Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin op $ 37.000 terwijl de Amerikaanse inflatie het hoogste punt in 13 jaar bereikt

dollar verbrandt 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Bitcoin zweeft momenteel rond de $ 37k op het moment van schrijven, aangezien het eerder vandaag een licht bearish sentiment overwon om aan het eind van de dag te stabiliseren. Altcoins konden echter niet zo sterk herstellen en ze hebben nu lichte verliezen geleden tijdens de intra-day handelssessie. Daarover later meer.

De directeur van het Centraal Planbureau (CPB) heeft opgeroepen tot een volledig verbod op Bitcoin en andere cryptocurrencies. Pieter Hasekamp, ​​de directeur van het CPB, schreef een artikel met de titel “Nederland moet Bitcoin verbieden”. Daarover later meer.

Ander nieuws: volgens de laatste consumentenprijsindex (CPI)-niveaus hebben de officiële Amerikaanse inflatiecijfers het hoogste punt in 13 jaar bereikt. De CPI steeg met meer dan 5% ten opzichte van vorige maand om dit hoge niveau te bereiken en de gemiddelde lonen bevinden zich nu op het laagste niveau in de geschiedenis. De continue stroom van hulppakketten en -stimulansen toont nu de druk op de economie en de verwachting is dat op de lange termijn beperkt voorradige activa zoals cryptocurrencies en goud hierdoor waardevoller en bruikbaarder zullen worden.

De verkoop van niet-fungible tokens (NFT) stijgt opnieuw over de hele wereld, aangezien het erop lijkt dat Bitcoin een bodem heeft bereikt en niet gemakkelijk onder $ 31k zal komen. De verkopen daalden in de tweede helft van mei toen de cryptocurrency-indices kelderden. Nu lijkt het alsof ze weer op de goede weg zijn.

Bitcoin koers op $ 37k

De Bitcoin koers is op het moment van schrijven teruggekeerd naar ongeveer $ 37k. De grootste cryptocurrency ter wereld was het grootste deel van de dag licht bearish, omdat de index onder druk kwam te staan ​​door het korte termijn bearish sentiment. De koers maakte gedurende de dag geen beslissende beweging, maar zakte van tijd tot tijd wel onder $ 36k, maar elke keer dat hij dat deed, vocht de stier hard terug om een ​​nieuwe koersval te vermijden.

De afgelopen 24 uur begon met de BTC koers rond de $ 36,6k en bleef gedurende de handelssessie van de dag binnen +- $1000 ervan. De hoogste waardering die de cryptocurrency bereikte was ongeveer $ 37.7k en de laagste was rond de $ 35,6k gedurende deze tijd.

De bulls kijken op dit moment met veerkracht naar de weerstand van $ 39k. Dit komt omdat er verschillende lange termijn indicatoren zijn die nu wijzen op een aanzienlijke prijsomkering. De afwijking van het populaire Stock-to-Flow (S2F)-model is op een historisch hoogtepunt. De geschiedenis leert dat wanneer de afwijking een recordwaarde bereikt, dit onmiddellijk wordt opgevolgd met een aanzienlijke opwaardering. Laten we eens kijken of dat deze keer ook gebeurt. Hoewel het algemene sentiment en de trend zich nog steeds in een bearish gebied bevinden, zou elke beweging boven $42k gemakkelijk lange termijn bulls in beeld kunnen brengen en veel kooporders kunnen uitlokken. Dat niveau is op dit moment slechts $4-5k verwijderd van de huidige koers.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 692 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was ongeveer 44,2%, een stijging van ongeveer 0,7% ten opzichte van gisteren.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins dalen licht

Andere cryptocurrencies boekten in de loop van de dag lichte prijsdalingen. De kleinere crypto's volgden Bitcoin in z’n bewegingen naar beneden, maar konden niet zo snel herstellen als de belangrijkste cryptocurrency, wat resulteerde in enkele nettoverliezen.

Ethereum (ETH, -2,8%), Cardano (ADA, -4%), Dogecoin (DGC, -4%), Ripple (XRP, -2%), Polkadot (DOT, -8,5%), Uniswap (UNI, - 6,3%), Solana (SOL, -6%) en Chainlink (LINK, -4,5%) hadden eerder allemaal een neerwaartse actie.

In ander nieuws….

Directeur Centraal Planbureau suggereert volledige Crypto-verbod

Pieter Hasekamp, ​​de directeur van van het Centraal Planbureau (CPB), is sterk opgekomen tegen cryptocurrencies, met name Bitcoin, en heeft een volledig verbod erop voorgesteld. Hij schreef eerder een uitgebreid artikel met de titel "Nederland moet Bitcoin verbieden".

De titel zelf laat weinig ruimte om de inhoud ervan te raden. Het staat vol met onnauwkeurige en misleidende beweringen over de cryptosector. Afgezien van de regelmatig ontkrachte bewering dat Bitcoin geen intrinsieke waarde heeft, is de meest gedurfde bewering van de CPB directeur dat een Bitcoin-verbod ervoor zal zorgen dat de waarde van de cryptocurrency tot nul zal dalen.

Dat is een aantoonbaar verkeerde veronderstelling, aangezien crypto-verboden in vele vormen over de hele wereld zijn afgekondigd en ze de digitale valuta-moloch niet hebben kunnen stoppen. De enige bewezen manier om vooruit te komen is om, met een gezond verstand en in goed overleg, regulering voor de cryptocurrency-sector te ontwikkelen.

Ieder land dat de sector wil verbieden, heeft veel buitenlandse investeringen en fintech-kansen misgelopen. De grootste en slimste geesten van de wereld, zoals Twitter-CEO Jack Dorsey, de excentrieke Tesla Motors Inc.-CEO Elon Musk en anderen zijn het erover eens dat Bitcoin inderdaad waardevoller is dan reguliere fiat-valuta en zich de komende jaren verder zal bewijzen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram