Bitcoin raakt $ 38k aan, aangezien New York hernieuwbare energie Bitcoin-mining toestaat

vrijheidsbeeld 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Bitcoin steeg eerder vandaag opnieuw en bereikte tijdens het proces meer dan $ 38k, voordat het terugkeerde naar ongeveer $ 36k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie had eerder vandaag een licht bullish mindset, aangezien kopers in verschillende fasen tegen de marktprijs kochten. De altcoins reageerden echter opnieuw traag en als gevolg daarvan breidde Bitcoin zijn marktaandeel uit. Daarover later meer.

Ander nieuws: de regering van New York – state heeft Bitcoin-mining op basis van hernieuwbare energie in de staat toegestaan.

Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum, heeft $ 4,2 miljoen verdiend met zijn investering van slechts $ 25k in Dogecoin. De technische wizard achter 's werelds grootste programmeerbare blockchain investeerde in 2016 in de op meme gebaseerde cryptocurrency en zag deze naar nieuwe hoogten stijgen. Buterin hield de Dogecoin echter niet vast en heeft ze nu volledig aan een goed doel geschonken, trouw aan zijn overtuigingen. Hij heeft de afgelopen uren gedoneerd aan verschillende goede doelen uit een breed spectrum en zelfs dan is hij een van de eerste paar crypto-miljardairs ter wereld terwijl Ethereum nieuwe hoogten bereikte.

Google heeft nu officieel zijn zelfopgelegde crypto-advertentieverbod ongedaan gemaakt. Sinds 2018 is de meest populaire zoekmachine ter wereld een aan/uit-relatie aangegaan met de cryptosector, waarbij ze deze soms prees en soms stopt met advertenties om te voorkomen dat mensen oplichting plegen. Daarover later meer.

Bitcoin koers op $ 36k

Ondanks eerdere winsten bleef Bitcoin op het moment van schrijven rond de $36k verankerd. De cryptocurrency bracht een groot deel van de dag door onder invloed van kopers voordat hij bezweek voor winstnemingen.

De dag begon met de Bitcoin koers op ongeveer $ 36,2k. Het handelde de uren daaropvolgend zijwaarts, inclusief enkele kleine bewegingen rond de $ 37k. De belangrijkste prijsstijging vond echter rond het middaguur plaats toen de koers een plotselinge sprong maakte naar $ 38k en verder. De hoogste waardering die de digitale valuta vandaag behaalde, was ongeveer $ 38,4k, maar het ging niet verder dan dat. Nu is de koers op het moment van schrijven weer onder de $37k.

Vooruitkijkend is de onmiddellijke volgende weerstand tussen $ 39k- $ 40k een grote test voor de stieren. Als ze in staat zijn om verder te gaan, betekent dit dat de bullmarkt nog wat kracht over heeft en bereid is om de langetermijnrally voort te zetten. De beren zitten echter nog steeds achter het stuur en ze zullen proberen de BTC koers terug te trekken naar $ 33k en zelfs lager. De stieren moeten boven de belangrijkste weerstanden uitstijgen om een ​​verschil te maken, anders zal het een overbodige, zwakke zet zijn die de beren alleen op korte en lange termijn zal aanmoedigen.

Over het geheel genomen bedroeg de totale marktkapitalisatie van Bitcoin ongeveer $ 678 miljard en het aandeel van de totale cryptomarkt was ongeveer 43,6%, ongeveer hetzelfde als dat van gisteren.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken matige winst en zakken vervolgens weg

Andere cryptocurrencies boekten eerder op de dag gematigde winsten voordat ze bezweken aan enige verkoopdruk naarmate de dag voortduurde. Over het algemeen was het effect aan het einde overwegend bearish. Ethereum (ETH, -5%), Binance Coin (BNB, -5,5%), Cardano (ADA, -4,5%), Dogecoin (DGE, -4,3%), Ripple (XRP, -3%), Uniswap (UNI, -4%), Bitcoin Cash (BCH, -4%) en Litecoin (LTC, -3,5%) boekten allemaal lichte verliezen.

In ander nieuws….

De Staat New York zal waarschijnlijk Bitcoin-mining met hernieuwbare energie toestaan

De regering van de staat New York wil Bitcoin-mining op basis van hernieuwbare energie in haar rechtsgebied toestaan. Een wetsontwerp met betrekking tot een algeheel verbod op het energie-intensieve proces werd een tijdje geleden goedgekeurd door de senaat van de staat, maar het bevat nu bepalingen die mijnbouwprojecten op basis van hernieuwbare energie mogelijk maken.

Hoewel de huidige regering van New York de spil is van verschillende innovatieve industrieën, wordt ze algemeen beschouwd als een van de meest anti-crypto-entiteiten in de Verenigde Staten. Zozeer zelfs dat de staat eerder een algemeen verbod op cryptocurrency-mining in de staat instelde.

Nu is het goede nieuws echter dat mijnbouw op basis van hernieuwbare energie in de Amerikaanse staat zal worden toegestaan ​​en dat de wet zelf is afgezwakt om hieraan tegemoet te komen. De staat kan zich verder openstellen voor de cryptocurrency-sector, aangezien de overheid enige tekenen vertoont om de sector te accommoderen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram