Bitcoin zakt iets onder $ 36k terwijl het IMF contact opneemt met El Salvador, mogelijk om Bitcoin als wettig betaalmiddel te stoppen

IMF 

Afbeeldingsbron: 9gag.com

Bitcoin verloor een beetje waarde tijdens de handelssessie vandaag, aangezien de koers een tijdje onder $ 36k daalde. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 35,8k en is het verwikkeld in weer een korte termijn strijd tussen de stieren en de beren. Altcoins hadden echter in het algemeen een betere dag dan Bitcoin, aangezien hun dagelijkse verliezen lager waren dan die van Bitcoin, wat resulteerde in een verlies in marktdominantie voor Bitcoin. Daarover later meer.

In een verwachte stap, heeft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) contact opgenomen met El Salvador, mogelijk om te voorkomen dat Bitcoin een wettig betaalmiddel in het land wordt. We hebben goede redenen om te vermoeden dat dit zal gebeuren vanwege de capriolen van het IMF met betrekking tot cryptocurrencies en het feit dat een soortgelijk incident eerder is gebeurd met een ander klein land. Daarover later meer.

Volgens PlanB, de maker van het beroemde Stock-to-Flow (S2F) -model, zal de BTC koers binnen drie jaar waarschijnlijk nog steeds $ 288k bereiken. PlanB is optimistisch over de cryptocurrency en is van mening dat het binnenkort terug kan keren naar de trendlijn van het S2F-model. Het model en de werkelijke koers liggen momenteel echter vrij ver uit elkaar. Het prijsdoel volgens S2F is $ 100k tegen het einde van dit jaar, wat een bijna 3x prijsstijging vertegenwoordigt.

Bitcoin zweeft rond $ 36k

Bitcoin schommelt momenteel rond de $ 36k aan het einde van de afgelopen 24 uur. De grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie had opnieuw een trage dag met weinig netto verandering. Over het algemeen waren de zaken vandaag echter licht bearish en de Bitcoin koers heeft $35k opnieuw getest. Maar de beweging hieronder blijkt moeilijk te zijn voor de beren en ze worden geconfronteerd met aanzienlijke weerstand onder de $36k.

De laatste 24 uur begon met de Bitcoin koers rond de $37k, het slotniveau van gisteren. Het handelde een tijdje zijwaarts rond $ 37k voordat het in de vroege uren van de ochtend begon te dalen. De algemene trend voor de rest van de dag was bearish en de koers zakte even kort onder $35k voordat hij weer herstelde naar ongeveer $36k op het moment van schrijven.

Vooruitkijkend lijkt het erop dat noch de stieren, noch de beren enige mate van controle hebben over de korte termijn koersbewegingen van Bitcoin. De stieren proberen weer in beeld te komen en de koers te verhogen tot $ 39k voordat de beren hard terugvechten en de koers vervolgens terugbrengen tot $ 35k en soms zelfs lager. Hoewel de trend behoorlijk bearish is, aangezien de koers slechts twee maanden geleden spectaculair daalde van hoogtepunten van rond de $65k, kan een grote opwaartse beweging deze bearish vooruitzichten tenietdoen. Maar de beren laten dat misschien niet snel gebeuren.

Over het geheel genomen bedroeg de marktkapitalisatie van Bitcoin ongeveer $ 670 miljard en het marktaandeel van de gehele cryptomarkt was 43,8% bij het ter perse gaan, een daling van 1% ten opzichte van het marktaandeel van gisteren.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven stabiel

Terwijl Bitcoin eerder vandaag wat waarde verloor in USD, bleven veel van de altcoins stabiel ten opzichte van de dollar, wat resulteerde in enige appreciatie ten opzichte van de belangrijkste cryptocurrency. Ethereum (ETH, 1%), Binance Coin (BNB, -2,5%), Cardano (ADA, 0,5%), Dogecoin (DGC, 1%), Ripple (XRP, -1,5%), Polkadot (DOT, -1,5% ), Uniswap (UNI, -1,5%), Litecoin (LTC, -2,3%) boekten allemaal betere prestaties dan Bitcoin zelf.

In ander nieuws…..

IMF onderneemt actie om mogelijk te voorkomen dat El Salvador Bitcoin als wettig betaalmiddel verklaart

De grootste uitlenende bank ter wereld, het Internationaal Monetair Fonds (IMF), wil zoveel mogelijk druk uitoefenen op het kleine Midden-Amerikaanse land El Salvador. Het kleine Spaanssprekende land heeft onlangs wetgeving aangenomen om Bitcoin als wettig betaalmiddel in het land te verklaren. Dit werd gezien als een gewaagde zet en een primeur in de wereld. Maar het lijkt erop dat El Salvador het niet zo gemakkelijk zal hebben, aangezien de bankier van de grote baas (de VS) met hand en tand zal vechten om te voorkomen dat het gebeurt.

Volgens IMF-woordvoerder Gerry Rice staat het fonds in contact met de regering van het land. De financiële organisatie heeft een sterke invloed op het land omdat het noodfondsen vrijmaakte voor het door ziekte getroffen kleine land terwijl het worstelde met de Covid-19-pandemie.

De geschiedenis van het IMF met cryptocurrencies is ook een open boek. Vorig jaar oefende de bank flink druk uit om te voorkomen dat de Marshalleilanden een Central Bank Digital Currency (CBDC) zouden invoeren. Nu is het economische roofdier weer terug om zich te richten op nog een andere kleine natie die op zoek is naar een gedurfde, innovatieve beslissing om in Bitcoin te handelen. Het lijkt erop dat het IMF de grootste borg voor de hegemonie van de dollar in de wereld wordt en deze rol wanhopig nastreeft.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram