Doge en BTC gaan de strijd aan in de ruimte

Bitcoin op de maan 

Er lijkt een 21e-eeuwse ruimtewedloop aan de gang te zijn tussen Elon Musk en crypto-exchange BitMEX. Beide partijen beloven hun crypto munten als eerste naar de maan te sturen. Op 4 juni kondigde de populaire crypto-derivatenbeurs BitMEX aan dat het bedrijf Astrobotic Technology zou steunen in de missie van het bedrijf om zijn eerste commerciële voertuig naar de maan te sturen tijdens het vierde kwartaal van 2020. Als reactie hierop heeft Musk besloten om ook naar de maan te gaan. Omdat dit gevecht de berichtgeving in de media de komende tijd kan gaan domineren, hebben we het belangrijkste voor je op een rijtje te gezet!

De missie van BitMEX

Laten we eens beginnen met BitMEX. Dit bedrijf heeft besloten om mee te werken aan de missie van Astrobotic Technology. De missie is bedoeld om de eerste keer te zijn dat "een privébedrijf onder leiding van een samenwerking van overheden, academici en internationale partners de maan bereikt," BitMEX is van plan om de gelegenheid aan te grijpen door een unieke fysieke Bitcoin naar het maanoppervlak te brengen. Hierbij zeiden ze het volgende om Musk op de kast te jagen:

“We’ve nothing against Dog Money, we felt it was only right to help Bitcoin get there first.”

De aankondiging volgde op Elon Musk's aankondiging begin mei, dat SpaceX van plan is om een Dogecoin-gefinancierde payload te lanceren op een van zijn eerste raketten naar de maan, waarbij hij beweerde dat DOGE de eerste cryptocurrency zou worden die volgend jaar een baan om de maan zou bereiken. Elon Musk reageerde op de nieuwe astronomische ambities van BitMex op Twitter en verkondigde:

"Een nieuwe ruimterace is begonnen!"

Niet de eerste met het idee

Hoewel weinig projecten die onderzoek doen naar het opzetten van crypto-infrastructuur vanuit de ruimte echt bekend zijn geworden is het niet zo dat Musk de eerste is die met dit idee kwam.  Blockstream lijkt de eerste te zijn geweest op het gebied van het gebruik van crypto-satellieten. Dit deden zij door in augustus 2017 satellieten te lanceren om Bitcoin-transacties vanuit de ruimte uit te zenden. In augustus 2020 kondigden Robonomics en Kusama een ambitieus plan aan om "een speciale interplanetaire architectuur" te ontwikkelen die in staat is om gegevens door te sturen tussen Mars en de aarde met behulp van het Kusama-netwerk.

CryptoSat schetste het concept achter zijn ambitieuze plan om een nano-satelliet ter grootte van een koffiemok in de ruimte te lanceren in een whitepaper van november 2017, waarbij de satelliet vanuit een baan om de aarde als een geïsoleerde cryptografische module zou moeten werken. Het team is van plan om het concept te bewijzen met een lancering dit jaar, alvorens later een hele constellatie van CryptoSats in een baan om de aarde te sturen. Dit laat wel zien dat crypto verder gaat dan ooit gedacht. Wellicht dat we in de verre toekomst tripjes naar de maan kunnen boeken met cryptovaluta!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram