Wat biedt de nabije toekomst voor de Bitcoin koers? Gerenommeerde investeerder claimt $ 40.000 "waarschijnlijker" dan $ 20.000

bitcoin koers omhoog of omlaag? 

De afgelopen maand waren de prestaties van de Bitcoin koers niet verbazingwekkend. Het hoogste punt ooit van bijna $ 65.000 dat op 14 april werd bereikt, lijkt nu erg ver weg, en veel mensen beginnen te vermoeden dat de bull run die in december 2020 begon, eindelijk ten einde zou kunnen komen. Ten minste één beroemde expert is echter van mening dat de prijs van Bitcoin eerder zal herstellen dan instorten.

Mike McGlone is een senior grondstoffenstrateeg bij Bloomberg Intelligence en een zeer gerespecteerde stem in de investeringswereld. McGlone heeft eerder over Bitcoin gesproken, de originele cryptocurrency zeer positief beoordeeld en gezegd dat hij gelooft dat BTC de opvolger van goud is.

Bloomberg strateeg blijft positief over de Bitcoin koers

In een recente tweet heeft McGlone zijn mening geuit over de toekomst van de Bitcoin koers op korte termijn:

"Bitcoin-capitulatie? $ 40.000 lijkt waarschijnlijker dan $ 20.000. De Bitcoin-duik van 8 juni en het opnieuw bezoeken van de steun in het lagere bereik rond de $ 30.000 had veel van de kenmerken van extreem bearish sentiment dat typerend is voor meer duurzame bull-marktbodems”

De positie van McGlone lijkt zeker meer nuchter en minder sensationeel dan de meningen van een groot aantal mensen die, zodra de Bitcoin koers op 19 mei dicht bij het niveau van $ 30.000 kwam, er zeker van waren dat de cryptocurrency-markt op het punt stond in te storten. Wat veel waarnemers beschouwden als een definitief einde van de spectaculaire bull run, is voor McGlone slechts een kleine correctie binnen een grotere opwaartse trend, die misschien niet van belang is in het langetermijnperspectief.

In een andere tweet heeft de Bloomberg Intelligence-strateeg ook verklaard dat "Bitcoin is overgegaan naar een wereldwijd digitaal reserve-activum en niet langer een speculatieve crypto is". Terwijl sommige mensen die commentaar gaven onder de tweet het ultra-bullish sentiment van McGlone deelden, waren enkelen veel sceptischer en beschuldigden de bekende investeerder ervan overdreven optimistisch te zijn in de meningen die hij uitte over Bitcoin tijdens de recente crypto bull run.

Andere meningen 

Hoewel de baanbrekende technologische fundamenten van Bitcoin (BTC) nog steeds tot een waardevolle langetermijninvestering maken in de ogen van de meeste blockchain-experts, zijn sommige mensen ervan overtuigd dat er in feite veel redenen zijn om te suggereren dat het tegendeel van wat McGlone beweert waar is en dat de BTC koers in feite nog verder kan dalen tot $20.000 voordat deze uiteindelijk terugkaatst.

Stephen Kelso, de “head of markets” bij ITI Capital, is een van de mensen die gelooft dat een daling naar $ 20.000 een zeer waarschijnlijke mogelijkheid is in de nabije toekomst van Bitcoin. In een gesprek met Bitcoin.com News heeft Kelso verklaard dat "speculatieve rapporten suggereren dat Bitcoin binnenkort zou kunnen dalen tot $ 20.000, verwijzend naar het dreigende kruisen van de 50 en 200 dagelijkse voortschrijdende gemiddelden".

Zal de Bitcoin koers de steun van $ 30.000 breken en verder dalen naar $ 20.000, of heeft Mike McGlone gelijk en zullen we een snelle rebound zien naar $ 40.000 zonder een verdere daling onder $ 30.000? We zullen het waarschijnlijk heel snel te weten komen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram