drie fasen. Ten eerste daalde het rond middernacht tot $ 34k, zakte vervolgens verder naar ongeveer $ 32,5k vroeg in de ochtend en daalde vervolgens verder naar $ 31k rond 15:00 uur, voordat er een aardig herstel werd geboekt naar $ 33,6k op het moment van schrijven.

Terugkijkend werd al verwacht dat Bitcoin een prijsdaling zou kunnen ervaren voordat deze mogelijk door kan gaan met zijn bull-run op de lange termijn. De belangstelling van kopers koelde af en om die reden hadden ze verdere prikkels van de markt nodig voordat ze weer terug aan de koopkant zouden komen.

Bitcoin koers grafiek

Maar hoe ver zal de Bitcoin koers kunnen dalen?

Er zijn op dit moment verschillende schattingen die proberen te bepalen waar de koers naar terug kan vallen. Momenteel wordt de steun van ongeveer $ 25k- $ 28k aangeprezen als dhet grote steun-niveau waar veel kooporders klaar liggen. Als dit niveau wordt bereikt, zal de koers er mogelijk niet lang blijven ​​en volgens de meeste analisten snel en sterk herstellen. Sommigen schetsen echter een somber beeld en zijn van mening dat de Bitcoin koers $ 20k opnieuw kan testen voordat hij weer terugkaatst.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 609 miljard en het aandeel van de totale cryptomarkt was 41%.

Altcoins boeken forse verliezen

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, boekten ook aanzienlijke verliezen tijdens de daghandelsessie. De meeste van deze cryptovaluta boekten in het begin van de dag dubbelcijferige verliezen toen Bitcoin verder naar beneden zakte, maar nu zijn de meesten terug bij verliezen met één cijfer, aangezien ze sindsdien een beetje zijn hersteld. Op het moment van schrijven: Ethereum (ETH, -8,6%), Binance Coin (BNB, -9,6%), Cardano (ADA, -7,8%), Dogecoin (DGC, -8%), Ripple (XRP, -8%), Polkadot (DOT, 10%), Uniswap (UNI, -12%) en Litecoin (LTC, -8,5%) hebben allemaal significante neerwaartse bewegingen laten zien.

In ander nieuws….

Stafmedewerker van het Witte Huis bezit voor meer dan $ 1 miljoen in Bitcoin

Het nieuwsprogramma Politico heeft onthuld dat Tim Wu, de huidige adviseur van het Witte Huis en pionier op het gebied van netneutraliteitswetten, ergens tussen 29 en 146 BTC bezit. In fiat-bedragen is het ongeveer $ 928k - $ 4,5 miljoen, afhankelijk van welk bedrag correct is. Wu is een respectabele naam in de IT-sector en het bezit van Bitcoin is geenszins illegaal in de Verenigde Staten, maar het laat ons wel zien hoe pioniers van de sector in Bitcoin hebben geïnvesteerd en het bezitten. Wu's Bitcoin-eigendom is ook een belangrijk onderdeel van zijn financiële portefeuille, die naar schatting ergens tussen de $ 4-11 miljoen ligt.

Als een bekende academicus en criticus van big tech, bedacht Wu de term netneutraliteit en werkte eraan sinds de eeuwwisseling. Hij voorspelde met succes hoe internetserviceproviders (ISP's) en verschillende internetbedrijven in de toekomst zouden kunnen samenspannen en stelde wetten voor netneutraliteit voor om dat tegen te gaan.

Interessant genoeg, was Wu ook een voormalige Bitcoin-criticus, die in 2018 bezorgdheid uitte over de cryptocurrency en het een zeepbel noemde. Nu zit een groot deel van zijn portefeuille in Bitcoin. Het laat zien hoe ver Bitcoin is gekomen, aangezien de grootste sceptici nu de grootste stille supporters en gebruikers zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram