India erg in trek onder crypto-exchanges

crypto India 

Het is een feit dat cryptocurrencies steeds meer mainstream worden. Dit geldt niet alleen voor de rijke westerse landen, maar ook voor de minder ontwikkelde landen zoals Inda. Verschillende crypto-exchanges zijn naar verluidt manieren aan het verkennen om de Indiase cryptomarkt te betreden. "De Indiase markt is enorm en het begint pas te groeien. Als er meer beleidszekerheid was, zouden Indiase consumenten nu al verwend zijn met meer keuze in termen van exchanges, omdat iedereen hier wil zijn," zei een leidinggevende van een cryptobedrijf. Tijd om je wat meer te laten zien over deze ontwikkeling.

Komst van de exchanges in India

Wereldwijde crypto exchanges onderzoeken manieren om de Indiase crypto-markt te betreden. Verschillen bronnen hebben een publicatie laten zien waar in staat dat het Amerikaanse Kraken, het in Hong Kong gevestigde Bitfinex en rivaal Kucoin actief de Indiase cryptomarkt aan het verkennen zijn. Eén bron beweerde direct betrokken te zijn bij een beurs die overweegt een Indiaas cryptobedrijf over te nemen en daarvoor met due diligence was begonnen. De bron beschreef dit als volgt: Deze bedrijven zijn al begonnen met gesprekken om de Indiase markt en de instappunten beter te begrijpen.

Crypto is populair in India

De andere twee exchanges zijn in de beginfase om te beslissen of ze India willen betreden en wegen hun opties af, aldus de publicatie. Meestal komt dit neer op de keuze tussen het opzetten van een Indiase dochteronderneming of de overname van een lokaal bedrijf. Een andere Amerikaanse cryptobeurs, Coinbase, heeft al plannen aangekondigd voor een backoffice in India. Hoewel er geen officiële gegevens zijn, schatten industrieanalisten dat er 15 miljoen cryptobeleggers in India zijn die meer dan 100 miljard roepies ($ 1,37 miljard) bezitten, merkte de publicatie op. Kumar Gaurav, oprichter van digitale bank Cashaa, merkte op:

"De Indiase markt is enorm en het begint pas te groeien, als er meer beleidszekerheid was, zouden Indiase consumenten verwend zijn met meer keuze in termen van exchanges, omdat iedereen hier wil zijn."

Verschuiving van het crypto sentiment

Ondertussen moet de Indiase regering nog een cryptocurrency-wetsvoorstel indienen. Het huidige wetsvoorstel wil cryptocurrencies volledig verbieden. Er zijn echter berichten dat de overheid diverse aanbevelingen voor het verbod opnieuw evalueert en een panel van deskundigen opricht om met nieuwe aanbevelingen te komen om de crypto-industrie te reguleren. De centrale bank, de Reserve Bank of India (RBI), verduidelijkte onlangs haar standpunt over cryptocurrency. De RBI-gouverneur zei dat de centrale bank nog steeds grote zorgen heeft. De RBI vertelde banken echter dat de aankondiging dat het vanaf april 2018 verboden zou zijn voor financiële instellingen om diensten te verlenen aan crypto bedrijven, niet meer zal worden voorgezet.

Dit is dus goed nieuws voor de crypto-adoptie in India. Maar ook goed nieuws voor alle cryptobezitters wereldwijd, aangezien India, met een bevolking van ruim 1,3 miljard, de koersen flink kan doen stijgen wanneer crypto-adoptie daar echt een grote vlucht gaat nemen.

Verwacht wordt dat een en ander in een stroomversnelling zal raken wanneer de Indiase regering eindelijk met het langverwachte wetsvoorstel komt en als daaruit blijkt dat ze crypto gaan reguleren i.p.v. domweg verbieden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram