Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt boven $ 36k en belangrijk Amerikaans handelsplatform gaat crypto-handel aanbieden

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Bitcoin steeg opnieuw boven $ 36k na een onderbreking van een paar dagen, aangezien de beren er niet in slaagden de impasse onder $ 32k te doorbreken tijdens de handelssessie vandaag. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie had een goede dag, aangezien het nieuwe energie vond vanwege verschillende positieve nieuwsberichten. Altcoins reageerden echter traag op de plotselinge bullish draai van Bitcoin. Daarover later meer.

Ander nieuws: het populaire Amerikaanse handelsplatform Interactive Brokers is dichtbij het aanbieden van een cryptocurrency-handelsfunctie aan z’n Amerikaanse klanten. De CEO van het bedrijf heeft zijn beslissing aangekondigd om in de nabije toekomst in de sector te stappen. Daarover later meer.

Wetsvoorstel om Bitcoin wettig betaalmiddel te maken is aangenomen door het parlement van het Midden-Amerikaanse land El Salvador. Dit is een primeur in de wereld en zal naar verwachting de acceptatie van cryptocurrency in het land stimuleren en mensen een optie geven om te ontsnappen aan de verpletterende inflatie in het land. Daarover later meer.

De voorzitter van de Amerikaanse Commodities and Futures Trading Commission (CFTC) heeft zijn bezorgdheid geuit over de sector Decentralized Finance (DeFi). Na een Google-zoektocht naar deze disruptieve fintech-aanpak, is de voorzitter van mening dat DeFi illegaal is volgens de Amerikaanse wet. Hij steunde ook het idee van een hardhandig optreden tegen de sector in het algemeen.

De Bitcoin koers stijgt boven $ 36k

De Bitcoin koers steeg van de meerdaagse dieptepunten van ongeveer $ 31k om op een gegeven moment in de afgelopen 24 uur te stijgen tot $ 36,5 (+13%). De opwaartse beweging kwam nadat de uitgeputte beren er niet in slaagden om de koers onder $ 31 te brengen en de stieren erin slaagden een beetje terug in het spel te komen. Hoewel de algemene trend nog steeds sterk in de richting van de beren neigt, toonde de plotselinge opwaardering wel aan dat het enige inspanning van de beren zal kosten om verder onder de vloer te komen die op ongeveer $ 31k ligt.

De dag begon met de BTC koers rond $ 33k. De rest van de dag slaagde de koers erin om gestaag te klimmen in verschillende fasen om zo hoog te worden als $ 36.5k, voordat hij terugkeerde naar ongeveer $ 36k op het moment van schrijven. Het algehele momentum is momenteel niet zo groot, maar een vlaag van kooporders onder dit cijfer betekent dat er op dit moment een element van Fear of Missing Out (FOMO) in de markt is.

Vooruitkijkend zouden de beren de koers graag terug onder $ 34k willen trekken om nog een keer te proberen de weerstand van $ 31k te breken. Maar nu lijkt Bitcoin op een korte termijn hersteltraject te zitten en krijgen de beren wellicht hun zin niet. De volgende grote weerstand ligt rond de $39k en als de bulls het kunnen volhouden, kan deze herstelsessie dat cijfer op korte termijn bereiken. Maar de echte test begint boven dat cijfer, boven $ 40k, als Bitcoin de bull-run op de lange termijn wil doen herleven.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg op vandaag ongeveer $ 675 miljard en het marktaandeel was 42,41%, een stijging van 1,5% ten opzichte van gisteren.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken winst

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, hadden eerder vandaag een eigen herstelsessie. De schaal was echter kleiner dan die van Bitcoin, aangezien de munten achterbleven bij Bitcoin. Ethereum (ETH, 3%), Binance Coin (BNB, 5,5%), Cardano (ADA, 1,8%), Dogecoin (DGC, 2%), Ripple (XRP, 2%), Polkadot (DOT, 4,5%), Uniswap (UNI, 4%), Bitcoin Cash (BCH, 5,2%) en Litecoin (LTC, 6%) boekten allemaal winsten, maar ze werden tijdens en aan het einde van de dag overschaduwd door die van Bitcoin.

In ander nieuws….

Groot Amerikaans handelsplatform Interactive Brokers neemt beslissing om ondersteuning voor cryptohandel aan te bieden

Het grote Amerikaanse handelsplatform Interactive Brokers heeft aangekondigd dat het binnenkort ondersteuning gaat bieden voor de handel in cryptocurrency. Dit komt op een moment dat sommige van de meer conventionele platforms sceptisch naar de crypto-sector kijken, ondanks dat ze slechts een maand of zo geleden all-in waren in de cryptocurrency-scene. In totaal verwerkt het platform momenteel meer dan $ 8 miljard aan vermogen.

De CEO van Interactive Brokers, Thomas Peterffy, kondigde deze stap aan tijdens een recente toespraak op de Piper Sandler Global Exchange & FinTech Conference. De beslissing was ingegeven door de vraag vanuit de klantenkring naar deze optie.

Hij gaf echter wel toe dat het een uitdaging zal zijn om crypto veilig te maken voor investeerders

Voorstel goedgekeurd om Bitcoin als wettig betaalmiddel te verklaren in El Salvador

Het parlement van El Salvador heeft een wetsvoorstel aangenomen om Bitcoin als wettig betaalmiddel in het land te verklaren. Het kleine Midden-Amerikaanse land is de afgelopen weken in het nieuws geweest omdat het met de discussie over de kwestie vooruitliep en nu dus de gewaagde stap aankondigde. Het wetsvoorstel kreeg meer dan 62 van de in totaal 84 stemmen.

Nadat dit voorstel is goedgekeurd, moeten verkopers Bitcoin en andere nationale valuta accepteren. Het land volgt ook de “wet op wettig betaalmiddel” door nul vermogenswinstbelasting op Bitcoin te gaan heffen om zo de verdere acceptatie en het gebruik ervan in het land aan te moedigen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram