Skip to main content

Bitcoin nieuws

Interview met Stanley Druckenmiller over Bitcoin

De bekende Miljardair Stanley Druckenmiller heeft in een nieuw interview gezegd dat hij in Bitcoin is gestapt. Daarnaast praatte hij over de bekende belegger Paul Tudor Jones. Toen de Bitcoin koers omhoog ging, zei Druckenmiller: "Ik kon het gewoon niet uitstaan dat het omhoog ging en ik het niet bezat. Ik voelde me een idioot." Aangezien het een erg leuk interview was om te zien hebben we besloten om het een en ander in dit artikel voor je op een rijtje te zetten. Het is altijd leuk om eens te zien hoe een enorm rijke en beroemde belegger als Stanley Druckenmiller naar Bitcoin kijkt!

Maak kennis met Stanley Druckenmiller

De bekende investeerder Stan Druckenmiller heeft in een interview met The Hustle, gepubliceerd op 26 mei, gedeeld hoe hij in Bitcoin is gestapt. Hij deelde ook zijn mening over Ethereum en Dogecoin.

Druckenmiller richtte in 1981 Duquesne Capital op. Hij beheerde geld voor George Soros als de hoofdportefeuillebeheerder voor het Quantum Fund tot 2000. Hij en Soros maakten enorme winsten door te speculeren tegen het Britse pond in 1992.

Toen de prijs van Bitcoin omhoog schoot van $50 naar $17.000 zei Druckenmiller:

"Ik zat daar gewoon met stomheid geslagen. Ik wilde het elke dag kopen."

Daarnaast zei hij het volgende over de stijging:

"Het ging omhoog en - ook al vond ik er niet veel aan - ik kon het gewoon niet uitstaan dat het omhoog ging en ik het niet bezat. Ik heb het nooit bezeten, van $50 tot $17.000, ik voelde me een idioot."

Inzicht in de technologie – toch besloten te beleggen

Druckenmiller heeft gelukkig besloten om toch in te stappen in Bitcoin. Dit deed hij om twee diverse redenen. Het eerste was dat hij zich realiseerde welk probleem Bitcoin oploste. Hij zei al vroeg dat "crypto een oplossing was op zoek naar een probleem," niet wetende wat het probleem was op dat moment.

“Het probleem was dat Jay Powell en de centrale bankiers van de wereld gek werden en fiatgeld nog dubieuzer maakten dan het al was toen ik nog goud bezat”.

Het tweede wat hem toch overhaalde om Bitcoin te kopen was een telefoontje van miljardair Paul Tudor Jones. Hij zei hier het volgende over in het interview:

"Ik kreeg een telefoontje van Paul Jones. Hij zei: Weet je dat toen Bitcoin van $17.000 naar $3.000 ging, dat 86% van de mensen die het op $17.000 bezaten, het nooit hebben verkocht?"

Terwijl hij nog aan het overwegen was of hij Bitcoin zou kopen, schoot de prijs omhoog naar $6.000. Druckenmiller begon toen te kopen:

“Ik ben wat gaan kopen, gewoon omdat die kinderen aan de westkust al meer waard zijn dan ik. Zij zullen in de toekomst nog veel meer geld verdienen dan ik. Om de een of andere reden kijken ze naar dit ding zoals ik altijd naar goud heb gekeken, wat een goede opslagplaats van waarde is als ik geen vertrouwen heb in fiatvaluta's.”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram